Jaj ne is mond, mert csak egy hétre megyünk szóval ez akkor csak egy villámlátogatásnak felel meg ezen a szigeten. Én ráadásul végig fogom fotózni az egészet, úgyhogy majd itthon megnézem, hogy mit is láttunk.
Sziasztok!
Úgy látom régi törzstagok viszik a fórumot ezekben az órákban!
Én is a magam ősidőkig visszavezethető fórumos múltjával bekapcsolódom.
Szerintem sincs az a hosszú idő, amit el nem tudnék tölteni nyaralással a görög szigeteken. (Az idén épp Kefalonián.)
Mi már megfogadtuk - és tartjuk is hozzá magunkat -, hogy egy hétre nem megyünk. Hacsak végképp nem tudunk több időre menni (akár anyagi, akár munkahelyi problémák miatt), és "belepusztulnánk", ha nem mennénk.
2004-ben Sartin voltunk először G.o.-ban, akkor csak egy hétig (ráadásul a nejemnek az volt az első alkalom, hogy látta a tengert - én még hajdanán legénykoromban barátaimmal voltam a bolgár tengerparton, de hát az még '79-ben volt, úgy hogy nekem is újdonság volt ismét a tenger.)
Akkor olyan gyorsan elszállt az egy hét és olyan rosszul esett hazajönni, hogy megfogadtuk, két hétnél rövidebb időre nem megyünk, inkább kihagyjuk.
Azóta 2005-ben (Paralia melletti Olympic Beach), 2006-2007-2008-ban (mindháromszor Tolo) voltunk. A tavalyi évet kihagytuk, de most újult erővel megyünk (ha a görög közszolgák, határőrök, stb. keresztül nem húzzák a számításunkat). Ezúttal három hétre.
Az a három hét is gyorsan el fog szállni, nem úgy mint az indulásig hátralévő idő.
Nekem tetszett Paralia is, de az valóban teljesen más. Csak egy-egy napra mentünk be Katerínibe és onnan le a partra. Nyüzsgőbb, de alig vártam, hogy hazamenjünk Makrigialosra.
A 2 hét nekem a meló miatt nem oldható meg sajnos. Mert a főnök már így is utálja, hogy 10 napra elmegyek. Viszont 2x egy évben!! Szóval mégiscsak van benne jó is!
Aysus!
Az évente két alkalom sem rossz, sőt... Megvan az az előnye, hogy nem kell egy egész évet várni a következő úttal, ezen kívül ha a két alkalom egyben két külön hely is, akkor többet látsz. Nekünk így alakult, egyszer szakadunk ki a munkából, de akkor nagyon.
Ha lenne rá lehetőségem, én is a 2 X 1 hetet választanám, két különböző helyen... De nem vagyok telhetetlen, megelégszek egy élményekben és természeti szépségekben gazdag egy héttel is!
Sokaknak még ez sem adatik meg...
Ha lenne rá lehetőségem, én is a 2 X 1 hetet választanám, két különböző helyen... De nem vagyok telhetetlen, megelégszek egy élményekben és természeti szépségekben gazdag egy héttel is!
Sokaknak még ez sem adatik meg...
Bocs hogy beleszólok de teljessen igazad van egy hét is lehet egy nagy élmény
szia
nem tudom hol lesz a szállásotok ,nekem itt Skálán, van túra térképem...de kaptam én is...talán hasznotokra lenne...
Poros és környéke ,túrázható útjai is benne van..
üdv:Marcsi
még Vasilikiben vettünk egy normál közutas Kefalonia térképet, hagyományos turista térképpel nem találkoztam, elég volt a sima is mindenhova. (Amúgy Igo-val mentünk csak lusta voltam töltögetni, kapcsolgatni, és maga a sziget nem túl bonyolult... Korfu és Kréta nekem vadabbnak tűnt.)
az Enosra nagyon egyszerű felmenni, az Argostioli-Sami úton tábla jelzi, végig fel lehet autózni, a rádióállomás után kövesút megy fel (kb 3,5-4 m széles, nem lehet eltéveszteni) , később lesz egy kőkerítés, épület, stb. _Mi kb. 1300 m-ig autóval mentünk fel, de ott már sajnáltam a saját kocsimat nyegtetni, onnét gyalogoltunk. Az adótornyok kb 4,5 km-re voltak onnét, ahol leparkoltunk, a lényeg, ha felértek az úton, jobbra lehet felmenni az antennákhoz, de balra menjetek, arra, amerre lejt. Jobbra, kb 3-400 m-re lesz egy megkerülhető 5-10 m átmérőjű 3-4 m-es magaslat, balra haladjatok tovább a normál, széles úton. Kb 800-1000 méter múlva egy kilencven fokos kanyar után jobb oldalon lesz egy deszkatábla, elmosódott feliratokkal, a tábla tövében kezdődik az ösvény, amely bevezet az erdőbe, elég meredek, rozoga fakorlátok közt megy az út és sárga keretes, fehér alapszínű, kb 20*20 cm-es négyszögalakú táblával van jelölve, nagyjából 30 m-ként. Nem tudom, mennyit túrázol, de egyszerűen eltéveszthetetlen. A parkolóhelyünktől 1,5 óra kényelmes tempóban.
Mi már nem mentünk tovább, miután lejöttünk a sárga négyszöges úton, de ha az említett fatáblát követően tovább mentek a széles úton, a hegy aljában vannak nagyobb tisztások, ahol állítólag vadlovak élnek, természetesen inkább az ember nem járta részeken. Ugyanígy fel lehet lelni óriás szárazföldi teknősöket is ezen a területen.
Mit vigyetek, mire ügyeljetek? Kefalonián őshonos egy sikló, illetve egy viperafajta is, utóbbira nem érdemes rálépni, bár óvatosabb annál, hogy szerencsétek lenne akárcsak megpillantani is egyet. Távcsövet, fényképezőt, esetleg kamerát vigyetek, folyadék nélkül ne induljatok el, de ha egész anpos program lesz, jól jöhet némi kalóriapótlék is. Ha le akartok menni az útról, azért egy tájoló, vagy gps jól jöhet. Ja, mikor mi voltunk, elég hűvös volt, (tudod, 50 m-ként kb 0,5 fok) de akkor lent is csak 24-25 fok volt. Ha 35 fokban indultok nem kell semmi, amúgy egy felső jól jöhet, meg azért izzadni is lehet...
Szia Marcsi!
Előre is köszönöm,a térképed nagyon érdekelne!
A szállásunk Skalaban lesz, az Anna apartmanban-szeptember 4-én érkezünk(mi is a Grandtours-al, de ez gondolom egyértelmű az adatokból).
Addig is jó munkát,jó pihenést!
Üdv.:Kefalopithecus
Szia Opi1970!
Köszönöm az infókat!
Sokat segítettél.Sajnos az útikönyvekből kimásolt (és/vagy) utazási irodák által bemutatott szövegeken túl nem sok gyakorlatias leírást talál a nem csak a tömeglátványosságok iránt érdeklődő utazó.Még az angol nyelvű web-oldalakon is szegényes a valóban hasznos adat.
Elég gyakran túrázok(van túravezetői képesítésem és persze tájolóm is) de ha olyan terepre megyek ahol még nem jártam, minden információ jól jöhet.
Még egyszer köszi!
Üdv.:Kefalopithecus
Bmona!
Rengeteg helyen lehet robogót bérelni, mi lassiban béreltünk 3napra (125 cc) 50euroért. A legszebb fehér kavicsos strand Myrtos, igaz nem a közelben van. Ezen felül Skalaban is nagyon klassz szines kavicsos volt.