Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 21 22 23 ... 466 467 468   >
Üzenet
  Miskolciutas | #17157 Üzenet | 2006-11-18 18:31:28 |
Szia lloth!

Most olvasgattam az ötletedet,felvetésedet!
Az elsõ rész,hogy melyik szigeten,városban stb. voltam,szerintem-csak magamból kiindulva!!- azért nem olyan fontos,mert,ahogy nézegetem itt mindenki aktiv prospektusbujó,vagyis nagyjából ismeri a kinálatot.
A második rész,az 5 szavas ötleted azonban NAGYON NAGYON TETSZIK! Tömören,konkrétan,lényegretörõen, és sok-sok kellemetlenségtõl meg tudjuk igy óvni magunkat!Konkrétan arra gondolok,amikor azt vetetted fel,hogy tapasztalatokat irunk 1.szállásról,2.ellátásról,3.idegenvezrõl.4,fak.kir.-ról és ha nem haragszol és továbbgondoltam egy kicsit az ötletedet és 5.-nek véleményt képnék az üdülõvárosról/nem mindegyik olyan ismert,mint pl. Paralia/ zsúfolt,csendes,éttermek,bárok,üzeletek,stb és 6.A PART -homok,lassan mélyül,banán van-e stb.... ha én tavasszal látok egy ilyen oldalt,kevesebb bosszuságom lett volna!Táblázatban nem tudok gondolkodni,de talán megérne egy saját topikot,ha igy hivják?!Tlán ha Jox,vagy valaki,aki tudja,hogy kell az ilyesmit csinálni.....
  Miskolciutas | #17158 Üzenet | 2006-11-18 18:40:56 |
Átnéztem az Általános tapasztalatokra ,de az nem ilyesmirõl szól.Lehetne ennek valami egészen konkrét,erre utaló neve pl.10 szavas helykeresõ,vagy 10 szavas vélemény...Mert talán 5 szó nem elég,hogy az árnyalatokat is jól érzékeltetni tudjuk/PL. Szállásról: Tiszta,barátságos,de felszerelése hiányos,parttól 200 m, szép kerttel/ Ez csdak egy fiktiv szállás....Nekim nagyon tetszik az ötlet,támogatom!
  Asteri | #17159 Üzenet | 2006-11-18 19:56:08 |
Szia Ferrari!
Van még idõm találgatni, szinte most jöttem haza icon_smile.gif
  Vojandi | #17160 Üzenet | 2006-11-18 20:28:33 |
Sziasztok!

Én nyitottam nektek e témának tegnap este egy új topikot, de azt hogy ilyen táblázatok, meg keresõ legyen, azt Jox-szal kell megbeszélni, aki mostanában elég elfoglalt, nem tudom, hogy meg tudja-e csinálni. Esetleg kérdezzetek rá priviben.

Andi
  Lloth | #17173 Üzenet | 2006-11-20 09:14:57 |
Köszi mindenkinek, aki egyetért velem!Örülök, hogy tetszik az ötletem!

Úgyhogy próbálok egy "mintabeírást" készíteni, és azt a formát kellene majd mindenkinek követni, mert úgy lenne egységes és összehasonlításra használható az egyes helyek leírása.

Úgyhogy köszi a tanácsokat és ha valakinek van még ötlete, hogy mirõl írjunk még a rövid leírásban, azt szívesen fogadom!!!

üdv:
lloth
  Kriszta35 | #17175 Üzenet | 2006-11-20 12:11:19 |
Sziasztok!

Én néztem az új topikot az árak összeshasonlitása nevût. Én nem értek egyet, hogy ismét van egy újabb topik, hisz ott az van leírva, ami az utazási irodáknál. Ráadásul az újaknak majd nézni kell az adott település, sziget topikját, az akutális árakat, és az utazási irodákat, no meg ezt az újat, hogy 1 kérdést merjen kérdezni, mert úgye nem átlátható, hogy hova is lett írva ami õt érdekli. Magamból kiindulva, én az adott település, sziget topikját fogom ezután is nézni,az ottani tapasztalatok fognak érdekelni, mert pl. nem érdekel, hogy a 6. legkisebb szigeten mi a menõ, és mi nem.
Szóval ennek én értelmét ebben a formában nem látom, csak egy újabb hasonló témájú topik van mint amit említettem.
  Lloth | #17176 Üzenet | 2006-11-20 12:39:20 |
Kedves Kriszta!

Az hogy hová kerüljenek ezek a "mini" átfogó jellemzések, annak kérdésében én is tanácstalan vagyok, többek közt ezért sem írtam még az új topikba.
Pont egy rendszerezett, rövid segítség-táblázat lenne a cél az áttekinthetõség miatt! Hogy hová kerüljön ez, az legyen akkor még kérdés.
Az lenne a legjobb, ha mindenki egységes kérdésekre adna rövid választ, mint egy kérdõívnél.
Úgyhogy gyûjtöm, hogy mi szerepelhetne a "kérdõíven".

