Kedves subimariann! Tehát akkor vegyük nyugodtan a bátorságot és menjük oda egy helybéli kis hajóshoz csónakoshoz, és kézzel lábbal mutogassuk el neki, hogy ennyiért elvisz-e ide meg ide, vagy Ti milyen nyelven próbáltátok megérteni magatokat?
[quote="tengergirl"] ....Tehát akkor vegyük nyugodtan a bátorságot és menjük oda egy helybéli kis hajóshoz csónakoshoz, és kézzel lábbal mutogassuk el neki, hogy ennyiért elvisz-e ide meg ide.....
A helyzet ennél sokkal egyszerűbb. A csónakokra fel van általában írva, hogy mennyiért visz és hová. Elég csak köszönni....Kalimera, átadni a pénzt és élvezni az utat.
Szia! Én nem voltam benne, tehát nem tudhatom, de az egyik ott lakó utastársam szerint a tisztaság hagyott kívánnivalót maga után. Ami engem nagyon zavart volna, ha ott lakom-sőt még így is zavart-, az az, hogy a Georgina tavernája előtt nem lehetett úgy elhaladni, hogy onnan valaki (főleg az egyébként kedves magyar felszolgáló hölgy, Szilvia,) ne invitált volna be enni-inni. Ez számomra kellemetlen volt, főleg, hogy ha az ember nem kér félpanziót, az azért is van, mert szeretne különböző éttermeket tavernákat kipróbálni, és nem mindig egy helyre járni. Dehát ízlések és pofonok...
Szia Jutocska!
Jó látni itt Téged.
Meglepő számomra, amit a Georgináról írtál. Amikor mi voltunk, csak a taverna zajára panaszkodtak kevesen.
Egyébként engem is zavar, ha erőszakosan próbálnak beinvitálni valahova. Egyrészt nem akar az ember udvariatlan lenni, de hát engedtessék meg, hogy én döntsem el, hogy akarok e és hova bemenni vacsorázni. Ebben a behívósdiban egyébként Zakynthos valahogy élen jár Görögországban, főleg Laganas. Ott még ráncigálni is próbáltak, míg nem kicsit határozottabban le nem söpörtem magamról az erőszakoskodókat.
Meglep, hogy a tisztasággal is gond volt a Georginában. A Jenniben ugye minden rendben volt? Hogy tetszett a mi tavalyi apartmanunk? Hogy vannak a háziak? Nagyot nőtt e a kisember?
Üdv: Josza
OK! És ti hogy álltok a vezetéssel? Én tudok, meg szoktam is, meg papírom is van róla! Csak ezek a szűk, meredek, kanyargós utak, és a nem saját nem jól ismert autó... bár lehet egész lassan is menni... para.
Kedves Szellosdy!
Hidd el nekem, hogy az 50ccm-s robogóval sokkal-sokkal veszélyesebb elindulni, mint egy, akár ismeretlen autóval és kevés tapasztalattal. Az autónak mégis csak négy lába van . Ha szép lassan az útviszonyoknak megfelelően haladsz nem történhet baj. Aztán meg hogyan szerzed meg meredek szerpentinen a gyakorlatot, ha nem gyakorlod?
szia Josza! a Keri kilátóhoz sem ajánlod a kismotort? az is húzós? Csak azért kérdem mert tervbe vettük a helyet egy robogóval, de ha ennyire meredek a dolog akkor lehet találunk más megoldást
Szia Toom6! Keribe nyugodtan mehettek robogóval, mi is azzal voltunk. Az út kissé kanyargós de nem rossz minőségű, az itthoniakhoz képest meg főleg. Jó utat,szia!
Azt hiszem, megtaláltam a LIDLt Zakynthoson! A kifutópálya tengerrel átellenes sarkánál van egy főút mellett. Ampelokipi település Zakynthos város felőli végénél. Google mapson megnézhető, én már le is gyártottam a térképet, Laganastól útvonaltól függően 4-5 km. De izgi!!!
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem mindenkinek egyformán fontos!
Szia Josza!
Írtam neked néhány nappal ezelőtt ezen a fórumon, biztos elkerülte a figyelmedet (141158-as hozzászólás) Mint írtam, nagyon jól éreztük magunkat a Jennyben, minden szempontból jó választás volt. A kisfiú nagyon aranyos, bár nem túl beszédes, inkább szégyenlős volt. Az apukájával viszont elég sokat beszélgettem. Elvált a feleségétől, tehát az angol hölgyet én nem is láttam. Főleg a bátyja, Stefan volt még ott, meg annak a felesége. A Georginára pont Dzuzkáékat hallottam kicsit panaszkodni, de egyébként ők is imádták Zakynthost és azon gondolkodtak, hogy a szeptemberi tolói nyaralást átcserélik Agios Sostisra. Pedig hát, mint tudjuk, Tolót is látni kell! És még mennyi mindent kéne megnézni Görögországban, egy élet kevés erre... Nektek melyik hely, melyik utatok tetszett eddig legjobban? (Santorinit leszámítva, mert talán az a nyilvánvaló csúcs..) Én most már a jövő nyáron töröm a fejem: talán Kefalónia? El akartunk menni oda fakultatívra, de a busz elfelejtett bejönni értünk a La Curva-hoz, így aztán kimaradt ez a program. A Mantos fiú szerint max. egyszer fordul elő ilyen egy szezonban (persze visszafizette az árat) és pont velünk. Ezt leszámítva, mindennel szerencsénk volt, az idővel, a kocsibérléssel, a kirándulásokkal (Mantosnál fizettük be mindegyiket) És talán jobb is így, mert ha összejön a Kefalónia kirándulás, nem biztos, hogy el akarnék menni megint oda, merthogy mindig az új, az ismeretlen vonz leginkább.
További jó nyarat nektek! Üdv, Jutocska