köszönöm
a leégést most próbálom meguszni,majd inkább reggel és késö délután fürdünk
nem tudom,mikor tudunk indulni,a páromat még behivták holnap délelött dolgozni
Sziasztok!
A Vrasna topikból jöttem át ajánlásra, úgyhogy bocsánat, ha olyat kérdezek, amit már valamikor itt kitárgyaltatok.
Szóval, mi Vrasnán fogunk nyaralni, de el szeretnénk menni a Kavala-Thassos kirándulásra, de lehetőleg egyénileg, hogy azt nézhessük meg, amit mi szeretnénk. Tudtok ebben segíteni?
A kérdésem a következő:
Meg tudjuk-e oldani ezt a kirándulást lehetőleg kocsibérlés nélkül? Távolsági járattal el lehet jutni Kavalába Vrasnából, eddig stimmel, de ha jól értettem, Limenasba (Thassos) a komp Keramotiból indul. Oda hogy tudunk eljutni? Szintén busszal? Milyen gyakran indulnak a kompok? Mikor jön vissza az utolsó Limenasból? (+csatlakozó buszok hazafelé)
Azért gondoltunk az egyéni felfedezésre, mert mindenhol azt olvastam, hogy a szervezett kirándulások alatt Kavalában alig lehet eltölteni egy kis időt (max. 2 óra), és azért mi ennél többet szánnánk rá...
Vagy van esetleg Kavalából is hajó Limenasba? Mennyibe kerülhet?
Aki tud, légyszi segítsen!
Mea culpa, mea culpa, mea magna culpa! Valóban elsődlegesen tanácsot kérnék. Remélem a fórum erről is szól. Tény, hogy néhány napja az a beteg ötletünk volt, hogy Sartira megyünk. Röstellem, de szerencsére azóta megvilágosodtunk. Ha még azt is hozzáteszem, hogy 1-2 hete még Rimini volt a célpont, akkor nyilvánvaló, hogy bárminemű pocskondiázásodra rászolgáltam. Igen, valóban csak a minap regisztráltam, de sajnos az időgépem bedöglött, és a jelekből azt látom, hogy a jövőben sem fog meggyógyulni, tehát valószínűleg ezen már nem tudok változtatni. Addig eljutottam, hogy honnan, mikor, mennyiért indul komp. De ettől még a magadfajta tapasztalt öreg rókák javasolhatják az egyiket mert .... csak. Egyébként a nem válasznak szánt mordulatod bőven szolgált tanáccsal. Valóban, ha ma azt látom, hogy a neten tele van szállásajánlattal, akkor holnap után fogok a helyszínen találni. Őszintén köszönöm! A lényegi kérdésem, hogy melyik települést javasoljátok ti, akik a helyszínen már sok tapasztalatot gyűjtöttetek. És persze ennek függvényében fogom tudni eldönteni, hogy melyik komppal megyek. Tehát tőled és a többiektől is abban a kérdésben kérek tanácsot, hogy egy nyugis nyaraláshoz, ahol lesétálsz a bícsre, beülsz egy tavernába, melyik települést javasoljátok. A beszámoló tekintetében pedig érthető a megelőlegezett bizalmatlanságod. Remélem meggyőzlek, hogy néha a 0,1 % jön be. Üdv. Gyuri
Szóval tapasztalt nem vagyok, öreg meg pláne nem!
Eddig 5* 2 hetet voltam a szigeten. Mindig Skala Potamiában. Nekünk ez jött be. Ezen partszakasz neve Golden Beach, északi csücske Skala Panagia, déli csücske Skala Potamia. Hosszú (kb. 4 km) homokos, lassan mélyülő tengerpart, az öböl két végén megvannak a tavernák, bárok az esti szórakozáshoz.
Mind az öt beszámolómat megtalálod itt: thasos.hu/élménybeszámolók.
De valakinek Limenaria, van akinek Potos, van akinek a főváros Limenas jön be. Van akinek egyéb települések. Tudod ízlések és pofonok......
