(Most olvason a linkelt honlapon, hogy május 17- május 30ig érvényes. Nem tudom mikor lesz frissebb? De azt mutatja ez a nemfriss is, hogy létezik...)
Nem rossz, de a részleteket majd személyesen! Mi arra számítunk, (lehet tévesen) hogy van valahol egy LIDL Zakinthos város irányában, ahol nagyon jó áron lehet vásárolni, és a hazai LIDL üzletektől eltérően túlnyomóan GÖRÖG cuccokat árulnak, nem németet. Ezt az infót itt olvastam a fórumon. Szal valahogy oda szeretnénk eljutni, remélem érinti a busz! És még azt is írta a hozzászóló, hogy OUZOt is lehet kapni, töredék árért, mint az átlagos szuper marketekben.
Sz
Ha Laganas felől megyünk Zakynthos városba a város határában van egy Lidl áruház és tényleg nagyon olcsó, valóban olcsóbb jóval az ouzo, mint a szupermarketekben, de van Zakynthos városban egy Maxi Dia nevü hipermarket a temető mellett. Az messze a legolcsóbb hely a szigeten és bámulatosan nagy választék van mindenből. Tavaly 6,25 Euroért vettünk és hoztunk haza 5 literes dobozos oliva olajat és nem "pomace" minőséget. Különfigyelmetekbe ajánlom a "Dia" feliratú termékeket, azok különösen olcsók és jó minőségűek.
Ó igen, ilyen sárga Dia volt Sartin is, gyakran megfordultunk benne! És ami a legkeményebb, ilyent még nem láttam: A Diában a zöldség pulton voltak félliteres ásványvizes flakonokban cipuró pálinkák és meg volt a kilónként ára, úgy árazták be mérleggel, és így lehetett venni!!! Nem mondom, meglepődtem! Tehát se zárjegy, se legalább egy originál üveg, semmi! Abszolut ahogy háztól veszed! Kész volt! Vettünk (nyilván) és jó volt. De ilyet még nem láttam!
Kedves szellosdy! Köszönöm az infókat, biztos hasznát fogjuk venni. Sajnos anyagliag nem állunk olyan jól, hogy a Navagio öblöt felülről a sziklákról, illetve hajóval az öbölből is megnézhessük, ezért felmerül bennünk a kérdés, hogy melyiket válasszuk, melyik érné meg jobban? Mindkettő 15 568 forintba kerülne az biztos. Mi a véleményetek?
Hány órás a hajóút vagyis az egész utazás a Navagio öbölbe? A hajó út során megálltatok fürdeni a tengerben is? A kék barlangok is beletartozik ebbe az utazásba?
Sziasztok!
Én Felvidékről irok, gondolom többen vagyunk akik a határon túlról irnak. Az lenne a kérdésem, hogy én mint szlovák állampolgár gond nélkül tudok foglalni-e szállást pl Győrben? Én is Zakyntosra szeretnék utazni autóbusszal, csak hát magyar emberekkel. Last minuteba is lehet elkapni még jó áron utazást Zakyntosra vagy ne várjak vele? Előre is köszönöm válaszaitokat.
Szia Barca!
Természetesen az egész országban, így Győrben is vehetsz ki szállást szlovák állampolgárként is. De előbb nézz körül last minut oldalakon szerintem a legtöb cégnél on-line is lehet utat megrendelni fizetni. Én budapesti vagyok a Grand Tours debreceni cég mégis már sokadszor rendeltem és fizettem, intéztem a nyaralásunkat náluk úgy, hogy egyszer sem kellett lemennem Debrecenbe.
Ajánlok egy jó last minut oldalt:
http://www.nagyutazas.hu/magya.....s_hotels=1
Ilyen ajánlatot találtam rajta. Ha nem most jöttünk volna haza, már indulnánk is:
Korfu - Benitses, Maria Apartman (Benistes)
Benitses, Görögország - legközelebbi indulás: 2010. június 23.
tengerparti üdülés, 8 nap / 7 éjszaka, utazás repülővel
akciós!
19 900 Ft/fő
Jó keresgélést: Josza
Szia!
Feltöltöttem a képeket!
A hajó túra egész napos program, három helyen áll meg fürdési lehetőségre a hajó, ebből kétszer úgy ugrottak. A harmadik a Navaggio öböl, ahova lesétáltunk a hajóhídon. Én a hajós programot ajánlom!
Barca05: Az Aeolus úgy tudom egy szlovák (vagy cseh?) iroda alapvetően, de Mo.n is árulják az útjaikat, tehát az utazóközönség vegyes, ez egy megoldás lehet esetleg a számodra. Vagy érdeklődj neked szimpatikus ajánlatú magyar irodáknál telefonon, hogy működik-e náluk olyasmi, ami a te esetedben használható?
Tengergirl: Hááát az anyagi dolgokat megértem, mi azt találtuk ki, hogy havonta fejenként 5000 forintot beváltunk euróba. Sajna amikor március-áprilisban jobb volt az euró éppen másra gyűjtöttünk... Mi úgy vagyunk vele, de ez mindenkinek saját döntése, hogy a kaja rovására inkább a látnivalókra költünk. Legalábbis tavaly Sartin így tettünk. Mivel mindketten szeretünk főzni nem okozott gondot a dolog. Megkerestük a legolcsóbb zöldségest. Náluk pl a piros és puha paradicsom fele-harmada a narancssárga és keménynek. Ez mázli! Nem tudom, hogy írhatok-e itt a főzésről, lehet, hogy nagyon off-topik lenne, így nem fokozom tovább, annyi a lényeg, hogy fűszereket (só, bors, bazsalikom, oregánó) vittünk itthonról, azokkal csináltunk görög salit, a halasnál vettünk halat, tengeri herkentyűt és abból csináltuk a sülteket, fél-negyed áron az étteremhez képest. Giroszt ettünk, ami csúcsszuper volt, teljesen más stílusú, mint itthon.
Na szóval inkább főzünk, és a pénzből mindkettőre megpróbáljuk, hogy fussa. A hajósra legalább is nagyon szeretnék menni, mert még sosem voltam hajózni a tengeren (na jó a komp kivétel! ) Kék barlangok és Navaggió nagyon vonzó. Ám (tudásomat a fórumról szedtem össze) erős szélben a nagy hajók ki sem kötnek Navaggioban, így majdhogynem a lényege veszik el a hajókirándulásnak. Állítólag páran összeállva érdemes kicsi hajót bérelni, és alkudni a kapitánnyal, kézzel-lábbal! Tehát a hajós dolgot valahogy meg fogjuk oldani. Rengeteg hajós kapitány áll állítólag rendelkezésre, lehet válogatni az ajánlatok közül.
A buszos körút meg megint nagyon érdekel, hiszen a "katalógusok sztárja" a Navaggio felülről csak így látható élőben! Ami eltántorít olvastam valahol, hogy nem feltétlen magyar nyelvű az idegenvezetés a buszban... de arra is gondoltam, hogy esetleg más irodák magyar csoportvezetőinél lehetne érdeklődni, hátha lehet csatlakozni?
Szóval ha választani kéne gondban lennék!
És akkor még a robogó-kölcsönzésről szó sem esett...
Bocs, ha hosszú voltam.
Szia!
Bár nem tőlem kérdezted, de én arra gondoltam, hogy vízum-probléma lehetett. Talán az oroszoknak Szerbiába kötelező a vízum, vagy még valami szigorítás. Szomorúnak találtam, hoyg nem tájékoztatták időben erről. Én megőrülnék a helyszínen... és egyáltalán hogy jut haza? Kamionstoppal? Rémes volt még olvasni is!