Én nem jártam, de rá sem voltam beszélve. Ha annyi időm lenne, mint a tenger, akkor egy program lehetne a sok közül....
Barlangjaink nekünk is vannal, és nem csak az Aggteleki.
Bár cirka két éve már regisztrált tagja vagyok az oldalnak, (tegnapig) még nem írtam a fórumba, csak alkalmi olvasó és albumnézegető voltam. Az a közös vonásunk azonban megvan az itteni fórumozókkal, hogy szeretem Görögországot, illetve azt az érzést, amit egy görögországi nyaralás jelent az emberfiának.
Az idén szeptemberben hatodik alkalommal készülünk Görögországba a feleségemmel. Ezúttal Kefalonia az úticél.
Az utazás előtt igyekszem tájékozódni, úgy hogy az elmúlt néhány napban végigolvastam a topikot az elejétől kezdve.
Köszönöm azoknak, akik bármikor bármilyen információt hozzáadtak a témához, a "törzs-hozzászólóknak" pedig külön köszönetem. Feltűnt Atosz Kefalonia-rajongása, csak az tud így írni egy helyről, aki tényleg szereti is.
Ja, és a fotók! Azért idő kellett hozzá, mikorra végignéztem (végignéztünk) több albumot is a sziget helyeiről. Gyönyörűek! A helyek is, a képek is. Kiemelném Casmir és Kristi képeit, nagyon tetszettek.
Ám akkor még ott van Kónyu, akiről nem hiába írta valaki a képeivel kapcsolatban, hogy Number One. Még annyi gondosan megkomponált, színpompás kép, mint ami az albumában van, az elképesztő. Hát, Kónyu papa, van szemed a fotózáshoz...
OFF
Kónyu! Egyébként az ír album is ver mindent (még csak az ötszázadik képig nézegettem meg, ha lesz időm onnan folytatom).
ON
Bocs az offért!
A fórumban leírtakból sok hasznos infót merítettem, ha lesz kérdésem (biztos vagyok benne, hogy akad majd, már csak a képek alapján is), kérni fogom a segítségeteket.
Ennyit most, elnézést a hosszú szövegért.
Ja, a Drogaratit mi sem tervezzük megnézni.
Már csak 3 nap, és indulunk. Tervezem az autóval bejárandó útvconalunkat. Valaki meg tudja mondani, hogy a Mini Myrthos beach merre található?
Másik kérdés: Platia Ammos mennyire megközelíthető kocsival? Dafnoudi is kérdés, mert ezekre a helyekre nem mutatja a térkép a kocsiutat a tengerpartig.
Főleg, hogy volt aki a mi csoportunkban elment és mesélte, hogy cement oszlopok is vannak közte, meg vasdrót kilógott.
Gondolom megakarták erősíteni a cseppkő oszlopot.....
Mini Myrtossal, mint olyannal csak a hajókiránduláson találkoztam, mint kiírás.
Amit csak hajóval lehet megközelíteni.
De, hogy valóban az vagy sem?! Hm....
Platia Ammos mennyire megközelíthető kocsival? Dafnoudi is kérdés, mert ezekre a helyekre nem mutatja a térkép a kocsiutat a tengerpartig.
Platia Ammost kavicsos meredek úton lehet megközelíteni, mi nem vállaltuk be. De Kónyu/Kristiék igen, tehát azért járható.
Dafnoudi beton úton közelíted meg, de már belinkelt kék fatörzset kell keresni, ahol a sok autó áll az út szélén. Ott van egy kinyitható kerítés darab és ott kell elindulni a sodrás medrében. Valóban olyan 600 m-t kell lefelé menni, de megéri. Nekem nagyon tetszett az a kis öböl, barlanggal. Csak mindent vigyetek magatokkal, kellemetlen visszamászni. Aki meg szereti az erdei túrát, az kifejezetten élvezni is fogja.
Sziasztok!
Én nem beszélnék le senkit semmiről,minden helynek, barlangnak és látni valónak meg van a filingje, mindenki maga döntse el hogy neki ,megérte hogy megnézte vagy kevésbé tartotta érdekesnek...A szigetről alkotott véleményhez ,összképhez ez is bele tartozik! !!
Amíg itt voltatok Kefalonián, lelkesebbek voltatok ,most otthonról minden átértékelődött bennetek???..sajnálom..
üdv:Marcsi
Antisamos?! hihi...ez jó. Most olvastam vissza, hogy hajóval közelíthető meg...én meg írok itt össze vissza mindenféle hülyeséget! Casmir köszi, sokat segítettél !
Keresem vissza a rengeteg infót-ki kellene nyomtatni....
Nem a Grand cselessége, hanem a hajó kirándulás megy oda.
Azzal a hajóval, kapitánnyal tudsz ilyen túrára menni, akivel Ithakára, Zakythosra és az esti barbeque-ra tudtok menni. (a kép is mutatja)
Vagy..... Marcsi HELP!
Most megzavarodtam....a Zakynthosi kiránduláskor is kiköt a mini Myrtosnál?! (előbbi mondatod erre ad következtetést)
De a térképen és a hajós túráknál nekem úgy tűnt, az egy külön kirándulás része!
Kész! Káosz lett a kobakomban!
Augusztusban megyünk Zakynthosra és tervezzük, hogy egy egynapos autós kirándulást teszünk Kefalónián is.
Sajnos csak 6 óránk lesz a szigeten a kompok indulása miatt (http://www.zanteweb.gr/kefalonia.html).
Első körben ezekre gondoltam: Emblisi, Assos, Myrtos, Zola, Argostoli. Első 2 strandolással. Sajnos az idő kevés, nem fér minden bele + pont az északi rész érdekelne a leginkább.
2007-ben voltunk már egy egy napos kiránduláson (Drogarati, Melissani, Sami, Ag. Efima, Geromos (?) kolostor, Myrtos fentről, Argostoli épphogy, viszont abban strandolás nem volt. A kolostorok most nem érdekelnek. Argostoliról is le tudok mondani.
Mi a véleményetek róla, belefér ennyi az időnkbe?
Teljes mértékben tisztába vagyok azzal, hogy ennyi idő irtó kevés Kefalóniára, de vagy ennyi van rá, vagy teljesen kimarad, azt meg nem szeretném.
Várom a javalataitokat. Akár más terv is érdekel.
Előre is köszönöm.
Sajnos csak 6 óránk lesz a szigeten a kompok indulása miatt
Első körben ezekre gondoltam: Emblisi, Assos, Myrtos, Zola, Argostoli. Első 2 strandolással. Sajnos az idő kevés, nem fér minden bele + pont az északi rész érdekelne a leginkább.
Mi a véleményetek róla, belefér ennyi az időnkbe?
Teljes mértékben tisztába vagyok azzal, hogy ennyi idő irtó kevés Kefalóniára, de vagy ennyi van rá, vagy teljesen kimarad, azt meg nem szeretném.
.
Kérdés melyik kikötőbe érkeztek be!? Ha Sami, akkor tehettek egy olyan kört, hogy Antisamos, majd Efimia, közben az út széli kis öblökben egy kis pacsa, akkor még azon az oldalon süt a nap, fények szempontjából! Majd át a hegyen Myrtoson fürdés, aztán fel Assos, város nézés, aztán irány Fiscardo, közben Agriliasnál az Alities beach megnézhető, fürödhető, ebédelni is lehet, ott van egy kis étterem, de Emblisihez is fel lehet menni helyette, vagy a Foki Beach is ott van, aztán Fiscardo város nézés. És aztán szépen vissza csorogni a komp indulásához.
Ha Poros, akkor másként is lehet menni.
Akkor valóban beugrik Zola!