Kedves Andi!

Nagyon köszönöm a topikot, de ahogy láttam az elsõ beírásokat, már sem olyan, mint amit példának írtam, megint fórum jellegû! Ez persze nem baj, de én tényleg összehasonlítható áttekintésre gondoltam!

Egyébként minden ötlet és vélemény érdekel, ha másnak is lenne igénye valami ilyesmire!

A "hol" majd kialakul, a hogyanra pedig nemsoká próbálok valamit "alkotni"!

üdv
lloth
  Csutek | #17178 Üzenet | 2006-11-20 13:20:07 |
Üdülõhelyrõl csak a megfelelõ topikba, utazási irodáról csak a megfelelõ topikban, árakról szintén a megfelelõ topikban írhatunk. Csak kellene valami, amiben leírhatjuk ezt az egészet néhány sorban. Ez igazából nem a nyaralóhelyrõl, hanem a szállásokról szólhatna (árak, minõség, szolgáltatás). Mint már írtam, sok iroda nem éppen a valóságnak megfelelõen hírdeti az utakat. Felháborítónak tartom a végtakarítási, ágynemû használati díjakat, amit nem is a helyszínen, hanem itthon az irodában kell kifizetni.
  Kvalcsi | #17182 Üzenet | 2006-11-20 14:09:46 |
Sziasztok!

Én is tünõdtem lloth ötletén, de sajnos azért vannak kételyeim. Pl. nem biztos, hogy ami nekem megfelel, az másnak is kielégíti az igényeit. Olyan is sokszor elõfordul, hogy adott utazási irodával valaki meg van elégedve, más viszont nem. Nekem megfelel az ellátás, a tisztaság, stb., a másik embernek nem. Akkor kinek higgyek?
Nekem pl. semmi gondom nem volt az Aeolusszal (kétszer utaztam Velük), viszont másoktól sok panaszt hallottam. Ugyan ez a kategória a Karthagó Tours. Van aki minden rosszat elmond róluk, míg mások csak dícsérik, de sorolhatnám ide a Neckermannt is. A Helios Club Travellel pl. nem utaznék soha többet, mert nem azt kaptam, mint amit a prosiban leírtak. A szállást 50 méterre hirdették a tengertõl és tengerrenézõ szobákkal, ezzel szemben 150 méter volt, valamint a szemközti házat bámulhattam nagyon közelrõl. Nem az a baj, hogy ilyen volt az apartman, hanem az, hogy hazudtak. Még az utazási kiállításon is mikor reklamáltam, még nekik állt feljebb.
Az sem mindegy, hogy mikor foglal az ember, és milyen egyéb kedvezményeket kap az adott irodától (pl. törzsutas, nászutas, stb.). Nekem pl. 12% kedvezményem volt, de ha mégegyszer mentem volna idén, akkor 20%-kal olcsóbban utazhattam volna.

Csutek!

Tökéletesen egyetértek veled, felháborító hogy mindenért pluszban kell fizetni és nem is keveset. Én mindíg kitakarítva hagyon ott az apartmant, még az ágynemût is lehúzom. Szerencsére a görögöknél nem divat végtakarítást, ágynemûhasználatot, villanyt, stb. fizettetni mint az olaszoknál, sõt még kaució sincs ami a másik csúnya dolog. Igaz hogy visszakapod, de a hazautáskor, és akkor mi a fenét kezdjek vele. Én nem vásárolni járok külföldre, és bizony arra a 100-200 Euróra amit leteszek kaucióként, szükségem lenne belépõkre, kajára, stb.
  Kriszta35 | #17185 Üzenet | 2006-11-20 14:24:56 |
Én Valcsival tökéletesen egyetértek, és ha már fizetni kell ezekért a szolgáltatásokért, akkor inkább már forintba, mint a helyszínen euroba. Az az öszeg jobb helyre is elmegy, mint takaritásra és kaukcióra. Bár én eddig Görögországban, és az Olaszoknál sem fizettem külön, ill. kaukciót nem kértek tõlünk. Sõt a jövõ évi római utunkat is kifzettem, és nem kértek csak annyit amennnyi az apartman ára.

El se tudom képzelni, hogy a több ezer utazási iroda több tizezer apartman, hotel ajánlatait, hogy lehetne táblázatba foglalni, ráadásul úgy, hogy ne fórum jellegû legyen. Attól félek, hogy a végén csak egy jó nagy adag káosz lesz.
Az ötlet az jó, csak a kivitelezés ami nekem gondot okoz. Ráadásul Görögország egyes részeit se lehet összehasonlítani egymással hisz pl. az Olympic beach és környéke jóval olcsóbb, mint mondjuk a chalkidi, vagy jóval drágábbak a szigetek, mint a szárazföld. icon_wink.gif
  Csutek | #17188 Üzenet | 2006-11-20 15:01:12 |
Az Androméda Travel katalógusában szerepel:
Kötelezõ helyi díj: 4200 Ft 12 év felett, ágynemû-használati díj: 1950 Ft.
Kötelezõ helyi díj: 5200 Ft 12 év felett, 4200 Ft 12 év alatt és itt is van ágynemû használati díj: 1950 Ft. Ha ezeket hozzáadod az egyáltalán nem alacsony apartman árához (aug. utólsó hetében 25-30000/fõ/hét), akkor elég durva összeg jön ki.
A neten néztem az egyik iroda ajánlatát, mivel nem akarok butaságot írni, majd csak akkor írom le a nevét, ha utána néztem. A lényeg, hogy 2-3 fõs apartmannál 7 €, 4-5 fõs apatmannál 9 € volt a végtakarítás díja.
Én ezeket a dolgokat nem értem. Ha egy iroda szerzõdést köt az apartman tulajdonosával, a kialkudott árban nem szerepelnek ezek a dolgok?
  Kriszta35 | #17190 Üzenet | 2006-11-20 15:51:48 |
Kedves Csutek!

Az Androméda, az utazási irodák fekete listáján is rajta van. Szerintem ilyen iroda ajánlatára kár pazarolni az idõt. Amúgy nyár elején én leírtam már róluk a véleményemet.

A másik un. idegenforgalmi adót felszámítanak az irodák, azt áthártiják, még itthon is ha a balcsihoz mész. Most én 2 eurót fizettem erre fejenként. Ezen én nem lepõdtem meg, hogy van.
  Kvalcsi | #17191 Üzenet | 2006-11-20 15:51:55 |
Szia Csutek!

Ez tényleg ronda dolog az Andromédától, hogy ilyen plussz költségeket is felszámolnak. Ez általában a Görögországba utaztató irodáknál nem divat. Nekem még egyiknél sem kellett soha fizetnem ezeket a költségeket, pedig tizedszer voltam idén.

Az Androméda egyébként sem volt szimpatikus, mert nem tudom már hogy melyik évben, de olyan nívótlan, és nem színes prospektusuk volt, ami bizony nem nyerte meg a tetszésemet. Egy iroda legalább adjon magára annyit, hogy normális és tetszetõs katalógusban hirdesse az útjait, amire vevõt akar szerezni.
A másik amit nem szeretek, ha a kiállításon le van ragasztva egy katalógus. Amennyiben annyit nem áldoz, hogy megfelelõ mennyiségû prosija legyen, milyen szolgáltatást várhatok el tõlük?
  Csutek | #17192 Üzenet | 2006-11-20 16:17:34 |
Az a bizonyos katalógus véletlenül került a kezembe. Elhihetitek, hogy amikor megláttam a tartalmát, visítva hajítottam el.
Az egyik szomszédos országban kell tax-ot fizetni, de a görög ajánlatoknál most elõször láttam ilyet. Végtakarítási díjat is csak egy helyen láttam. Ezek nagyon tisztességtelen dolgok. Ahol most nyaraltunk, ott a szállás árában napi takarítás volt, nemhogy az ágynemû használatáért nem kellett fizetni, de még törölközõt és konyharuhát is biztosítottak. Az Andromédánál egy hét annyiba kerül ezekkel a külön díjakkal, mint a két hét annál az irodánál, amelyikkel utaztunk.
Nem hiszem, hogy azok a szállások annyival szinvonalasabbak, mint amiben voltam.
  Vojandi | #17193 Üzenet | 2006-11-20 16:49:24 |
Sziasztok!

Hú, itt most mindekinél van egy kis igazság a topikkal kapcs.

Elõször is jó volt Lloth ötlete, de mindeki többet akar egyszerre tudni és ezért tényleg lesz egy újabb "a már szászszor leirtakat ismétlem" topik. Tényleg úgy lett volna, jó, ha lenne valami kérdõív szerû táblázat, amit az emberkék csak kitöltenének, de Jox még nem reagált erre az ötletre, én pedig nem tudok ilyet gyártani.
Szerintem, hagyjuk még kicsit élni a topikot, aztán maximum bezárjuk, pihenni küldjük. Bár szerintem az "általános tapasztalatok" is tökéletesen megfelelne arra, hogy oda írjátok az ilyen átfogó adatokat az utazásaitokról. Szóval, most megnézem, meddig jutott ez az áras topik és ha nem bizonyul jónak, bazárom és írjatok ezekrõl az általános tapasztalatokba,mind az árakról,mind az egyéb dolgokról, hiszen az "általános" szó sok mident magába foglal.

Andi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 21 22 23 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu