Most értünk haza, kifelé a kocsiban négyen voltunk, hárman más-más vezetéknévvel, a nagy fiam más, az enyém más, a páromé szintén. Bár jól benéztek néha a kocsiba, de sehol nem okozott a több családnév gondot.
Nálunk a kicsi (4 éves) végig a gyerekülésben aludt, a lába elé tettük a hűtőtáskát, arra két vastag pulóvert, vagy a takarót és így nem lógott a lába. Viszont úgy kötöttük be, hogy csak a derekát, a vállát nem. Így könnyebben tudott helyezkedni. De egyáltalán nem akart kijönni belőle. A kisebb városi utakon kikötöttük, ha ébren volt és feltérdelve nézte, ahogy apósom-sógorom követnek bennünket. Nagyon nem kellett neki könyörögni, hogy üljön vissza, még a tizensokadik óra után sem...
Kifelé Szerbiában aludt el, hosszabb megállót egy ÖMW kútnál tartottunk, ott tudott csúzdázni, labdáztunk egy nagyot, fogócskáztunk, rohangáltunk, aztán amikor visszaültünk, nem sokkal később ismét elaludt és Makrigialoson ébredt fel.
Hazafelé a görög határ körül aludt el, aztán Lapovonál megálltunk hosszabb időre, kávé, ennivaló, majd szintén nagy mozgás után indultunk tovább és még az araszolgatás alatt is aludt a magyar határnál. Szinte csak itthon Dunakeszin ébredt meg teljesen.
Összegezve a mostani nagyon hosszú utat, úgy gondolom vele volt a legkevesebb gond, baj, probléma. Nagyon jól viselte az utat. Mi felnőttek sokkal jobban összetörtünk, sőt még a nagyobb gyerekek is.
Szia Szirom, nagyon jó volt... némi beszámoló a Toló és a Nei Pori topikban, sajnos Methoniban nem tudtunk hosszabb időt eltölteni, haza kellett jönnünk, akadt itthon némi probléma... De azért köszönöm
A gyerekkel (kicsi) semmi, de semmi baj nem volt. Annyira élvezte, hogy el sem lehet mondani. Látni kell a csillogó szemét, ragyogó mosolyát... Felejthetetlen lesz a számára. Nagyon élvezte a vizet, a kirándulásokat, mindent. Majd összeszedem magam és írok beszámolót.
Valószínűleg jövőre nekivágunk mi is a Peloponésszoszi félszigetnek, egy olyan kisebb körútnak, amit Ti is bejártatok. Lehet, hogy kereslek majd infokért... Ha lehet.
Ott szerettünk volna, de nem jött össze, mert elindultunk hazafelé... Apukám már nem annyira fiatal és vele vannak apróbb-nagyobb gondok. Megoldható, csak megijedtünk.
Jól van, drukkolok, hogy minél előbb rendbejöjjön!
Kérdezz, keress nyugodtan a Peloponnészosszal kapcsolatban is! A gyerekek csillogo szeme, igen, és az a boldogság Imádták, tényleg! A nagyobb a tavalyira is élénken emlékszik, a mostanira meg különösen. A kicsi még nem fog, de amit ott átélt, az neki is nagy élmény volt, a képek pedig megmaradnak mindig, megnézheti őket majd
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: úgy tűnik lehetőségünk lesz idén is eljutni Görögországba egy last minit úttal. Három úticél jöhet szóba: Rodosz, Kréta és Santorini. Járt már valaki ezek közül valahol babakocsival? Vagy aki járt már ezeken a szigeteken: hol lehet a legjobban közlekedni babakocsival?
Előre is köszönöm,
Andrea
Koati, babakocsival nekem nincsenek túl jó tapasztalataim, mi Thasszoszon voltunk úgy kétszer is, hogy a babakocsi csak plusz teher volt. Tolni sehol nem lehetett (kivéve a város egy részét), ha kirándulni mentünk, akkor inkább magamra kötöttem a törpét hordozókendőben, az apja meg a kenguruban vitte. Két évben egymás után is így jártunk, akkor amikor 2 és 3 éves volt, amikor szigetre mentünk kirándulni nem tudtuk használni a kocsit, hiába vittük. Sokkal egyszerűbb volt így, mint a kocsival. Thasszoszon pl. nem volt nálam a hordozókendőm másodjára és a strandkendőből csavartam magamra hordozót és abba ültettem bele.
Nei Poriban tudtuk használni a parti sétányon, meg a városban. Makrigialoson sem sikerült annyira, mert ott meg a magasságkülönbségek nagyok. Sok helyen van emelkedő elég meredek.
Rodoszt, Santorinit nem ismerem, de úgy hallottam, hogy Santorinin is elég nagyok a magasságkülönbségek. Krétán egészen biztosan a városokban jól használható, ha kirándulni indultok, akkor inkább válaszd a hordozót.
Koati, attól függ, milyen jellegű nyaralást akartok szerintem. Mi vittük a babakocsit, hát az erődökben mondjuk nekünk is csak teher volt, a dimbes-dombos helyeken jól jön egy hordozó (nekem csatos van), de esténként áldás volt a babakocsi, mikor kisétáltunk vacsizni meg nézelődni. És strandra menet is, mert abba pakoltunk mindent Mondjuk a mi kölkünk azért már szalad is jó ideje.
De azért szerintem akárhová mentek, a babakocsi jól jön, mondjuk kivétel Santorinin például Fira és a többi hasonló hely, de a part menti városokban biztos jól jön a kocsi. Én Perisszát ismerem, ott sima ügy a babakocsi. Krétán is műxik szerintem nagyrészt, jó, hát a Samaria-hasadékon nem tudod letolni, de Iraklionban vagy Chaniában vagy akármelyik városban el lehet vele mászkálni simán. Nem tudom, melyik várost néztétek ki, de kicsi gyerekkel Hersonissos nem annyira jó választás szerintem a bulik miatt (bár szeptemberben lehet, hogy csendesedik) Rodoszt nem ismerem.
Berili, Szirom köszönöm a válaszokat!
Közben a rostán kiesett Rodosz a repülő menetrendje miatt (oda és vissza is zöldhajnalban :-S) úgyhogy Kréta és Santorini között agyalunk még - bár őszintén szólva egyre inkább Santorini (Kamari) felé hajlunk. A mi napirendünkhöz jobban illeszkedik a menetrendje - ráadásul a krétai járat visszaútja számomra érthetetlen módon majd egy órával hosszabb...
A korábban mi nagyon "menősek" voltunk rengeteget kirándultunk - gondolom ezt most vissza kell fogni, de azért háti hordozót mi is viszünk a kocsi mellé.