Melyik gyros-ra gondolsz? Kétféle-magyarok által gyrosnak nevezett étel van. Az egyik az a pitába tekert hús, amit szeletenként felhúzva nyársra sütnek és mindig a széleiből kaszabolnak le. A másik az általam rablóhúsnak nevezett dolog pitába húzva. Lényegében mindkettő ugyanaz, ua.-t lehet a pitába kérni melléje csak a hús sütésének a módja más. Ezek a táblák a partmenti vendéglők táblái. Ezenkívül van olyan lábonállós saslik/rablóhús sütő minden este a part mentén, és a parttal párhuzamos első utca egyik sarkán (szag után megtaláljátok) van kimondottan gyrosos. És onnan tovább is van egy. A magukat vendéglőnek nevezett part-menti tavernák olyan forgó húsos gyrost nem sütnek, mert az koszolós és általában csak a kimondott gyrososoknál lehet találni, akik amolyan gyors kajáldának számítanak errefelé. Szóval a lényeg eme szóf.. után, hogy van Gyros!
Glyfában ha van időtök a komptól kb 200 m-revan egy remek gyrosos ( a legszakadtabb kockás abroszos) , tavaly ha jól emlékszem 1,5 euroért adta, ne hagyjátok ki. Rajmund
Szia Pappr!
Nem húztak le bennünket és nem vagyok gazdag se hogy drága helyre üljek be!Sőt nem is nagyon szoktunk kajálni,max gavros, pita,muszaka.Nem is jártam még luxus helyen,ne ítélkezz,ha nem tudod miről beszélek.Glifa előtt,Achillióban szoktunk egy pici kis halász faluban lenni,ott csak ilyen kék kockás tavernák vannak,csak ott örülnek és beszélgetnek az emberek minden idegennel,és értékelik ha görögül tudsz megszólalni.Még csak 4éve járunk ki.Soha nem voltunk Parália és magyar felkapott helyeken.Első élményem Ionnia Perdikán volt.Szintén egy pici falu. Azután Thasszosz és Achillió és Evia.Én ezekhez az élményeimhez hasonlítottam Agia Annát Evián.Mikor tele volt hétvégén Athéniekkel.És mi beültünk ezek közé és lese sz..bennünket félórán át a gazda,mert mi csak alig rendeltünk.És ez a partmenti éttermeknél volt.A napozó ágyakat ha elfoglaltuk és délbe felmentünk ebédelni már délután nem ülhettünk ott,hiába fogyasztottunk előtte.Képesek voltak veszekedni érte,holott tök üres volt.Egy hétig voltunk ott,de soha nem üdvözöltek ugyan azok az emberek akikkel nap mint nap találkoztunk többször.
Nekem ez a "Görög feeling" hányzott az előző élményeimhez.
És a lehúzásokat saját szememmel tapasztaltam amíg ücsörögtünk a tavernák előtt és néztük a gazdagabb AThéni lakókat.
Egyébként meg örölük,hogy neked tetszik Evia,és ez a jó hogy nem vagyunk egyformák és minden ember különböző,mások az élményeink az ízléseink,így mindenki másban is lel örömet.Mert különben minden magyar egy helyen nyaralna,és mi lenne a többi szép hellyel..
Mint már írtam Limni nagyon tetszett és az igazi kis Görög hangulatú falu.
A vízesésnél is eltévedtünk és felmentünk a hegyekbe és egy csoda kis kedves zsák faluba kötöttünk ki.Ott is nagyon aranyosak voltak a falubeliek.
Különben is én csak Ágni írására reagáltam mivel már jártunk ott és kiváncsi az ott nyaralók véleményére.
Üdv és újabb jó nyaralást!!
Szia Pappr!
Mikor tele volt hétvégén Athéniekkel.És mi beültünk ezek közé és lese sz..bennünket félórán át a gazda,mert mi csak alig rendeltünk.És ez a partmenti éttermeknél volt.A napozó ágyakat ha elfoglaltuk és délbe felmentünk ebédelni már délután nem ülhettünk ott,hiába fogyasztottunk előtte.Képesek voltak veszekedni érte,holott tök üres volt.Egy hétig voltunk ott,de soha nem üdvözöltek ugyan azok az emberek akikkel nap mint nap találkoztunk többször.
Ó ez nagyon szomorú.. Azt nagyon el tudom különben képzelni, hogy az Athéni vendégeikre hajtottak mert ez kimondottan az Athéniek nyaralóhelye és egy elégedett vendég nemcsak ő maga jöhet vissza, hanem több mást is hoz magával, vagy küldd ugyanide. És azt is el tudom képzelni, hogy a kevés rendelés miatt húzták az orruk... itt tavernában ha leül az ember, illik ennivalót rendelni, nem szokás pl. csak sört vagy valami nagyon keveset. Az idegenek kevesebb rendeléséhez hozzá vannak szokva olyan helyeken ahol van idegenforgalom, de itt fel sem fogják, hogy egyszerűen csak más szokás, valahogy úgy gondolják, hogy ki akartok szúrni velük Szóval én most magyarázom a bizonyítványom, mert úgy érzem, csakis arról van szó, amit nagyon sokszor említek, hogy egyszerűen nem értenek az idegenforgalomhoz. Viszont a napernyős dolog meglepett, mert nem szoktak ilyet csinálni.. Hát sajnálom, rossz helyen voltatok rossz időben, remélem ezután ahányszor visszajösztök Go-ba csak jó élményeitek lesznek!
Szia Ágni!
Igen valószínű hogy ez volt.Egyébként Nálad foglaltunk szállást a Vagellió apartmanban,csak gyorsan írtam előtte és azért sikerült vagiónak:).
Egy pár órán belül rendeződött minden problémánk, egy pár üveg bor ajándékkal.
Annyi nem tetszett a szálláson,hogy éjszaka sokáig nyüzsi volt,reggel meg hajnalban jöttek az ital szállítók.És nem készültünk méhek ellen,mint Thasszoszon,mert nem gondoltuk,hogy ott is vannak.Előtte nem volt időm informálódni a helyről,mert csak véletlen szerencse által sikerült abban az évben G.o. nyaralni.
A szállás képekről pedig nem jött le,hogy taverna felett fogunk lakni.
Mindegy, azóta azért még ha nem is tudunk menni nyaralni akkor is készülök infóval,ahova úgy gondolom,hogy meg kellene nézni.Hátha megint sikerül.
üdv és várom további beszámolóidat,mert nagyon szeretem olvasni,csak ritkán van időm reagálni is.
Ja értem! valahogy az volt bennem, hogy most júniusban voltatok ott, de ezek szt összetévesztettelek mással, tiszta szégyen, de rengeteg emailcím meg nickname van a fejemben.. Na remélem másokat ez nem ijeszt el és valóban még egyszer kell majd adni egy esélyt Eviának egy másik helyen! Kösz, hogy leírtad a tapasztalataid!
Éjszaka nyüzsi?
Azt hallom egyfolytában, hogy alig van élet Evián
Különben meg mindegy... aki tud aludni az így is úgy is tud. Általában 23:00 és éjfélnél előbb soha nem fekszünk le
Kétlem hogy hajnal 3 ig nyomatná a taverna....
S hogy reggel jön az italos autó?
Édes istenem... volt már gondolom élményed amikor hajnal 5:00 kor megjelenik a kukás autó Pesten a ház előtt?
No de mindegy...a lényeg hogy már az órákat számolom csak vissza
2 órája értem haza Eviáról
Lehetőség szerint ma még elkészítem a beszámolót (ha lesz rá 1-2 óra időm)
Elöljáróban annyit: Kellemes csalódás
Hello hello! Éppen rátok akartam "emailezni", reggel óta most éjfélre kerültem ide és gondoltam először bekukkantok, hátha innen megtudom, szerencsésen hazaértetek-e? Ezek szt minden OK! Elmentetek, erre jó pár fokkal fennebb ment a hőmérő, sülünk meg!!
Szia Exact!
Érdeklődve olvastam a beszámolódat.Örülök,hogy jól éreztétek magatokat.Nekünk sajnos anno nem ez az oldali szállásunk volt mint nektek,ezért nem voltunk megelégedve vele.Amúgy nekem is pont ezek miatt nem volt 10pontos Évia.Az ételek már 2009-ben is ilyen felosztással szerepeltek, ezért volt számomra lehúzós a dolog.És nem a mostani adók emelték meg.Mi több helyen voltunk a sziget partjain és városkáiban,de mindenütt ilyen koszt hagynak maguk után a turisták vagy helyiek,ki tudja.??Nekem is ezek a helyek álltak a kedvenceim között,mint neked.Ugyan így a kedves kis bájaikkal.Tetszett,hogy találtunk gyönyörű érintetlen partokat amelyeken csak egy-két helyi lakos osztozott.
Tehát még is csak hasonló oldalairól tudtuk megismerni a szigetet.
Ágni!
Köszönöm az albumom kép kommentjeit!
Csak fotózom ami tetszik és utána nem mindig tudom,hol is készült.
Meg sokszor nem is tudtuk,hogy hova kavarodtunk,csak mentünk amerre út volt.Hol volt,van, az állandó piac?