Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 220 221 222 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Dernoemi | #150019 Üzenet | 2010-08-24 12:18:16 | Válasz a #150017. hsz-ra
Mi szeptember 8 és Svoronata Barbara apartman az Ibusszal.
Hűűűűű, majd mesélj! Én a párommal megyek és azt gondoltam, h a robogó kettőnknek jó lesz, de azt hallottam, h elég veszélyes kaptatók vannak és a robogó sem bírja, nagy motorhoz meg A kategóriás jogsi kell. Buktuk! Állítólag van egy magyar fiú az egyik autókölcsönzőben (Kokolis Travel) és 60 euróért lehet tőle bérelni kicsi autót 3 napra.
  Dernoemi | #150020 Üzenet | 2010-08-24 12:19:44 | Válasz a #150018. hsz-ra Előzmény #150018
Tudsz ajánlani olcsó és jó autókölcsönzőt?
  Angela01 | #150021 Üzenet | 2010-08-24 12:36:20 |
Szia!

Hát ha Lassiban szálltok meg, akkor ott sok autó és robogókölcsönző van, Svoronata-ban azt hiszem a CBR-t láttam és talán az AVIS-t. Az árak persze változnak, szeptemberben már olcsóbbak lesznek, mert az nem főszezon. Lassiban ott a Pefanis, Kokolis, ETAM, CBR, Hertz, Express. Talán a Kokolis volt a legolcsóbb, ott 25€/nap, de mindenképpen kérdezzetek rá a full Casco, önrész nélküli biztosításra (lehet, hogy nem így mondják, nem értek hozzá), mert anélkül nagyot bukhattok.
  Dernoemi | #150024 Üzenet | 2010-08-24 13:03:39 | Válasz a #150021. hsz-ra Előzmény #150021
Köszi! Angéla!
  Pfloyd7 | #150037 Üzenet | 2010-08-24 17:48:32 | Válasz a #149989. hsz-ra Előzmény #149989
Kónyu!
Most tudtam válaszolni a privire, csak azért jelzek itt, mert még nem küldtem korábban, remélem nem bénáskodtam el és átment.
Üdv!
A többiektől bocs az off-ért!
  Nord-east | #150046 Üzenet | 2010-08-24 19:32:51 | Válasz a #150005. hsz-ra Előzmény #150005
Én béreltem 3 napra 60 Euroért huyndai Atost.A srác nevét nem tudom,de marha rendes és segítőkész!
  Dernoemi | #150096 Üzenet | 2010-08-25 10:22:59 | Válasz a #150046. hsz-ra Előzmény #150046
Szia Nord-East!

Melyik faluban van a srác? Melyik jobb az autó vagy a motor. Mit javasolsz?
Hogy lett ilyen olcsó, máshol 3 napra 100 Euró alatt nem látok. Alkudtál vagy előre foglaltad?
Noémi
  Biacsiga | #150104 Üzenet | 2010-08-25 12:07:22 | Válasz a #149998. hsz-ra Előzmény #149998
Szia!

Mi is a Barbara apartmanban voltunk és nagyon örülök, hogy végül őket választottuk. Az utazási iroda által ajánlott más apartmanokról nem igazán olvastunk pozitív véleményeket, a Barbarát viszont külföldi oldalakon is dícsérték. Végül is szerencsére nem csalódtunk és nagyon pozitív véleménnyel vagyunk a szállásról, őszintén szólva semmilyen negatívumot nem tudnék mondani:) A szállás tiszta volt, naponta jöttek a szemetest űríteni, kétnaponta takarítottak (még a cipőinket is párhuzamosan beállítottákicon_smile.gif), és egyszer volt ágyneműcsere is. Fura volt, hogy nem volt mosogatószer és szivacs kitéve a mosogatóhoz, így mi vettünk...és mire megvettük, már el is mosogattak mindent a takarítók.
Fura, mert más apartmanban ez nem szokás.
A kert gyönyörű, szépen gondozott. A háziak nagyon kedvesek és segítőkészek, nyugodtan lehet hozzájuk fordulni bármilyen problémával. És isteni koktélokat csinálnak.. A medence is nagyon szuper.
Kérdezted a robogót is. Mi egy kétszemélyes robogót béreltünk a Sunbird nevű cégtől. Még itthon lefoglaltuk interneten keresztül. Kocsival eljöttek értünk a szálláshoz, bevittek a kölcsönzőbe ahol kiválaszthattuk a járgányt. 50 ccm-est semmiképp ne béreljetek, mert az ezekre az emelkedőkre valóban nem megy fel. Mi viszont úgy érzem, jól választottunk. Ez a robogó mindenhová felment, gyorsan és kényelmesen eljutottunk mindenhová. Arról nem is beszélve, hogy sehol nem okozott gondot a parkolás és a robogóról sok olyan partra is leláttunk az útról, amiből szerintem autóból nem sok mindent láttunk volna.A fogyasztása is nagyon alacsony volt, és ez pont kapóra jött nekünk, hiszen pont akkor jártunk kinn, amikor a benzinsztrájk miatt sok utastársunk nem mert kimozdulni a bérelt autóval sehová. Mi elég sok holmit vittünk mindenhová magunkkal (hátizsákok, matrac, törölközők, békaláb stb.) ezeket mind be tudtuk tenni az ülés alá. Viszont vittünk itthonról gumipókot, így még plussz holmikat is fel tudtunk kötni hátulra és még egy napernyőt is felkötöztünk a robogóra.
Ha esetleg érdekel, szívesen megkeresem Neked a kölcsönző elérhetőségét.

