Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 205 206 207 ... 1324 1325 1326   >
Üzenet
  Lililuca | #92784 Üzenet | 2009-03-17 15:42:39 |
Sziasztok!
Augusztusba megyünk Sartiba kocsival, de hajnalba indulunk olyan 4körül mert párom nem akar éjszaka vezetni.
Valaki ment már napközben?Milyenek a tapasztalatok.Éjjeli utazással kapcsolatban is szívesen fogadok tanácsokat...icon_smile.gif)
  Lililuca | #92785 Üzenet | 2009-03-17 15:45:24 |
Még az lenne a kérdésem,hogy hány óra alatt lehet Sartiba érni kocsival?
  Jox | #92787 Üzenet | 2009-03-17 16:08:51 |
lililuca írta:
Még az lenne a kérdésem,hogy hány óra alatt lehet Sartiba érni kocsival?

Bp.-ről 15 óra menetidő (sebesség korlátozások betartva) az reális.
  Petros | #92788 Üzenet | 2009-03-17 16:14:47 |
lililuca írta:
Sziasztok!
Augusztusba megyünk Sartiba kocsival, de hajnalba indulunk olyan 4körül mert párom nem akar éjszaka vezetni.
Valaki ment már napközben?Milyenek a tapasztalatok.Éjjeli utazással kapcsolatban is szívesen fogadok tanácsokat...icon_smile.gif)

Szia!

Én 2007-ben mentem le kocsival és nappal. Hazafele is nappal jöttem.
Éjszaka csak busszal utaztam, de ha rajtam múlik, csak a nappali utazást választom.
Szerintem tévhit, hogy kevesebben vannak este. Álltam én már több mint 2 órát éjszaka...
És pont azért van tömeg este, mert a legtöbben a fentiekből indulnak ki...
Kunyerálókat csak a határokon láttam, amúgy egyetlen egy kapunál sem.
Számomra a nappali vezetés/utazás előnyei:

1; sokkal előbb észre veszel úthibát, útépítést, rendőrt, út szélén kóborgó embert, állatot, gondod akad útközben, tutira észrevesznek az útszélén...
2; éjszaka az alvásé, én nem hiszem el, hogy aki éjszaka utazik, az előtte nap/közben kialussza magát (izgalom, pakolás, teszek-veszek, nyáron nappal nagyon meleg van, a biológiai óra...) tehát aki este indul, az legalább 16 órája fent van, de lehet, hogy előző este sem igazán alussza ki magát, sokan talán még melóznak is az idulás előtti napon, hogy a szabadság egyetlen egy napját se "pocsékolja" itthon a nyaralás rovására icon_rolleyes.gif
Bár én magam sem tudok igazán nyugodtan aludni egyik utazás előtt sem, annyira izgatott tudok lenni icon_rolleyes.gif de legalább a körülmények "szerencsésebbek"
3; megállsz pénzt váltani, biológiai szünetre, esetleg beülsz egy kávára simán látod a kocsit, ki mit matat körülötte...
4; egy csomó gyönyörű helyet, hegyet, tájat láthatsz útközben, ami csodaszép, viszont csak azért nem utaznál oda!!!
Maga a Balkán szép, csak sajnos nem Európa nyugati felén alakult ki... icon_confused.gif
+1; azt hiszem az éjszakás határőrök sokkal ingerültebbek…

Igazából - és ez csak a saját véleményem - akkor praktikus este utazni, ha baba/gyerek van, mivel ők így nagy valószínűséggel átalusszák az út nagy részét.
Sokan mondják, hogy iszonyatosan meleg van nappal, ezért nem akkor utaznak. Viszont a legtöbb autóban már van légkondi, így ez korrigálható. Én légkodi nélküli verdával vezettem le 5002 km-t és túléltem. Pedig Athénban mutatott a hőmérő 52 fokot az Akropoliszon (éjjel "csak" 32-t icon_lol.gif )

Igaz, én elsőre Makrigialoszra mentem, ami közelebb van valamivel, mint Sarti. Kb. 16 óra alatt értem le, de a "nem túl egészséges" édesanyámmal több OO-ás szünetet kellett tartani és mivel ők olyan nyugisak, egy-egy megálló (kávé, kaja, jégkrém...) jóval tovább tartott, mint az feltétlenül szükséges lett volna. Ezek nélkül két, két és fél órával rövidebb lehetett volna. Ráadásul mindenhol betartottam a sebességhatárokat!!! És a határokon is sokan voltak, de ha jól emlékszem, szinte az összes kapu működött – ellentétben az éjszakai órákkal!!!
Láttam vagy 15 rendőrt, mértek is, de simán elmentünk mellettük...

Szóval én maradok a nappali utazás mellett, ha rajtam múlik!

Ja, még annyit:
Július közepe volt...
És Macedonát úgy szeltük át, hogy szinte egy autót nem láttunk se előttem, sem mögöttem... Sőt, talán ott rendőr sem állta az út szélén, csak Szerbiában. De ott nem kevés!

ARANYSZABÁLY: Tartsd be a sebességhatárokat!!!
Én kértem a többieket, hogy ők is figyeljenek minden táblát és figyelmeztessenek minden esetben - amitől amúgy idegbajt kapok, de ott jó volt. Több szem többet lát! Nappal meg még többet és jóval előrébb icon_wink.gif
  Jox | #92789 Üzenet | 2009-03-17 16:26:05 | Válasz a #92788. hsz-ra Előzmény #92788
petros írta:
... Szerintem tévhit, hogy kevesebben vannak este....

Szerintem meg nem tévhit.
A helyiek nagyrésze biztosan nem ilyenkor autózik és már ennyivel is kevesebben vannak az utakon.

A hozzászólásod többi részével egyébként egyetértek.
  Petros | #92791 Üzenet | 2009-03-17 16:30:13 | Re:
Jox írta:
petros írta:
... Szerintem tévhit, hogy kevesebben vannak este....

Szerintem meg nem tévhit.
A helyiek nagyrésze biztosan nem ilyenkor autózik és már ennyivel is kevesebben vannak az utakon.

A hozzászólásod többi részével egyébként egyetértek.

Szerintem nem a helyiektől van tömeg a hárokon és az utakon. A törököktől viszont annál inkább! Ráadásul az összes buszos csoport akkor utazik!
És mint mondtam, Macedóniában úgy tűnt, mintha atomtámadás után lettünk volna... vagy legalábbis egy lakatlan szigeten oda és vissza is. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif
Sőt, 2004-ben is jöttem kocsival nappal, akkor is ezt tapasztaltam.

De persze ez kiszámíthatatlan!
  Lililuca | #92796 Üzenet | 2009-03-17 17:00:07 |
Köszi mindenkinek a tanácsot:))
Szerintem maradunk a nappali utazásnál.....
Valahogy én is biztonságosabbnak érzem!icon_smile.gif
  Ettika | #92799 Üzenet | 2009-03-17 17:25:48 |
Sziasztok,
Mi biztos hogy du vagy este indulunk Nei Poriba, a gyerekek miatt, hát igen legalább ők pihenjenek, mivel a nővéremék vonattal mennek majd ők vigyáznak rájuk míg mi alszunk. icon_lol.gif icon_lol.gif
A lányom kriminális, nappal biztos nem tudnám lekötni sokáig a figyelmét, sajnos. Párom kamionos és általában éjjel vezet. Gyerekek nélkül is elkerülném a meleget. 1996-ba Paráliába mentünk déli indulással, másnap 8-ra voltunk ott. Akkor örültem, hogy nem főttünk meg, de busszal nem mennék még egyszer. Nem hinném, hogy kevesebben lennének éjjel az utakon, mert tényleg a buszok is éjjel mennek.

Betti
  Kobobe | #92800 Üzenet | 2009-03-17 17:35:54 |
Nekem a nappali utazással a legnagyobb problémám, hogy ha éjjel vagy hajnalban érkezel meg és mint általában kb. 12-től lehet a szobákat elfoglalni, szóval miután levezettél, vagy utaztál 12-16 órát és a szállás elfoglalásáig van még egy fél napod akkor mit tudsz ott csinálni....Nyugodt szívvel, tele csomagtartóval tuti nem tudnék sem lucikolni sem a kocsiban szundikálni sem gyroszozni.
  Lililuca | #92804 Üzenet | 2009-03-17 17:49:46 |
Mi úgy tervezzük,hogy olyan hajnali 4körül indulunk és akkor olyan délután 6körül ott leszünk...
Csak azt kell megbeszélni az utazási irodával, hogy hányig kell odaérni..HA korábban akkor korábban indulunk..
Végül is a lényeg nekünk az,hogy ismeretlen utakon nappal menjünk...
  Petros | #92822 Üzenet | 2009-03-17 19:27:49 |
Én mondjuk sosem foglalok szállást előre... Így nincsenek ezek a kötöttségek sem.
Viszont senki nem csinál belőle ügyet, ha valaki nem kettőkor foglaljátok el a szállását, szerintem. Csak előbb nem tudod - általában.
De később??? Miért ne! Akár este is odaadják a kulcsokat, de azért előtte jelezzétek, hogy csak később, este érkeztek, nehogy azt higgyék, nem mentek...
  Lambros | #92833 Üzenet | 2009-03-17 20:20:44 | Válasz a #92804. hsz-ra Előzmény #92804
lilliluca!
Nézz bele a Makrigialos topikba ( 82.oldal). 2008- ban igy tettük meg az utat. Egy évvel előbb Thassos volt a cél akkor 13h30' re értünk oda. Ez körülbelül ugyanaz a táv mint Sarti. Mindíg vigyáztunk a sebhatárokra.
Ha megnézed komoly pihenők vannak benne. Arra kell vigyázni, hogy akármikor mész a belgrádi csucsot kerüld. Különösen ha a törökök is éppen mennek. Sokszor mentem már, a legjobb a jelzett topikban írt jött be. A Belgrádi reggeli csúcs előtt egy üres városon huzunk keresztül.
Mire Nis után vége az autópályának, és az út esetleg jobb látást követel, már világos van. Az pedig teljesen irreleváns a személyautósok számára hány busz megy - mert azok is ilyenkor mennek - azok külön sávokban és kapukon lépik át a határokat. nekik valóban várni kell és sokat.
  Triznyak | #92856 Üzenet | 2009-03-17 23:04:32 |
Háááát, én sem látom tévhitnek, hogy éjszaka kevesebben vannak az úton, mint nappal. Legalábbis eddig nem azt tapasztaltam. Egyrészt, amit Jox is mond, a helyiek éjjel alszanak, másrészt az út többsége autópálya, így a forgalomnak gyakorlatilag nincs nagy szerepe. De mint oly sok másra, erre sem lehet törvényszerűségeket felállítani. Nem mindegy mikor és melyik nap megy az ember, ugye a török inváziót, ha mód van rá, ki kell hagyni, pl. szerda, csütörtöki utazással. A buszok turnusváltásra mennek, ezek napjai könnyen kitalálhatók. Igaz, aki irodával szerveztet annak kötött a szállásfoglalás ideje, engem viszont ez nem köt. icon_lol.gif A határokon átkelés éjszaka számomra még nem hozott gondot, sosem kellett néhány percnél többet várnom, morcos határőrre sem emlékszem, persze lehet csak én vagyok ennyire szerencsés. Viszont volt, hogy nappal a mac/szerb határon 1,5 órát szobroztam.
Délután 2-3 között szoktam indulni és akkora izgalom szokott hatalmába keríteni, hogy délben még alszom. icon_lol.gif icon_razz.gif
Lehet felállítani elméleteket, pl, hogy nappal vagy éjjel van több rendőr, szerintem nappal, viszont éjjel nem látja, hogy helyi vagy külföldi vagy, ez kimondottan előny ha a turistákra vadászóval találkozik az ember, de ez is csak elképzelés, lehet szó sem igaz belőle. Megjegyzem, sosem volt bajom egyik ország rendőreivel sem. Igaz, okot sem adtam rá, hogy megállítsanak. De azért nem vagyok annyira naív, hogy ezt részben ne a szerencsének tudjam be. icon_wink.gif
Tehát úgy gondolom, rengeteg összetevője van annak, hogy kinek mi felel meg jobban, és nem utolsó sorban szerencse kérdése is.
  Kissas57 | #93016 Üzenet | 2009-03-19 13:12:14 |
Szevasztok!

A második balkáni háború idején volt egy kellemetlen incidensem a Bolgár-Görög határ Görög oldalán, mert nem volt "H" matrica az auton. Most mi a helyzet? kell-e, v. elfogadják az EU-s rendszámon lévöt felségjelnek.
Persze most nem arra megyek, de érdekelne mi a tapasztalatotok a Szerb, Macedon viszonylatban?

Köszi az infót
  Petros | #93019 Üzenet | 2009-03-19 13:19:58 |
Nekem nem soha sehol nem nézték a matricát, de én kiraktam már az első külföldi út előtt. Vagy csak nem vettem észre icon_rolleyes.gif
Ha jól tudom, nem elég a rendszámon lévő felségjelzés, de olvass vissza itt a fórumon, tavaly is volt róla szó és még talán "link"-ek is vannak, ahol utána lehet nézni...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 205 206 207 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu