Talán személyit vagy útlevelet...de ez nem biztos, ezen kívül csak a jogsit. Ha robogóval akarjátok körbejárni a szigetet, mindenképp legalább 125cc legyen, ha nincs rá jogsid, akkor inkább autózzatok, mert egy 50 cc nem bírná. Azért egy jó tanács: A bukósisak mindig legyen rajtatok! Az idegenvezető meslélte, hogy, egy magyartól elvették a jogsit mert nem volt rajta. Ez azért meglepő, mert az égvilágon senkin nem láttunk egész héten! természetesen rajtunk kívül.
Szerencsére nekünk semmilyen iratot nem kellett otthagyni, de nem is tettem volna...bármi történik azzal igazolom magam, és egyébként is inkább legyen nálam külföldön, az a biztos.
Mellesleg a férfi megpróbálta visszakérni a rendőrségen...de természetesen nem kapta vissza a jogsit. Senkinek nem kívánom, hogy a rendőrségen kössön ki, nekünk sajnos volt szerencsénk, mert ellopták a fényképezőnket....borzalmasan lassúak, mindent kötelező két példányban kézzel leírniuk, ráadásul meg kellett esküdnünk az evangelikus bibliára, hogy az igazat mondjuk. Ja és először egy olyan papírt kaptunk, hogy elvesztettük...mivel a kedves rendőrnek nem volt kedve velünk bajlódni már. Ezúton is köszi Lelik Krisztinek az idegenvezetőnek a tolmácsolásért, és segítségért!
Eljött a mi "időnk" is. Szerdán indulunk Bp-ről személyautóval LAssiba. Kb 10:00 kor indulunk.
A Vassiliki 9:00 órási kompra foglaltattam jegyet.
Remélem a Röszkei határon nem lesznek sokan. Max 1 órás várakozás amit még elviselnék
A Vassiliki 9:00 órási kompra foglaltattam jegyet.
Remélem a Röszkei határon nem lesznek sokan. Max 1 órás várakozás amit még elviselnék
Ne feledd, a kocsi óráját átállítani, mikor belépsz Görögországba. Itthoni idő szerint 8-kor indul.
Szerintem nem lesznek sokan, hétköznap lesz, én 10-15 percet saccolok.
Ha úgy tudtok haladni, mint mi, akkor hajnali 5-6 körül ott lesztek.
Jó utat!
Igen, figyelek az időeltolódásra. 1x már megettem Thassosra menet. Marhára igyekeztem egy kompot elérni.. s csodálkoztam, hogy nem áll benn. Mire rájöttem a bibire. Még szerencse hogy Keramotiban 45 percenként valamilyen komp indul a szigetre.
Ellentétben a mostanival ahol ha kések akkor biz 4 órát kellen várni a következőre
Crisy08!
Kefalónián lopták el a fényképezőgépeteket? Megkérdezhetem, hogy történt? A görög szigeteken nem szokott gond lenni a közbiztonsággal, legalábbis ahol én jártam eddig, ott nem volt, ezért lepett meg, amit írtál.
D.
Ellentétben a mostanival ahol ha kések akkor biz 4 órát kellen várni a következőre
Ha tényleg sikerül elindulni de. 10 körül, és nem lesz elterelés a Egnetia Odoson, akkor kényelmesen odaértek.
Láttad, mi 12:30-kor indultunk, nem Röszke felé mentünk, és így is kényelmesen leértünk.
Na jó, az elején összeszedett késés miatt, egy kicsivel kevesebbet pihentünk, de nem kevesebbszer!, mint szoktunk.
Úgy vettem észre, hogy jobb nappal indulni, mint este 10-kor. Lehet, hogy legközelebb Thassosra is reggelre fogunk megérkezni.
Jó utat és tartalmas nyaralást kívánok Nektek!
Ma egy kicsit bővítettem az élménybeszámolómat, de még mindig nincs készen. Mire megjösz biztosan meglesz.
Igen Kefaloniában lopták el, Lassiban a strandon, egyébként egy egész övtáskát, több dolog is volt benne....úgy látszik enyves kezűek mindenhol vannak, pedig mi mindig nagyon figyelünk a cuccainkra.
Igen Kefaloniában lopták el, Lassiban a strandon, egyébként egy egész övtáskát, több dolog is volt benne....úgy látszik enyves kezűek mindenhol vannak, pedig mi mindig nagyon figyelünk a cuccainkra.
Nem állt szándékomban írni,de erre csak egy reakció az életképes,hogy ezt nem görög tette!! Nagyon sajnálom, mert én is magyar vagyok,de előbb megteszi ezt a mi fajtánk(sajnos) v.albán v.szerb és "nyugatról" jött, olaszról nem is beszélve. A sok éves tapasztalat miatt ez kikivánkozott belőlem. Természetesen a görögök védelmében!
Tőlünk kérték az útlevelet/személyit a kölcsönzésnél - azt kellett otthagyni.
Na, ilyet aztán tényleg nem szabad csinálni!
Megint a sokéves tapasztalatból tudom,hogy személyit,útlevelet sohasem tartottak vissza és nem is tarthatnak vissza bérléskor.
Még jó, hogy a bankkártyádat nem hagytad ott -talonba... Esetleg pin-kóddal együtt... Ejnye.
Szia Atosz!
Sajnos pedig előfordul, hogy útlevelet, vagy bankkártyát kérnek.
Tőlünk, pl. Santorinin kérték ezeket. Kölcsönzőnként változó, hogy mit szeretnének megkapni.