Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 22 23 24 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Kriszta35 | #10977 Üzenet | 2006-07-09 09:54:05 |
Szia Katus!

A Diasnak csak nyilt parkolója van, a hotel elõtt, vagy az úton tudjátok hagyni az apartman elõtt. De figyi ott senki nem piszkálja meg a kocsit, annyira nincs élet, hogy néha 1-2 motoros, vagy traktoros bácsika megy el az úton. Paralia után nekünk kész csoda volt, hogy ennyire ott lehet hagyni az autót, és nem lesz baja.

A szállás elvileg 14 órától lehet elfoglani, de ha szerencsétek van, és a felsõ szinten lesz a szállásotok, akkor már hamarabb is, mert ott kezdenek a takarítással.
Arra viszont számoljatok, hogy az indulás napján, 9kor el kell menni, és utána nincs zuhanzási lehetõség, ha esetleg a tengerbe még pacsolni akartok egyet!! icon_lol.gif Eddig én még ilyen szálláson nem voltam, na mindegy. Szerencsére mi Rebiékhez a csomagjainkat betudtuk tenni, így még 4 ig fürüdtünk a tengerbe.

Képeket már tettem fel, de Joxtól függ mikor lesz megnyitható. Tényleg elfelejtettem neki szólni.
  Vicca | #11019 Üzenet | 2006-07-09 23:42:12 |
Szia tucsi001!

Köszi, hogy írtál, sajnos kismotort, autót nem fogunk tudni bérelni, mert ugyanis már régen lejárt a jogsim.
Nem hinném, hogy a strand miatt csalódni fogunk majd Görögországban, mert úgy tudom azért ott is több strand van nem csak egy. Amik talán még meg is közelíthetôek (sétával). Én is remélem, hogy a kagyló keresés majd kedvcsináló program lehet. Képzeld az öccsémék most voltak Sartiban, még nem tudom a véleményüket (még nem tartottak meg a beszámolót), de annyi bizonyos, hogy jól érezték magukat. Én most mindenesetre azért várom nagyon ezt a Makris utat, de majd ha tehetem (nem idén) akkor Sartiba is ellátogatunk.
Köszi a szorítást, lehet hogy ránk is fér. Más csak 1 hét!!!! És indulunk...
Szia
  Vicca | #11020 Üzenet | 2006-07-09 23:57:09 |
Szia Kriszta!

Köszi a hasznos és értékes infokat. Igyekszem mindent összegy?jteni. Mi is a Diasban a 18-as szobában fogunk megszállni. Busszal megyünk. Mostmár tudom milyen felszereléssel kell oda menni, már ami a szúnyogokat, szagokat illeti.
A stranddal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy én úgy olvastam sok strand van ami talán 1-2-3 km-es körzetben található. Talán azok közül tudnád valamelyiket ajánlani,m voltatok ott?? Na midegy, ha végképp nem lesz jó, vagy tiszta a part akkor legfeljebb tényleg busszal bemegyünk Paraliára.
Szerencsére fôzésre nem gondolnék komolyan, mert kértünk félpanziót, arról esetleg hallottál a másoktól, hogy milyen volt???
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Illetve volna még itt valami kéréds féle. Ha tisztítószert ill, folyékony (nyilván) tisztálkodási szert pakoltok akkor azt mi teszitek, úgy értem nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy kifolyon vmi, mert ugye majd a busz csomagterében lesz a mi kis cuccunk, ezért volna kínos. Tudom hülye egy kérdés, de aggódom emiatt.

Szia
  Vicca | #11021 Üzenet | 2006-07-10 00:07:14 |
Szia Vicca!!!

Mi is akkor megyünk Makrira amikor Te, a kislányoddal. Busszal mentek,vagy autóval? Szerintem Görögország varázslatos,de mint itthon is ,elõfordulhat hogy nem úgy gondoskodnak a dolgokról mint ahogyan azt kellene.Mindennek ellenére én is reménykedem,miután/ ezen a részen elõszõr járunk/,hogy szép és felejthetetlen lesz. Meg persze minden elképzelésemnek megfelelõ.Ebben reménykedem én is!!!Ne feledd, hogy egy hely miatt nem szabad majd egy országról levonni a konzekvenciát. De nagyon remélem,hogy nekünk jobbak lesznek a tapasztalataink!!! Mint szegény Krisztáéknak volt.

Szió Katus

Szia Katus!!!

Köszi, hogy írtál. Mi 17-én megyünk busszal Makrigailosra. Ti is akkor indultok???? Tudom és abban reménykedem, hogy ahogy elképzeltem a mi nyaralásunkat, nem hiszem hogy rossz és kellemetlen élményekkel jönnénk haza. Mármint úgy gondolom ha lesz is, akkor is feledtetni fogja a kikapcsolódás, a táj és a tenger élménye. Nem feledem amit írtál, csodás élményekrôl hallottam, mesés képeket láttam Görögországról és ennyi kezdésnek épp elég. Remélem lesz még lehetôségem majd máskor is utazni, ide vagy akár más vidékére ennek az országnak. Nyilván én majd csak akkor tudok vélemény alkotni, ha több helyen is jártam, és több féle dolgok tapasztaltam meg. De mindent összevetve, most nagyon várom már a pihenést és kikapcsolódást. Úgy tervezem a Meteorákhoz mindenképp elmegyünk, mert azt nem szabad kihagyni.

Szió Vicca
  Kriszta35 | #11024 Üzenet | 2006-07-10 07:13:04 |
Szia Vicca!

Mi átjártunk fürdeni 5 kmrel Parália elõtti Korinos beachre, ott nagyon tiszta a víz, a partot minden reggel takarítják, és ott nincs vagy csak néhány túrista van, inkább a görögök járnak oda fürdeni.

Amikor én busszal mentem, úgy oldodtam meg, hogy abba az utazó táskába már ruhát nem tettem, csak a tisztálkodó, és takarítószereket. Én domestost mindenhova magammal viszem, és mindent fertõtlenítek mielõtt hazsnálatba veszük. Ez borzalmasnak tûnik, de sajnos ilyen vagyok. Mindent nylonba teszek lezárom, és utána szatyrokba, úgy a táskámba. Eddig még soha nem folyt ki. Most könyebb volt, mert az autóba egyszerûen elrendezve volt minden.

A félpanzióról nem tudok semit, de nem abba az étterembe viszik õket, amit én itt halára dicsértem.
Mi soha nem kérünk, mert néha van úgy, hogy csak gyümölcsöt kivánunk, vagy egy kiadós gyrost ettünk.
  Katus | #11065 Üzenet | 2006-07-10 11:47:13 |
Sziasztok mindenki!!!
Eljött a mi idõnk is!!!. Délután indulunk Makrira. Remélem jó lesz,már nagyon várjuk az egész család de legfõképpen a lányom.Láttam Kriszta a képeidet nagyon klasszakat csináltatok.Az idõ jó,a kedvünk fergeteges mi kell még??? GÖRÖGORSZÁG!!! Vicca!! Sajnos ti egy héttel késõbb mentek,pedig szívesen mobilizáltunk volna,mert 5 kocsival megyünk és szinte mindegyikben akad egy két hely. Anikó!!! Gondolok rád ahogy ígértem.Sziasztok19.-én!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pusz Katus
  Katus | #11066 Üzenet | 2006-07-10 11:47:59 |
Szia Jox!!!!

Én is hozom a fotóimat!!!!

Katus
  Kriszta35 | #11068 Üzenet | 2006-07-10 11:50:46 |
Szia Katus!

Nagyon jó nyaralást kivánok, az úton vigyázzatok magatokra, Novi Sad ig csak lassan!!!!

Szerintem is minden meg van a tökéletes nyaraláshoz, hisz rajtatok múlik milyen is lesz!! Várom a képeidet én is!!!
  Katus | #11071 Üzenet | 2006-07-10 11:59:29 |
Szia Kriszta!!!

Köszönök mindent,remélem minden rendben lesz. Hozom a képeket!!!

Pusza Katus
  Jox | #11073 Üzenet | 2006-07-10 12:09:32 |
Katus!

Jó utat és jó nyaralást!
  Kriszta35 | #11108 Üzenet | 2006-07-11 07:28:30 |
Sziasztok!

Tegnap az Anikóval élménybeszámolócserét tartottunk Makriról, és Görögországról.
Végül is arra jutottunk, mind két család, hogy jövõre tranzit szállásként, vagy egész hetes nyaralásként ismét választjuk Makrit. Az apró kellemetlenségeket leszámítva kedves hely, és közel van a nagyobb településekhez, így kocsival egyszerû az utazás ezen a részen.

Szóval Vicca nem rossz választás!!!!
  Busaianiko | #11167 Üzenet | 2006-07-11 19:03:28 |
Sziasztok! Bár már elkéstem, de azért tudd Katus, hogy gondoltam rád, és nagyon kellemes nyaralást kívánok nektek! Sajnos csak most olvastam, hogy tegnap már el is utaztatok. Remélem nem ér csalódás és nagyon szép élményekkel jöttök haza, és sok gyönyörû fotóval, amit már én is nagyon várok. Imádok fotókat nézegetni.
Kriszta megnéztem a tieidet is, köszi a hozzászólásokat, remélem Te is olvastad az enyéimet!? Nagyon szépek, azért Diont sajnálom, hogy kihagytuk, de ami késik nem múlik, és hátha tényleg jövõre együtt nyaralunk?! Remélem összejöhet! Addig marad a hellasz és a szép emlékek! Igaz?
  Vicca | #11176 Üzenet | 2006-07-11 23:24:30 |
Sziasztok!

Természetesen én is gondoltam Katusra, de sajnos lemaradtam a jó kívánságaimmal. Úgy gondolom akkor fog hazatérni amikor mi már kint ill. ott leszünk. Talán akár meg is beszélhettünk volna valamit...
Köszi a biztatász, én szerintem is jó választás lesz. Igazából én nem biztos, hogy vágyom a városi nyüzsire, inkább szeretném élvezni a pihenés és kikapcs állapotát, no és az sem egy utolsó szempont, hogy csak mi ketten leszünk a lánykámmal. És ez nagyon ránk fér.
Volna viszont Kriszta, Anikó egy olyan kérdésem, hogy az iratokat ill. pénz azt a szobában lehet hagyni, vagy ti hogy oldotáttok ezt meg???? Van a Diasban recepció???? Alexadroszt, ha jól emlékszem így hívják a tulajt (Anikótól olvastam korábban) meg lehet idônként kérdezni errôl arról??? Mitomén buszközlekedés, stb...
A piacra pénteken mindenképpen el szeretnék majd menni, no nem feltétlenül friss hal miatt (annak elkészítését én inkább a görögökre bíznám) hanem inkább gyümiért.

Kriszta láttam a képeket, nagyon szép helyeken jártatok. Jó azért, hogy ennyi helyre el tudtatok jutni, sok látnivalót megörökíthetettek. Cukik a gyerekek icon_smile.gif

Már csak 5 nap és megyünk, van egy listám. Asszerint pakolok majd kb. szerintem 1-2 nap és elkezdem.

Nagyon várjuk már. Ki is nyomtattam tôletek egy csomó hasznos infot és tapasztalatot Makriról, amiért lehet mindig hálás leszek.

Jó Katusnak, ôk már ott vannak. Remélem jól telik majd neki a nyaralása. És tetszeni fog nekik a hely. Most olvasom 19-én már lesz viszont én akkor már nem. Alighanem mi váltani fogjuk egymást.

Na, sziasztok, és továbbra is köszi mindent!!!!!

Olyan jó egyszer csak ide tévedtem erre a fórumra.. Jó érzés itt lenni.

Ígérem, ha majd mi is sok szép képpel és élményekkel fogunk hazatérni, akkor vszín?leg majd tôlem is láthattok képeket.

Mindenkinek szép napot!!!!!
  Kriszta35 | #11185 Üzenet | 2006-07-12 08:17:30 |
Szia Anikó!

A férjeink nagyon lehurrogtak minket az idei menésrõl, de én még bizok benne, hogy talán augusztusba pár napra megyünk. Ha nem akkor tényleg a jövõ év marad.
Egy off.: a málna isteni finom!!!

Vicca!

Én a táskámat a strandoláskor a kocsiba hagyam. De úgy gondolom, hogy a szállodába ott hagyhatod, és senki nem fog hozzányúlni. A pénzt is csak annyit vigyél magaddal, amennyi a strandon kell, szerintem. Én aprópénzeket vittem, és azzal fizettem.
Tavaly amikor busszal voltunk Parálián akkor a pénzt útlevelet fent hagytam, és nem volt gond belõle, ott is a strandra csak aprót vittem.

Köszönöm, hogy nézted a fényképeket, és a fiúk dicséretét.

Én is várom majd a fényképeidet, mert mindenki máskép látja úgyan azt a helyet szerintem, és a beszámolódat.

Igen szuper a fórum, és tényleg jó itt lenni, mint egy nagy család, igaz?? icon_lol.gif
  Jox | #11187 Üzenet | 2006-07-12 08:23:10 |
Kriszta élménybeszámolója felkerült a Beszámolók oldalra.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 22 23 24 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu