Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 213 214 215 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Kónyu | #147857 Üzenet | 2010-08-05 22:41:30 | Válasz a #147856. hsz-ra
Speciel van a Grand-nak a saját weboldalán Kefalonia topikja erre a célra. Ezért is érthetetlen számomra, ha valaki ezt erőlteti - valszeg egyszerű lustaság és tiszteletlenség lehet az oka.
  Exact | #147870 Üzenet | 2010-08-06 07:53:04 |
Sziasztok

Sikeresen kiértünk Lassiba tegnap. Pontosabban Lassi és Argostoli között félúton egy tengerpartra néző szenzációs Stúdió -Apartmanba.
A Net megoldott mert a háznak saját Wifi-je van így épp most az erkélyen ülve tudok írni ide.

Az útról:

Budapestről indultunk 10:00 kor

Röszke 12:20 (Ettől féltem a legjobban hogy sokan lesznek a határon, de ilyet még nem éltem meg pedig már nyolcadszor utaztunk Görögországba, hogy 5 perc !!!!! alatt átjutottunk a határon)
Szabadka 12:40
Novi Sad 13:07
Belgrád 14:43 (No itt rendesen volt dugó a híd előtti félpályás útlezárás miatt. Majdnem 30 percet araszoltunk itt)
Nis 16:55
Macedón határ 19:00 (kb 5 perc alatt itt is átjutottunk)
Görög határ 21:10 (Itt már csak 2 percet vártunk)
Lefkada Vassiliki kikötö 3:40

No itt aztán alvás a kocsiban mert a kompunk csak reggel 9:00 kor indult Kefalóniára

Az idő csodálatos, tegnap már fürödtünk is egyet a tengerben. Túl az első Tavernás vacsorán- Grilled mix, Rák, és bárány Görögsalátával- igen kellemesen telt az elő nap.

Ha bárkinek kérdése volna még jövőhét szombatig itt vagyok...
  Jox | #147872 Üzenet | 2010-08-06 08:20:38 | Válasz a #147397. hsz-ra Előzmény #147397
mirmur!

Legközelebb inkább emailben vagy PÜ-ben intézd a hasonló ügyedet!
  Kónyu | #147920 Üzenet | 2010-08-06 12:59:27 | Válasz a #147870. hsz-ra Előzmény #147870
Exact!
Lassiban hogy ízlett a taverna főztje - Skalában nem voltunk elájulva a tavernáktól, bár rossznak nem volt mondható a kajájuk, de semmi extra. Egyedül egy grillesnél ettünk olyan jókat, amihez szoktunk.
  Exact | #147951 Üzenet | 2010-08-06 17:34:48 |
Szia Kónyu

Nos eddig 2 helyen ettünk

Ahol van a szállásunk az Oskarsban és a Szirtaki étteremben

Az Oskarsban szenzációs a kaja- legalábbis tegnap kipróbáltuk a vegyes kebab mixet görögsalátával. Minden friss volt és 10% kedvezményt is kaptunk-lévén itt a szállásunk is. Így egy ilyen tál kb 6,80 ba jön ki ami itteni viszonylatban olcsónak mondható

Az esti Szirtakis étkezésünk már nem volt ilyen tökéletes. Pedig Lassi főutcáján ugye több taverna is található- de mi direkt oda mentünk be ahol a legtöbben voltak. (nem biztos hogy jól döntöttünk)
Szóval mire a pincérek valamelyike hozzánk ért az nem volt a leggyorsabb egyrészt. De ezt mondjuk tudjuk be annak, hogy sokan voltak.
Ám a nagyobbik fiam paradicsom levest kért, s kapott helyette gombalevest icon_smile.gif (nem volt rossz egyébként- simán megette a srác)
A görög saláta paradicsom készlete már nem volt a legfrisebb.
A nagyobbik fiam valami helyi nyúl különlegességet rendelt, ami nekem azért nem jött be mert valami édeskés szósszal volt leöntve. (Még jó hogy nem én kértem).
Ám sajnos a rizs amit köretnek én kaptam az hasonló valami "idétlen" fűszerezéssel volt ellátva, így nem azt kapam amit vártam.
A grill tálam adagja szuper volt- de sajnos akadt a 6 szelet húsból 2 db olyan ami kegyetlen rágós volt, s a fele eleve csont.
A kisebbik fiam viszont bárányt rendelt amit szintén megkóstoltam- No az nagyon ott volt a szeren icon_smile.gif

Ám amíg az Oskarsban kb 40 Euróból megúsztam itallal együtt a vacsorát- ugyanezt a Szirtakiban 65 Euróbol hoztam ki.

Ma este Argostoli lesz még a célpont- ott valami utcai gyrosost keresünk.
  Atosz | #147970 Üzenet | 2010-08-06 19:32:55 |
Én nem tudom és nem értem kristálytisztán,hogy miért ennyire fontos helyet foglal el egy magyar nyaralásában a kajálás gondolata,hogy mikor és hol "tömheti" a fejét,melyik az a tavernya amelyik nagyon szuper és 75 centtel olcsóbb mint másutt.Központi kérdés ez?
Pláne ha hőség van és ilyenkor általában kevésbé kivánja az ember a szilárd kosztot.Szerintetek? Mintha a kaja miatt mennénk nyaralni...
Csak azért írtam ebben a topikban,mert láttam itt volt erről folyamatosan szó. icon_wink.gif
  Kónyu | #147975 Üzenet | 2010-08-06 20:39:44 | Válasz a #147970. hsz-ra Előzmény #147970
Szerintem ha nem is mindenkinek a "kaja" a legfontosabb a nyaralásakor, azért egy nép megismeréséhez szervesen hozzátartozik a kultúrája és a gasztronómia is. A gasztroturizmusról most nem is beszélnék, mert az külön iparág szerte a világon, tehát ez a tény is cáfolja, amit írsz icon_smile.gif
Igenis, nekem Görögországhoz hozzátartozik, amikor reggel 7-kor lemegyek a pékhez a friss kenyérért, péksütiért, aztán hozzátartozik az is, hogy gyalog elkiránduljak a közeli hegyekbe, vagy autóval egy templomromhoz esetleg egy kolostorhoz. Aztán beletartozik(részemről ez a fő csapás) a szép partok megtalálása és felfedezése, aztán a helyiek éneke és tánca, majd az esti tavernázás, és a séta is a vacsi után a sétányon vagy a girbe-gurba utcákon. Szóval ez mind Görögország nekem, és egyik nélkül sem lenne teljes a nyaralásom.
Hát Te hogy vagy ezzel Athosom?
Szóval igenis fontos, hogy hol mit ehetünk Kefalonián vagy más topikokban a konkrét helyen, és itt természetesen nem a McDonalds-ról beszélek, hanem mindig a helyi specialításokról.
És ez itt most épp a Kefalonia topik, és épp arról 'csevegtünk', hogy kinek mi a véleménye az ottani ételekről (az anyagiak meg életünk része, mellékszál volt, hogy mi hol mennyibe került, mint ahogy már Te is írtad, hogy mennyibe került az utad, vagy hogy mennyi egy autó bérlése).
Ennyi
icon_smile.gif
De ha már itt tartunk, Neked mit jelent egy nyaralás mondjuk egy görög szigeten, jelesül épp Kefalonián. Szerinted mit érdemes meglátogatni, megnézni, és ezeken túl mit érdemes egy magyar nyaralónak megismernie egy görög szigetből, hogy emlékezetessé tegye a nyarát?
  Döme | #147978 Üzenet | 2010-08-06 21:40:12 | Válasz a #147970. hsz-ra Előzmény #147970
Atosz,
hát azt nem tudom, hogy a magyar családok nyaralásakor mennyire központi kérdés a vendéglőbe járás (bár attól tartok, nem igazán, de egyéb okokból...), de azt igen, hogy nálunk igencsak fontos része a napi programnak egy-egy jóízű helyi fogás elfogyasztása. Van amikor helyben grillezünk a bérleményben, de leginkább próbálunk valami hangulatos tavernában vacsorázni. Kefalónia esetében elég bőségesnek tűnik a választék vendéglátóipari létesítmények vonatkozásásban, de ennek ellenére meglehetősen kevés "ajánlott" helyről olvastam. Ezért is érdekel egy-egy konkrét vendéglő és egyáltalán nem az ára miatt.
Kövezz meg, de nekem igenis fontos a görög konyha élvezete (olyannyira, hogy anno ez volt a diplomamunkám egyik témája is), igaz, én bármerre járok a világban mindenhol igyekszem megkóstolni minnél több specialitást. Egyszóval részemről örülök minden megosztott tapasztalatnak, köszönet érte!
  Pfloyd7 | #147979 Üzenet | 2010-08-06 21:50:06 |
Sziasztok!
Szerintem akkor ismerhetsz meg igazán egy idegen környezetet (így Kefaloniát is), ha valamennyi érzékszerveddel próbálod megismerni. Persze egy ilyen gyönyörű szigeten a látványnak van talán a legnagyobb szerepe, de mit érne az egész, ha nem hallanád a tenger hangját, nem éreznéd a bőrödön a tenger vizét, nem éreznéd az illatokat, ízeket? És még akkor a hetedik érzékről nem is beszéltem. icon_smile.gif
