Kapj elő egy cm-t és mérd meg az első szélvédő alsó szegélyének a földtől való magasságát; ha 1,30 alatt van személyautó, ha magasabb...
II-es kategória
Belgrádi csúcs: Amikor busszal mentünk akkor olyan 6 körül értünk Belgrádba, és akkor még igencsak araszolás volt néhány helyen. Kocsival viszont 9 felé értünk oda, ha jól emlékszem, vagy még később, mert már sötét volt, akkor viszont alig láttunk autót, és gyorsan végig tudtunk menni a városban.
Mi csak OMV kutaknál álltunk meg, ott lehetett pisilni is, teljesen normális WC-k voltak. Macedonoknál nem álltunk meg egy percre sem Görögöknél rögtön a határ után álltunk meg az első benzinkútnál, de olyan irtózatosan gusztustalan volt a WC, hogy inkább mögötte intéztük el a pisilést (nem csak mi, ahogy észrevettük... ).
Azt elfelejtettem, hogy hazafelé kb dél körül értünk Belgrádba, és akkor az útépítések miatt szinte végig araszoltuk a várost.... Kiváncsi leszek, hogy most hogy állnak az útépítéssel
Mi is az OMV, illetve a MOL kutaknál szoktunk megállni (talán a MOL kutak egy lehetnyivel tisztábbak még az OMV-knél is, és kevesebb a földön alvó török).
Macedón benzinkutak WC-jénél jobb a természet!!
Görög határ: be ne menj, csak ha vérhast akarsz kapni!
(No, szóval legyen nálatok kézmosó víz, szappan, törölköző.)
Belgrád (forgalom szempontjából) olyan, mint Budapest. Van a reggeli, meg a délutáni csúcs, egyébként meg remekül lehet közlekedni (jobban, mint Pesten), mert autópálya szeli át, és neked arra kell menned.
(Én éjszaka szeretek ott a legjobban vezetni ) )
Ha a gázolaj árát nézed akkor is jobban jársz ha itthon tankolsz tele mert itthon jelenleg 240-250Huf/liter a gázolaj. Az általad írt 77,2dinar ha felszorzod 3,57 akkor az 275,61 forintra jön ki.
Szerbiában lehet euro-val fizetni benzinkúton?(OMV)
Üdv
Laci
Ratio | #93893 | 2009-03-30 14:43:28 | Válasz a #93892. hsz-ra
Akkor már inkább bankkártyával, ami a TE bankod devizaeladási árfolyama.
Míg a € kp, az helyben valuta eladási árfolyamon megy. Szerintem ott is ugyanaz a magasabb.
Szia ! bocsi ha a hangnememből ilyes mi tünt ki, nem értelek félre csak én itthon is a ennyiért tankolok VPower dízelt.(ezzel nagyon jó normáthoz Pesten és vidéken is )
Igen, a bankkártya a legjobb, mert néha olyan árfolyamokat kreálnak a kutakon, hogy csak néz az ember Mi is bankkártyáztunk, de hallottuk másoktól, hogy nem sok köze volt a váltásnak a valódi árfolyamhoz...
Sziasztok!
Szerintem is bakkártyával jobb fizetni a kutakon, de azért kézpénzt is érdemes tartalékolni! Mi tavaly visszajövet az OMV kutaknál " terminál hibára " hivatkozva csak kp. fogadtak el Akkor a szerb kutaknál is hasonló helyzet volt. Viszont ,ha helyi lakos tankolt " működött" a rendszer!Lehet,hogy valuta gyűjtésre ment a dolog?
üdv!
Erre jó a dombornyomott kártya; benya a tankban, embléma az ajtón, tehát ha terminál hibát mondanak vegyék szépen elő a régi lehúzót!
Nálam nincs KP!
Oszt jónapot