Milyen jó Nektek, hogy ti földszinti szobát kaptatok az Aeolustól! Minket lepakoltak az alagsorba - mivel a 3 ágyasok a felső szinten vannak, a katalógus szerint - ahol, az általunk szinte minden nap végzett takarítás ellenére éjjel és reggel korzóztak a szépen kifejlett csótányok.
A gyorsan haza relatív, reggel 8-ra tényleg lent volt a busz, amivel mi visszafelé jöttünk, csak éppen este 7 órakor volt a visszaindulás. Onnan már tényleg gyors, a kb. 20-25 éves busszal 60 körüli sofőrökkel.
Mi nem fogjuk velük megtapasztalni a törzsutasokkal való bánásmódot. Először és utoljára voltunk velük.
Maradunk az eddig jól bevált Apollonnál.
Mi Jorgos, Dias Zeus irodával törzs utasként járunk Görögországba.
Emeleti szobát kérünk, az apartmanba idegenvezetőre nem támaszkodunk, hiszen van térkép és könyv segítség. A fakultatív programokra és érdekesebb helyekre kocsit bérlünk.
Relaxhoz csatlakozva Aeolus témában: háromból mi is kétszer földszintet kaptunk minden kérés ellenére, de helyben megoldható volt a dolog.
Busz: kétszer mentem velük, és minden szlovák film és egyéb finomság dacára szerintem a legpörgősebben szervezett utak. Hamar oda (majd haza) érsz, és helyben az esetleges transzfer ill. a szállás kiosztás is gyorsan megy.
Idegenvezető: rá alapozni fölösleges, mert akkor érhetik az embert meglepetések. Nekünk eddig háromból kettő teljesen használhatatlan volt, a harmadik legalább kedves volt. Mondjuk, amennyi kérésünk és kérdésünk nekünk lenni szokott...
Iroda munkatársai: felejtős. Azon kívül, hogy kiszámolják a katalógusból az árat, és megcsinálják a foglalást, nekem eddig többet nem mutattak... semmi olyan kérdésre nem tudták a választ, ami a katalógusban nincs benne...
Én amondó vagyok, az Aeolus az önálló utazókat szervezetten utaztató iroda. Szerintem ebből a szempontból érdemes mérlegelni, hogy aztán ne legyen csalódás.
Szia Ildima!
Nagyjából ugyanaz a véleményem az Aeolus irodáról, mint Casmirnak. Mi már háromszor utaztunk velük, igaz nem buszos, hanem repülős utakon, idén először megyünk velük buszosra. Nem mondom, hogy tökéletesek, sokszor felkészültebbnek éreztem magam a kitelepített idegenvezetőnél . Az igazsághoz hozzátartozik, hogy voltak az útjaink során érdekességek, szervezetlen dolgok, aztán amik a végére természetesen pozitívan megoldódtak, de az ár miatt, azt mondtam, hogy: "egye fene belefér, egy ilyen szép helyen amúgy sem tudjátok elvenni a kedvem" De ahogy Casmir is írta, ha magad szervezed a kirándulásaidat és nem igazán leszel rájuk szorulva, akkor szinte mindegy, hogy milyen az idegenvezető.
Egy valamiben nem értek egyet Casmirral, az az, hogy a magyarok kapják az emeleti szobát Mi mindháromszor külön kértük, hogy emeleti szobát szeretnénk, sosem kaptunk . Az volt a válaszuk, hogy ők leadják a kérésünket, de nem ők osztják be a szobákat, hanem az apartman tulaja. (Nem mintha neki nem lenne mindegy, hogy kit hova rak.) Na mindegy... (most már Aeoulus klubtagok vagyunk, aminek egyik előnye, hogy választhatunk szobát emeletit, vagy tengerre nézőt, ennek ellenére most is az volt a válasz az irodában, hogy leadják a kérésünk, de nem tőlük függ. Na erről ennyit...)
A szlovákokkal meg semmi bajom nem volt még eddig.
Ha vállalod, hogy egy tök ismeretlen emberrel kapjál közös apartmant, és az is vállalkozik a veled lakásra, azaz találnak Neked lakótársat, akkor nem kell egyágyas felárat fizetni. Egyébként igen.
Bizony nem mindegy hogy mikor szeretnétek utazni.
Mi május 14-től megyünk a Grand Toursal Korfu - Sidariba apartmanba önellátással 2 fő 55 000 ft-rt. No ehhez jön még a költő pénz is . Mi mindig az elő vagy az utószezont szoktuk választani.
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy ki tud utazási irodákat ahol 2fő 100.000 alatt tudna elmenni görögbe?(szállással utazással együtt)Mi Paraliár szeretnénk menni,de lehet más nem szigetes nyüzsgőbb hely is...Veszprém megyei vagyok......Köszönöm a segítségeteket!!
Szia
Elő vagy utószezonba biztos ki jösz 100.000 Ft ból
Ibusznál az a jóó, hogy nincsen egyágyas felár, máshol sajnos van:(
Ahogy nézegettem a Dias Zeusz sem olcsó, sőt ott egyedül utazók esetén ki kell fizetni az egyágyas felérdíjjat..
Szlovák-Magyar utazási iroda.
Elsődlegesen a szlovákok foglalnak, majd utána jelenik meg itthon is a katalógusuk...ennek köszönhetően, a felkapottabb helyeken hiába van még a honlapjuk szerint hely a valóságban már nincs.
De ha már lefoglaltad, akkor semmi gond.
Mi Korfura utaztunk velük....nem volt idegenvezető, sem magyar, sem szlovák. A két sofőr nem tudott magyarul....az utasok közül volt aki tudott magyarul, de az istenért sem akart megszólalni és tolmácsolni, csak a "bajsza" alatt halkan elmorzsolta, hogy 20 perc pihenő.
Tulajdonképpen csak a kompolásnál kellett volna a bővebb tájékoztatás miatt a tolmács, a többi esetben nem volt gond, csak bosszantó tényező volt.
Nálatok ilyen nem lesz.
A szállások nagyon szépek, jók, az ami a katalógusban van.
Általában a magyarok kerülnek az emeletre...lustaság fél egészség.
Maga az útjaik ár/arányt nézve nagyon jók és kecsegtetőek.
Ha nem egy olyan típusú emberke vagy, akinek a kezét fogni kell, és rátámaszkodik az idegenvezetőre, akkor jól fogod érezni magad.
Buszok kényelmesek....bár nem volt oda felé magyar DVD, vissza felé is valami őskövület volt. Így ha nem akartok csak szlovák filmet nézni, akkor vigyetek magatokkal....fele-fele arányban megoldható.
Szia!
Az IBUSZ-ról rossz vélemény nem sok érkezett. Nagy múltú cég. A legrégibb a magyar utazási piacon. A múlt rendszerben kezdetben egyedüli utazási cég volt, későbbi versenytársai már nincsenek meg. Express, Budapest tours, Siotours stb.
Akik tavaly nyaraltak velük semmi eget rengető rosszat nem írtak. Egyetlen negatívum a céggel kapcsolatban, hogy elég húzósak az áraik és a fakultatívok is drágábbak az átlagnál. Ezt persze csak az itt olvasottakból tudom. Én személyesen ebben a rendszerben nem utaztam még velük.
Üdv: Josza