Próbálom én is előre átgondolni, hogy melyek azok a helyek Kefalonián, amiket mindenképpen látni kell, de végtelennek tűnik a sor (már amennyiben a korlátozott lehetőségeinkkel vetem össze őket).
  Atosz | #147982 Üzenet | 2010-08-06 22:41:20 |
Elolvasva a hozzászólásaitokat,ebből derül ki,hogy hála nem vagyunk egyformák és nem mindenkinél dominálnak túlzottan a gasztronómiai örömök. Persze itt nem csukom ki az étkezés fontosságát,pontosabban a helyi ételspecialitások fontosságát v.azok esetleges megismerését. De nekem nem sérvadó, ha nem egy tavernában étkezek nap mint nap,sőt. Ismerem a konyhaművészetek fonákságait és nem igen óhajtom mindazt legyűrni a torkomon amit szép körítéssel, fűszerezés sokrétűségével elém tesznek, kisebb nagyobb árakkal, árdifferenciákkal,hellyel és helyközzel.
Na, de nem árultam el, pedig avval kellett volna kezdenem,hogy mi lakto-vegák és absztinensek vagyunk, ez pedig eleve mindent meghatároz.
Persze nem tegnap óta, hanem kb. 25 éve... icon_wink.gif
  Exact | #147985 Üzenet | 2010-08-06 23:26:34 |
Tökéletesen azonosulok Kónyu soraival. Nem a legfontosabb egy nyaralásnál, az étkezés. De szerintem elmaradhatatlan, hogy az ember ne üljön be egy helyi kis Tavernába s ne kostolja meg az ottani görög specialitásokat.
Annál kellemesebb feelinget kevésbé tudok elképzelni mint mikor a családommal egy tengerparti tavernában egy jéghideg Mythos sör mellet épp mondjuk egy Gyros-tálat vagy egy grillezett Kardhalat eszem görögsalátával s látom a gyermekeim lebarnult arcát, s boldog mosolyát.
Igenis...örülök hogy ott (itt) lehetek
  Kónyu | #147986 Üzenet | 2010-08-06 23:35:02 | Válasz a #147982. hsz-ra Előzmény #147982
"...lakto-vegák és absztinensek vagyunk..." - csak kibújt a szög a zsákból icon_smile.gif
Hát akkor miről beszélünk? Ez olyan volt, mintha Stevie Wonder nem értené, mit nézelődünk annyit egy sziklás parton icon_smile.gif
(És Isten ments, hogy a vakokat és gyengén látókat megbántsam, nem állt szándékomban, de egyből ez jutott eszembe)
Nyílván egy pohár ouzó és egy grilltál nézegetése nem ugyanaz az élmény, mintha meg is szándékozod enni, amit eléd tesznek icon_smile.gif
  Atosz | #147987 Üzenet | 2010-08-07 00:09:37 | Válasz a #147986. hsz-ra Előzmény #147986
Azért itt nem bújt ki semmi és sehonnan, és a hasonlatod sem állja meg a helyét, vagy sánta szegényke.De nem probléma és lényegében mint írtam, még jó, hogy ne vagyunk egyformák és ezért a dolgok megítélése is különböző.Lényegében jól kérdezted: akkor miről beszélünk? icon_wink.gif
  Kónyu | #147988 Üzenet | 2010-08-07 01:02:05 | Válasz a #147987. hsz-ra Előzmény #147987
A hasonlatot azért írtam, mert tudtommal a laktovegák nem esznek húst és állati származékokat sem. Arra gondoltam, hogy akkor persze, hogy nem izgat fel egy pohár ital vagy egy gyros, ha alapból nem fogyasztasz hasonlót. Mint ahogy Stewiet sem izgatja fel Myrtos beach látványa.
Erre vonatkozott a hasonlat, ha sántított is icon_smile.gif
De abban egyetértünk, hogy nem vagyunk egyformák - és ez így jó!
  Marcsigrand | #148004 Üzenet | 2010-08-07 10:56:34 | Válasz a #147951. hsz-ra Előzmény #147951
Szia ..
Bocsi hogy bele kotyogok...de én azt hallottam hogy nem jó a kaja az Oskarsban....ezek szerint téves infót kaptam? A görög estjükön voltatok már ? állítólag ott is vannak táncosok... előre is köszi az infót..
üdv:Marcsi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 213 214 215 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu