A pénzváltó egységenként ,területenként eltérő árfolyamokat is alkalmazhat. Ez több tényezőtől függ.
- A csak pénzváltással foglalkozó ügynököt alacsony marzs és gyors piaci reagálás jellemzi. Meghatározó még a földrajzi helyzet, a versenytársak közelsége.
- Az utazási iroda viszonylag széles marzsot alkalmaz. Tehát alacsony vételi-, magas eladási árfolyam.
- A csak vétellel foglalkozó és csak a szállóvendégeket kiszolgáló pl. szálloda vételi árfolyamai általában a legalacsonyabbak ( ha tőled veszik meg a valutát )
Tehát lehet keresgélni,hol is érné meg a legjobban a valutaváltás!
Én is a múlthéten hosszabbítattam meg és csináltattam a gyerekeknek is.Egy kisebb vagyon volt,de már nagyon mehetnék vagyok.
Én Esztergomban lakok és itt mivel határ melett vagyunk nem lehet,hogy alacsonyabb az ára?Vagy lehet ,hogy hülyeséget mondok!!!!!!!!!!
Szia Sóki András!!!!
Igaz nekem már nem kell Macedón dinár,de ha nem gond áthoztam ide ezt a témát...
Remélem igazat mondasz és kapnak is az emberek nem csak egy légből kapott dolog ez,de lehet hogy holnap még kinézek mert annó bejártam egyész SzÖgedet és nem volt sehol..
Igaz ez nem régen nyílt ezért nem tudok róla.
Üdv:Robi
Tegnap este hazafelé menet láttam a deákon egy valutaváltót, ott 281 Ft volt 1 euro.
Ezzel szemben itt bent a nyugatinál 285 volt a váltónál, bankban még drágább.
Itt a telefonszáma, én fel fogom ma délután hívni, és ha 280, akkor a párommal megyünk váltani