Lehet-e olyan általánosítást mondani, hogy ahogy haladunk délre egyre szebbek a tájak Görögországon?
Nem.
Süni | #139574 | 2010-06-16 14:56:23 | Válasz a #139551. hsz-ra
Szia Alette !
Látom egy kicsit összekeverted a válaszokat, de semmi baj. Nekem nincs szükségem szállásra, már januárban lefoglaltam. Amúgy sincs 400 ezer forintom 2 hét szállásra, mivel 4-en utazunk, és még szeptemberben is 2 hétre vissza szoktunk menni. De nyilván aki teheti, miért is ne menjen medencés apartmanba. Egyébként nekem egész Lefkada olyan, mint egy nagy medence.
Jó utat Nektek, - mi "még csak" 21 éve járunk Görögországba, de még mindíg vannak terveink.
üdv. süni
Süni | #139578 | 2010-06-16 15:01:17 | Válasz a #139549. hsz-ra
Szirom ! Igaz, nem Lefkadán, de bizony tudok olyan szállást Görögországban, hogy nincs egyáltalán légkondi, a nyár viszont legalább olyan meleg.
A napi 25€/fő nem szörnyű ár, ha nektek megfelel ez a szállás. Nekem - teljesen szubjektíven - annyi bajom lenne vele, hogy nincs két külön hálószoba és nincs kilátás, viszont a medence meg nálam egyáltalán semmit nem nyom a latban.
Nekem amúgy a Greekán pont az alatta lévő tetszik, a Fetsis. Az olcsóbb is, két külön hálószobás és két méterre az ajtód előtt ott a tenger...
Nekünk csak három napig lesz szerencsénk Lefkadahoz, ami tudom, másokban akár még indulatot is válthat ki, hogy milyen kevés )), de alapvetően én félig nyaralok csak, a másik felében ez biza üzleti út lesz, jó szállásadókat keresek eldugottabb helyeken (ha bárkinek van ötlete arra, hogy hol tudok nyugodt körülmények között elszállásolni 20-25 embert ebben a térségben, szivesen várom az ötleteket akár priviben is - előre is hálás köszönet - a hellasz szállásajánlójában már néztem)
Medence leginkább a 13 éves kölyköm miatt kell, aki általában hajnalban kel, és az első útja csobbanással végződik, ha van rá lehetősége, a napot pedig ha lehet, ugyanigy fejezi be
A szállás árával meg úgy vagyok, hogy van olyan magyarországi utazási iroda, aki egy lepukkant kétszemélyes lyukért kér ennyit az északi részen, ero nekem ezért ez potom ár.
Én sem vagyok kezdő Görögországban, gyerekkoromtól oda meg vissza vagyk érte, és én is évente kétszer szoktam menni - mostantól kicsit sűrűbben a munkám miatt, de ebben a régióban még nem voltam "eleget", Lefkadan pedig még soha. Elolvastam a 2008 második felétől az összes beirást a topicon + görög ismerőst is kifaggattam (ezek szerint lett téves infóm is), de azért mindez a sok hasznos dolog csak elég lesz.
Köszönöm az eddigi hasznos infókat visszafelé 2008-ig mindenkinek
Ha lesz eddig nem olvasott, tudott hasznos infóm, fel fogom ide tenni, vállalva a következményeket, ha az esetleg negativ lesz...
És úgyszint jó nyaralást, pihenést, és boldogságot a kék-fehérségben minden olvasónak és hozzászólónak
Woody,
ha oda szeretnél menni vagy máshova, ami kicsit drágább az elképzeléseidnél, akkor érdemes megirni, hogy te mennyiért keresel szállást, hátha leviszi az árat - ebben az országban érdemes alkudni - szerintem
Köszi a válaszokat! Nekünk azért mindenképpen kellene légkondi, nem eszetlenül használjuk, de azért szoktuk. Mindegy, majd a helyszínen meglátjuk, hogy van-e ebben a házban, mert az apartman ára az nagyon-nagyon tetszene. Ha már az árnál tartunk, nem mondom, hogy egy villáért sok a 100 euró saját medencével, de én potomnak azért semmiképpen sem nevezném, viszont ez már csak szőrszálhasogatás, úgyhogy be is fejezem. Illetve egy mondat még: ez inkább annak a tipikus esete, hogy jó az ár/érték arány, szerintem legalábbis. De ha ilyet bérelnénk, akkor csak egy hétre tudnánk menni, annál mi meg többet szeretnénk kapni Görögországból. A medencés helyeknek megvan az előnyük, de a gyerekekkel még nem laktunk olyanban, igazából belegondolva jobb is, mert akkor nem lenne nyugtom a biztonságuk miatt, meg az a korlát nélküli terasz is necces nekünk, és a falutól való távolság is, úgyhogy nagyon gyorsan le is tettem róla, csak a potom ár (és hát tényleg szép) miatt éledt fel bennem némi vonzalom, ezért kérdeztem az árát. Mi leginkább közel a falubeli strandhoz és a parthoz, éttermekhez keresünk majd valamit a helyszínen.
mindenki a saját izlése szerint
az én gyerekem elmehetne kecskebékának, annyit van vizben, ezért nem féltem, átuszott már sokmindent élővizben is, a medence nem szokott gondot okozni
az a jó ebben az országban, hogy bármit keresel - szállásban is - megtalálod