Szerintem Keramotit célozd meg a komphoz. Onnét viszonylag sűrűn jár reggel 7 és este 10 között. Míg a többi helyről sokkal ritkábban és drágábban. Javaslom olvasd át ezt is: A sziget megközelítése.
Ha egy nyugis nyaralást terveztek (nem sok kirándulással) akkor én Skala Potamiat vagy Limenariat ajánlanám a szigeten belül. Mindkettőnél adott a közeli jó beach, a sok taverna, vásárlási és szórakozási lehetőségek.
Ha mindegy, hogy a szigeten belül hol lesztek, akkor szinte biztos, hogy kell találjatok szabad apartmant/hotelt, legalábbis a sziget nyugati felén , ami kevésbé népszerűbb, ott biztos. Skala Maries is nagyon jó egyébként! Gyönyörű a partja, nagyon hangulatos és jók az éttermei.
Vrasnaból el tudsz jutni természetesen magánszervezéssel is Kavalaba.
Legalábbis Asprovaltaról biztosan tudom, hogy igen, így ebből következően Vrasnaból is , mivel a két település szinte össze van épülve.
Mi Asprovaltaról terveztük busszal Kavalat , de mégsem mentünk, mert mondták, hogy a menetidő állítólag másfél óra és valahol át is kell szállni. De a helyiek biztos meg tudják mondani, vagy az idegenvezető mindenképp. A menetjegyek viszont nagyon kedvezőek. Szerintem ha kora reggel elindultok, amikor még nincs meleg, akkor olyan 10körül elvileg Kavalaban kell , hogy legyetek.
Viszont ha Kavalat és Thassost is meg akarjátok nézni, akkor a kettő nem megy egy nap. Ahhoz, hogy Kavalaban megnézzétek a fő dolgokat és kényelmesen tegyétek ezt, ill. visszabuszozzatok Vrasnara, erre kell egy nap. Thassost egy másik nap tudjátok megejteni.
Remélem segítettem azért valamit.
üdv.
Szóval, mi Vrasnán fogunk nyaralni, de el szeretnénk menni a Kavala-Thassos kirándulásra, de lehetőleg egyénileg, hogy azt nézhessük meg, amit mi szeretnénk. Tudtok ebben segíteni?
A kérdésem a következő:
Meg tudjuk-e oldani ezt a kirándulást lehetőleg kocsibérlés nélkül? Távolsági járattal el lehet jutni Kavalába Vrasnából, eddig stimmel, de ha jól értettem, Limenasba (Thassos) a komp Keramotiból indul. Oda hogy tudunk eljutni? Szintén busszal? Milyen gyakran indulnak a kompok? Mikor jön vissza az utolsó Limenasból? (+csatlakozó buszok hazafelé)
Azért gondoltunk az egyéni felfedezésre, mert mindenhol azt olvastam, hogy a szervezett kirándulások alatt Kavalában alig lehet eltölteni egy kis időt (max. 2 óra), és azért mi ennél többet szánnánk rá...
Vagy van esetleg Kavalából is hajó Limenasba? Mennyibe kerülhet?
Aki tud, légyszi segítsen!
Szia Oroszlánka!
Szerintem meg lehet oldani ezt a Te általad tervezett kirándulást.
De nem biztos, hogy anyagilag kedvezőbben jöttök ki, mint fakultatívval. Persze, ez nagyban függ attól is, hogy hányan vagytok.
Távolságival eljuttok Kavalába. Ezt a menetrendet találtam, de ez Thesszalonikiből szól. De ott majd úgyis látjátok, hogy hozzátok mikor érkezik. Gondolom, ezekből az express járatok kiesnek, mert azok nyilván csak a pályán szaladnak végig.
https://ktelmacedonia.gr/en/routes/tid=17#routes
Mindenképpen hétköznapi utazást javaslok, mert hétvégén sokkal kevesebb a járat. Vrasnáról árat nem tudok, de Kavaláig kb. 50-60 perc a menetidő. Ha megérkeztek a városba, ott mindenképpen csekkoljátok a vissza-utat is.