Üdv

[/img]
  Dernoemi | #150113 Üzenet | 2010-08-25 12:43:50 | Válasz a #150104. hsz-ra Előzmény #150104
Szia Biacsiga!

Végre valaki aki a Barbarában lakott! Mi ezt az apartmant nem választottuk, hanem az Ibusz akciójában ezt sorsolták ránk és ezt kaptuk. (Alkudj és nyaralj! ha esetleg valaki nem ismerné: kiválasztod az indulás hetét, és a célállomásokat (ebben a sorban Kréta, Korfu, Zakhyntos, Rodosz, Kefalónia, Bulgária és Málta szerepelt) majd két héttel az indulás előtt jelentkeztek, hogy hova mész. Lehet, h ijesztő, de a Váci úti Tescoban lévő ügyintézőnk Magdi, nagyon kedves volt, megnyugtatott, h nem lesz rossz helyünk és ezt az akciót azoknak ajánlja akik, még ezeken a helyeken nem voltak. Mi megpróbáltuk és Kefalóniát kaptuk mindössze 60 000 Ftért amiben a szállás önellátással, repjegy, illeték, biztosítás, transzfer benne volt.)

Szóval Biacsiga, Én Sartiban, Parálián és Makrigailoson voltam, a szállások vegyesek voltak, de takarítani, szemetet kivinni, ágyneműt cserélni, mosogatni sehol nem jöttek! Ennek nagyon örülök!
Az 50 ccm feletti motorokra A kategóriás jogsi kell, na ezt buktuk! Csak B-s van.
Igen, többektől hallottam, h a robogó ide nem jó.
Ha esetleg megkeresed nekem a kölcsönző elérhetőségét azt megköszönöm.

Ti mikor jártatok Kefalóniába?

Milyen fakultatív kirándulásokat javasolsz. Mindenki azt mondja járművekkel érdemesebb körbejárni amit lehet, és max. a hajósra befizetni.
Hol érdemes kajálni, vásárolni?

Bocsi, h így kikérdezlek, de mindent tudni szeretnék! icon_surprised.gif)

Köszi, h segítesz és mindenki másnak is köszönöm!
Noémi
  Biacsiga | #150116 Üzenet | 2010-08-25 13:33:53 | Válasz a #150113. hsz-ra Előzmény #150113
Szia Noémi!

Örülj neki, hogy Kefalóniát kaptátok, nekünk nagyon tetszett, szerintem Te sem fogod megbánni:) Eredetileg mi is Zakynthosra pályáztunk, csak már nem volt hely, de nagyon örülök, hogy Kefalónia lett az úticél. Mi pár hete voltunk, aug. 4-én jöttünk haza.

Nekem sem volt még ilyen tapasztalatom a takarítást illetően,úgyhogy nagyon kellemesen érintett a dolog.Egyedül a párna volt túl magas, de amint ezt megemlítettük, már ki is cserélték.

A robogót tekintve nem tudom mennyire veszik ezt komolyan, hogy nagy robogóhoz A-s jogsi kell. Azt az egyet tudom, hogy a bukósisakot nézik a rendőrök, az végig rajtunk is volt (persze amúgy sem mertem volna anélkül közlekedni).

A kölcsönző neve Sunbird, a honlapjuk www.sunbird.gr . Több helyen is van kölcsönzőjük, mi Argostoliból béreltünk (tel: 26710-23.723) de Svoronatához közelebb, Lassiban is vannak (tel:26710-24.424). Bár nincsenek nagy távok, szóval Argostoli sem volt messze. Mi nem próbáltuk, de állítólag lehet alkudni is (szóval érdemes próbálkozni).Azt szerintem is vegyétek figyelembe, hogy legyen full casco a kölcsönzéshez, mert mégsem megszokott terepen autózik az ember. Egyébként Svoronatában is volt egy kölcsönző, pár száz méterre az apartmantól, Greekstone vagy Greekstones a neve, arról is jókat hallottam. Egyébként a kinti idegenvezető is tud kölcsönzésben segíteni, majd biztosan Nektek is megmutatja a kinti katalógusát. Ő ha jól emlékszem a CBR-rel áll kapcsolatban.

Mi is önellátással voltunk kinn. Az apartmantól szintén pár száz méterre van egyetlen egy bolt, ott mindent meg lehet venni, viszont nem a legolcsóbb. Vásároltunk ott párszor, de a fővárosban (Argostoliban) van egy Spar, ott talán érdemesebb bevásárolni. Mi még napernyőt is ott vettünk 4,5 Eur-ért (máshol 8-11 Eur volt). De állítólag van egy Lidl is Argostoliban, ott nem jártunk.

Az éttermek nagyjából egy árban vannak, viszont Fiscardoban jóval drágább volt minden, mint más városokban. A szálláshoz közel van egy Akropolis nevű hely, az szimpi volt, a kiszolgálás is és néha van ott énekes-táncos est és vannak akcióik is. Azt talán érdemes kipróbálni. Bár olyan különösen finomat sajnos sehol nem ettem. Sok étterem van végig a reptérig és Svoronatában is van több, szóval éhen halni tuti nem fogtok:)

Mi nem fizettünk be semmilyen fakultatív programra, mert jobban szeretünk kettesben menni. Véleményem szerint sokkal gazdaságosabb bérelt járművel egyénileg felkeresni a helyeket és így még alkalmazkodnod sem kell a többiekhez.Talán a hajózásra érdemes elmenni, de oda is el lehet menni fakultatívon kívül. Argostoliban a kikötőben van egy iroda, ahol be lehet fizetni hajós kirándulásokra és velük még Zakynthosra is át lehet menni. Mi a Drogarati cseppkőbarlangot kihagytuk (azt hiszem a fakultatívban az is benne volt), de nem is bánom az olvasottak alapján.

Ha bármi kérdésed lenne még, nyugodtan írj.

Üdv.biacsiga
  Biacsiga | #150117 Üzenet | 2010-08-25 13:41:55 |
Kedves Kefalóniába készülők,

van egy nagyon szép állapotú térképünk Kefalóniáról.(Hiába volt nálunk navigáció, sajnos rá kellett jönnünk, hogy a digitális térkép némileg hiányos, így vettünk egy nagy térképet a szigetről) Szívesen elcserélem egy nagy Milka csokira vagy Pilóta kekszre:) (Budapesten)

Üdv.
  Dernoemi | #150118 Üzenet | 2010-08-25 13:48:28 | Válasz a #150117. hsz-ra Előzmény #150117
Biacsiga!
Nekem jöhet!
Mit szeretnél csoki vagy pilóta? icon_lol.gif
Noémi
  Nord-east | #150124 Üzenet | 2010-08-25 14:46:27 | Válasz a #150096. hsz-ra Előzmény #150096
Lassiban van!
Szerintem mindegy milyen kisautót bérelsz-megfelel a célnak.A saját dízeles Audi4 -t nem használtuk,nem szereti a szerpentineket.
Fakultatív kiránduláson is voltunk a szigeten.Megéri aki beszél angolul,az idegenvezető csaj nagyon sok érdekes dolgot mesélt.'5 euro volt a kirándulás:Myrtos-Assos-Fiskardo-AgiaEfimia-Gerasimos kolostor-Borkostoló.
Zakyntos-i hajókirándulás benne A Navaggio-val-Alykes-Kékbarlangok --20 euro.
Szerintem Kefalónia sokkal-sokkal szebb Zakintosnál
  Zsanna81 | #150129 Üzenet | 2010-08-25 16:28:06 |
Hello,

Mi megpróbáljuk B jogsival a nagy motort hátha elég lesz az is... icon_wink.gif

Zsanna
  AgniTolo | #150138 Üzenet | 2010-08-25 18:25:38 |
zsanna81 írta:
Hello,

Mi megpróbáljuk B jogsival a nagy motort hátha elég lesz az is... icon_wink.gif

Zsanna

...a kolcsonzosnek lehet, hogy eleg...de a rendornek biztosan nem...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 220 221 222 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu