Elnézést, de az előbbi két hozzászólás csak kísérlet volt a képfeltöltésre...
Mi idén június végén voltunk 10 napot saját autóval ezen a gyönyörű szigeten. Mivel unokatesóm, illetve felesége is Kefalonián dolgozik már 4 éve, az "információs bázisukat" alaposan kihasználva sikerült néhány "ritka" képet készítenünk. (Természetesen a sok-sok gyönyörű tájkép mellett, amilyeneket ti is készíthettetek, avagy a szerencsésebbek "majd" készíthetnek. Az autóról szerintem nem kell sokat mesélnem aki Kefaloniára készül, annak részeként biztosan megnézi a filmet. Az autó jelenlegi vállalkozó tulajdonosa sokat segédkezett a forgatásokon, cserébe megkapta a filmbéli autót. Sajna, mint látható, nem igazán törődik vele.
A másik Kefalonia hivatalos magassági pontján készült, a "hegymászók -könyve" bejegyzései szerint - 2009. év elejétől vezetik a jelenlegi dossziét - pont előző nap volt fent egy magyar család,mint mi felértünk volna, más magyar utalás nincs a könyvben. Ezért gondoltam talán egy kicsit ez is érdekesség lehet... megköszönve azt a sok-sok infót, amit az út előtt ezen a fórumon szerezhettem!
Marcsi, Te tudod hol van az autó?
Mit tudtok a sztrákról? Nem lesz üzemanyag? Meddig fog ez még tartani! Elég aggasztó! Nem csak az, hogy meg van rendelve az autó, de lehet, hogy ki sem jutunk?
SZTRÁJK
Látod ilyen képeket nem sokan hoznak nekünk Én egyébként akkor jártam a szigeten először mikor épp a filmet forgatták,sajna Hirességekkel nem találkoztam "csak" a díszletek közt tudtunk sétálni
Most tudtam olvasgatni csak a fórumot.
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat, információkat, képeket!!!!!!
javascript:emoticon('')
Először kicsit tényleg letörtem, de aztán annyi szépet is írtatok és annyi különleges helyről meséltetek, hogy biztos nagy élmény lesz, (legalábbis remélem javascript:emoticon('')).
Most egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy autóbérlés szempontjából érdemes-e előre foglalni neten, vagy ott, a helyi szalonok olcsóbbak? (Skalan)
Illetve ha autót bérlünk emellett érdemes-e még valamelyik kirándulásra befizetni vagy a főbb látnivalókat így is elérhetjük? Esetleg, akik voltak már az idén, a kirándulásokhoz tartozó napokat is meg tudnák írni? (Ha esetleg előre foglalnánk az autót...ne ütközzön.)
Válaszotokat ismét előre is köszönöm!!!!!!!! javascript:emoticon('')
Kristi gyönyörűek a képek, csak félek nem jutunk el sehova az üzemanyag hiány miatt-sztrájkolnak a fuvarozók! Ez marhajó !! Egy évbe készülünk, és most lehet, hogy kútba esik minden?!
Autó kölcsönzés ügyben én azt látom, hogy mi jól jártunk, hogy neten előre befoglaltuk.
Fakultatív....a hajókirándulásokat nem tudod a bérelt autóval kiváltani, oda mindenképpen be kell fizetni, egyébként lemaradsz az élményről!
Hétfő - sziget túra (buszos, de sok látványossággal)
Szerda - Zakynthos
Péntek - Ithaka
A többit Marcsi el fogja mondani, nem tudom lett-e változás?
Ne pánikolj!
A Grandos busz itthon tankol, majd max. Szerbiában tankol.
Azt meg ne felejtsd el, a kompos sztrájknál és az Athéni zavargásoknál is mik voltak itthon a médiában és kint meg semmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez igaz, és miért csak az RTL közli? Máshol ez nem hír? Rengetegen utaznak Görögországba, főszezon van.
Igazad lehet, mert ha tényleg annyira súlyos a helyzet, akkor más csatornákon is megérne egy tudósítást, márcsak a fent említett okból is...Kicsit megnyugodtam, köszi. Majd meglátjuk mi lesz . Kíváncsi vagyok Marcsi mit ír erre, ha valaki, akkor ő friss infókkal szolgálhat !!!
MARCSIII KÉRLEK!
OFF
RTL-nél vagy van egy lelkes, lihegő hírszerkesztő, vagy van érdekeltségük utazási irodák ügyében, mely pont nem Görögországba utaztat.
Így a negatív hír esetleg más tájakra tereli a figyelmet. Esetleg Török, Tunéziai és Egyiptomi utak a görög negatív hírekre felkapottabbak lettek!?
EZ CSAK feltételezés, mely logikus.))
A másik Kefalonia hivatalos magassági pontján készült, a "hegymászók -könyve" bejegyzései szerint - 2009. év elejétől vezetik a jelenlegi dossziét - pont előző nap volt fent egy magyar család,mint mi felértünk volna, más magyar utalás nincs a könyvben.
Ezen kívül a többiektől is kérdezném a Platia Ammosról - amely a képek alapján az egyik legizgalmasabb partnak tűnik a szigeten és amelyről sokan írják, hogy meredek és veszélyes út vezet le hozzá - hogy esetleg fentebb van megállási lehetőség? Ha igen milyen messzire kellene gyalogoni?
(Mennyire jellemző a beacheknél ez a nehéz megközelíthetőség? Már egy-két népszerű partról olvastam ezt. Mennyire kell "vakmerő" vezetőnek lenni ahhoz, hogy elérje autós?)
Hogy szépet lássunk, meg kell érte küzdeni?
Igen, sokan hiszik, hogy az a vége. Az antennák után van, tovább kell menni arra, amerre érdekes módon lejt. Utána ismét emelkedik, kb az antennák után 1 km-re van egy nagy erdei (deszkákból álló) eligazító tábla - nem igazán olvasható, no meg görög nyelvű - és onnét a sárga négyzet jelölést kell követni jobbra fel az erdőben Végig lepusztult fakorlátok között vezet az út, igen meredek, kb 800 méter. Vagyis összességében cirka 1,5 km-re voltatok az igazi csúcstól.