Kavalában a központi buszpályaudvar jó helyen van, közel a kikötő.
Itt láthatod:https://wikimapia.org/7837749/central-bus-station-ktel
A kompok a kikötő túloldaláról indulnak, így hát lesz egy kis séta. De egyébként is, arra van a központi rész, és a látnivalók.
Megjegyzem Kavalában is simán el lehet tölteni egy napot tartalmasan. Nem biztos, hogy egy napra érdemes Thassost is belesűríteni a programba.
De, ha ez a szívetek vágya, akkor hajrá. A Kavalából induló kompok Prinosba érkeznek Thassoson. És bizony innen még el kellene jutnotok Limenasba. Vannak buszjáratok a szigeten, és jó eséllyel el is tudtok jutni, mert elég sűrűn jár.
Viszont volna egy másik lehetőség is Kavalából, a flyingdolfhin. Ezzel közvetlen Limenasba érkeznétek, bár az ára kicsit magasabb, mint a kompé. Viszont nyernétek vele időt. Ennek a pontos menetrendjét, ott helyben meg tudnátok nézni, és ennek függvényében dönteni.
Találtam egyet, de ez nem biztos, hogy a valós, mostani.
https://www.kavalagreece.gr/en/wp-content/uploads/2011/03/flyingdolphins.pdf
Sőt, már látom, hogy tavaly márciusi.
De, ez is egy lehetőség, és ha jó időpontban járna, akkor ez a legjobb lehetőség.
Mindezekkel együtt, ha minden összejön, és sikerrel jártok, akkor sem biztos, hogy elég idő jutna Thassosra, vagy Kavalára.
Én a helyetekben szomorú szívvel ugyan, de kihagynám Thassost, és inkább egy következő nyaralást terveznék ide.
Kavalában viszont lenne egy napotok, és ott tényleg sok mindent láthatnátok, kényelmesen, nézelődve.
Mert a vár pl. dombon van, és azért oda fel kell menni.
Vagy mérlegeljetek, lehet hogy mégis kényelmesebb, egyszerűbb a fakultatív, bár akkor valóban mindenből csak ízelítőt kaptok.
Esetleg, még egyszer gondoljátok át azt az autóbérlést.
Képeket találsz az albumjaimban, ha érdekel nézegesd meg!
Jó nyaralást kívánok, és remélem beszámolsz majd nekünk, hogy végül hogyan döntöttetek, és mit láttatok
Megjegyzem Kavalában is simán el lehet tölteni egy napot tartalmasan.
Abszolút egyetértek, Kavala egy nagyon hangulatos, ókori és középkori emlékekben gazdag város.
Olyan szép aquaduct (ókori vízvezetékrendszer) van a városban, hogy alig lehet hasonlót találni egész Görögországban.
A félszigeti részen ott van egy fellegvár jellegű régi vár, olyasmi utcácskákkal, mint amilyet pl. Rovinjban láthat a turista. Szuper kis tavernák is vannak arrafelé. Aztán meg a várból remek kilátás nyílik Thasszoszra, onnan könnyebb végignézni a szigetet
Szóval ha lehetne választani, hogy 1 nap alatt rohanva végignézzem Thasszosz 5 %-át, vagy kényelmesen végignézzem Kavalát, akkor én biztos, hogy Kavalát választanám
Meggyőztetek!
"Csak" Kavalát nézzük meg, Thassosra meg talán vmikor elmegyünk nyaralni.
Tudom, hogy off vagyok, de ha tuti tippeket Kavala-látnivalókról tudnátok írni magánban, azt is megköszönném! (Ááá... nem vagyok telhetetlen... )
Szia Rekuc!
Gondolom átvizslattad már az utazólistát, pont 6-án nem látok senkit menni, csak előtte, meg utána. (mi 10-én megyünk:))
Mennyi időre mentek és hová?