Az anfiteátrumot mi sem néztük meg, Limenasban van ez is?
A fővárosban azt hiszem besokalltam a sok gazban taláható antik kőtől, igy már nem is nagyon mentünk tovább.
Örülök, hogy jó sikerült a nyaralásotok, és legalább tudsz tanácsokat adni, aki szeretné ilyen repülős kombinációval megoldani az utat.
Igen, Limenasban van, itt néztem ki: http://www.go-thassos.gr/about.....enas.html.
Nem tragédia (stílusosan, hiszen ilyen előadásokra is építették), hogy kimaradt, de ha már egyszer másztam félórát, csak megnéztem volna. Még jó, hogy ezer és ezer más látnivaló is van a szigeten.
Ha a bejárat mellett elsétáltatok volna jobbra fel, akkor be is mehetettek volna, mert a kerítés le van taposva Mi ott jöttünk ki, bár nekünk nyitva volt a kapu is!
A kapu bazi nagy lakattal volt lezárva és nézegettük is, hogy merre tovább, de nem találtunk, csak tovább felfelé vivő ösvényt. Sebaj, legalább egy indokkal több, hogy visszamenjünk!
És legalább megérte, tényleg olyan jó állapotban van, nem úgy, mint a többi rom?
Úgy látom nekem is keresgélnem kell majd még Limenasban.
Viszont rájöttem, hogy szerintem Alikiben sem mentünk teljesen körbe, igy nem is láttunk mindent. Na jó nagyon kevés maradhatott ki, de az bolygatja még a kicsi fantáziámat.
Ugyanis először elindultunk a szinház felől, fel is mentünk teljesen ahol a fehér sziklás rész van, de ott már nem találtunk utat, igy visszagondolva, lehet, volt ott, csak ránőtt a bozót. Ekkor visszamentünk,és utána elindultunk még megnézni a másik oldalon lévő Márványbányát is, ahol még elmentünk egy darabig, de dél körül járt az idő, és nem birtuk a 40 fokot.
Na ott a kettő között lévő pontban maradhattak még ki ókori dolgok.
Sebaj, jövőre.
belekeveredsz a péntek délutáni szaloniki belvárosi csúcsforgalomba, mert a repteret nem jelzik ki normálisan,
Dehogynem, csak tudni kell, hogy mit keresel
Ezzel nekem van egy aranyos sztorim. Két éve Thasszoszról visszafelé jövet Szaloniki előtt nem hallgattam a navi utasításaira, hanem mentem a hatalmas útjelző táblák után, amelyekre nagy betűkkel ki volt írva, hogy Makedonija (ugye azon az országon keresztül kell autóval hazajönni )
A navi folyamatosan vinnyogott, hogy forduljak vissza, de én csak lelkesen követtem a táblákat, mert tényleg nagyon szépen ki volt táblázva az út Makedonija felé.
Aztán odaértünk és ott esett le a tantusz, hogy a Makedonija az nem az ország neve (azt ők semmi pénzért ki nem írnák, csak annyi van kiírva, Skopia, ami Szkopje ottani neve), hanem Szaloniki repülőtere
Szóval vagy 20 km-t mentünk rossz irányba, de a repülőteret azt megtaláltuk
A hatodik tábla és többszöri érdeklődésre nálunk is leesett a tantusz a Makedonia táblával kapcsolatban. Mikor már látszott, hogy elérjük a járatot, csak vigyorogtunk, és egy újabb gyöngyszem görög utazásainkból. Végülis nekünk is megvolt a plusz 20 km, de legalább jó irányba, mint utólag kiderült. Ez az ország nem csak gyönyörű szigetekből, hanem állandó szórakoztató sztorikból is áll, igaz? Talán ezért is vagyunk mi itt a Hellaszon a rajongói.