Lesznek Chrissis képek is egész biztosan nálam is (de ha nem, akkor majd Gabako ), maximum felteszem így, ahogy van, és majd eltekintetek tõle, hogy mindegyiknek a közepén van egy homályos folt...
De amíg Jox nem jön vissza, addig sajnos várni kell a feltöltéssel, ez mondjuk annyira nem is baj, mert szerintem igazából a beszámolóval együtt érdekesek a képek. Valahogy az lenne jó, ha a kettõt együtt lehetne nézni-olvasni.
Mivel nem fogom az irodát hosszan ecsetelni,leírom ide:2x utaztunk már velük,egyszer Zakynthosra,aztán Krétára.Az apartmanok egyik helyen sem voltak csúcsszuperek,kicsi fürdõszoba,a krétai erõsen a falu végén volt,a szomszédban építkeztek,stb de aludni megfelelt.
A repülõ nem késett,az idegenvezetõvel nem volt dolgunk, mert egyénileg mentünk mindenhová.Annyi volt,hogy hazafelé leszálltunk Kos-on, letettünk és felvettünk utasokat,így valamivel elõbb jött a transzferbusz értünk és nem tudott mindenki a helyére ülni a repülõn,mert akiket Koson kiraktunk lehet,pont ott ültek.
Tehát ez is olyan iroda mint a többi,hallhatsz jót és rosszat is róla.Idén nem velük mentünk,de nem a színvonal miatt.
Sziasztok Kedves Fórumozók
Pár napig voltam távol és alig gyõzöm visszaolvasni a sok hozzászólást
Zsebkuty! köszi a fotót nagyon aranyos vagy
Haspók! Nagyon várom a beszámolód írjad csak nyugodtan minden apró részletre kívácsi vagyok! Csak egy apró kérés ha szabad ,azért az indulásunkig készíts el Nagyon érdekel az utak minõsége fõleg a Xerokambosig vezetõ! Sok helyen olvastam hogy elég veszélyesek.Igaz tavaly Zakintoson megtapasztaltam a hegyi utakat,voltak szakaszok ahol valósággal halálfélelmem volt de a látvány, amibe részesültünk azonnal feledtette ezt az érzést Koutsunariról is minden információt nagyon szívesen veszek.Elõre is köszi
Macsosz! Már 2-el kezdõdik a hátralevõ napok száma
Xerocambosról elöljáróban: nekünk az egyik favorit hely volt egész Krétán! Ha visszamegyünk még egyszer, tuti, hogy pár napot minimum ott töltünk majd. Gyönyörû türkiz- és világoskék víz, eszményi homokos part, ami a vízben is ugyanolyan simán folytatódik. (Nagy átverés sok krétai strandnál, hogy a jó kis homokos part a sekély vízes részeken, ahol bemegy az ember, sok helyen aprókavicsos vagy nagy kövekkel van tele, ami néhol megnehezíti a bejutást.)
Itt még nincs kiépítettség és tömegturizmus (bár szívszorongva néztem egy-két betonvázat az üres parton, gondolom, szállodaféle lesz belõlük... úgyhogy siessetek! ) de enni és lakni lehet azért pár helyen.
A táj leírhatatlanul és visszaadhatatlanul gyönyörû. Tegnap este néztem a képeket, szépek, de ott lenni és megtapasztalni teljesen más. Ahogy ereszkedsz lefelé a hegyrõl, végig látod az öblöt és a környezõ partokat - mesés! Akik arra jártak, majd minden kocsi meg-megállt az út szélén, és az emberek fotóztak.
Az út valóban hegyi és szerpentines, de ezzel nincs mit tenni, át kell jutni a hegyen valahogy. De: remekül megépített, megfelelõen széles és simára aszfaltozott út, úgyhogy no para! Száguldozni nem lehet a sok kanyar és szakadék miatt, de legalább van idõ bámulni a tájat. Lassan kell menni, és gond nélkül abszolválható.
(Az ilyen hegyi utakon egyébként a legjobban a bukkanókat bírtam: sok helyen kb. 3-5 méterre látsz magad elé, és utána olyan, mint az utat elvágták volna, és nincs utána csak a nagy semmi és a szakadék. Ilyen helyeken érdemes nagyon-nagyon lassan menni, mert az esetek kb. 70%-ában a bukkanó után rögtön éles kanyar következik! Persze figyelmeztetõ táblák nincsenek - értelmetlen lenne, mert kb. 10méterenként fel kéne táblázni az összes hegyi utat.)
És mgtörtént ,mitol mindenki tartott.
Stalis-I öböl felett felhok gyülekeztek.
A méteres hullámok hatalmas robajjal ostromolták a partot.
A homérséklet rohamosan zuhant egészen 29°-ig .
Most 20 perccel késobb- minden visszaállt az eredeti helyzetbe......
adott ugye a fõút, ami Ierapetrától tart Sitia felé, ez ott a déli partoknál Makriig a parttal párhuzamosan fut. Nem tudom, hogy pontosan hol fogtok lakni, de maga Koutsounari falu a hegyoldalban van, a fõútról leágazik egy mellékút, és azon kell felfelé baktatni egy kicsit, hogy elérd a település kezdetét jelzõ táblát. Csöndes kis falu, sok extráról nem tudok beszámolni, mert nincs. A falu belsejérõl még fotóm sincs, mert egyszerûen nem nagyon van mit fényképezni, házak vannak a hegyoldalban egymás mellé-fölé építve, és ennyi. Itt nincs tengerparti sétány, tavernasor stb. mint pl. Makriban. (Azért persze tavernák és szállások vannak megfelelõ számban - fent a faluban is, illetve lent a fõút mentén is, tehát enni és lakni lehet. )
Mi a falu fekvése és elhelyezkedése miatt választottuk ezt a települést, mert innen tudtunk csillagtúrázni kocsival minden nap máshová (ld. majd beszámoló ), keleti és nyugati irányba egyaránt; éjszaka meg nagyon jól tudtunk aludni, mert ott fönt a hegyoldalban nincsen éjszakai élet és nyüzsgés, szóval lehet pihenni, ami az egész napos aktív pihenés után kell az embernek.
A strand a hegyoldaltól értelemszerûen némi távolságra helyezkedik el, ez esetleg annak hátrány, aki helyben akar strandolni, és szereti, ha pár lépés alatt leér a partra. Nohát ez nem ilyen hely, a mi szállásadónk hirdetésében úgy szerepelt, hogy a beach 800 m-re van az apartmantól, de ez a valóságban sztem kb. 1 km lehet. Mi pl. ezt annyira nem bántuk, mert õszintén szólva Koutsounari strandja nem szerepelt az álomstrandjaink között, úgyhogy be kell vallanom, hogy egyszer sem fürödtünk ott. A part ott - és a környezõ településeken is mindenhol -jellemzõen szürke aprókavicsos. Koutsounarinál jó nagy és hosszú a strand, a neve is Long Beach. Kicsit beljebb van a fõúttól, mint a többi településnél, van egy napernyõs része, ahol van egy-két taverna is, de a nagyságából kifolyólag a többi része üres partszakasz.
Szerintem sok függ attól, hogy melyik részen lesztek majd, mert maga Koutsounari település ugye szigorúan véve a hegyoldalban van, de gyakorlatilag a házak már lent a fõút mentén kezdõdnek, bár az is igaz, hogy azok nem lakóházak, hanem elõször a nagy Koutsounari kemping van lent a parton, meg aztán bolt, gyógyszertár, tavernák itt-ott, de gondolom, hogy szálláshelyek is vannak közte.
Andudi!Sajna,már tényleg csak 8naposak az útjaik,de kb.1hete még Agia Marinán a Despinába volt 12napos út,meg év elején nézegettem,akkor is volt.Sztem elõszezonban és utószezonban van,de nem vagyok biztos benne,mindegy,majd jövõ januárban én is elkezdem nézegetni az ajánlataikat!
ANDRÁS!!!Kösz az infókat,további jó nyaralást!!!Élvezkedj!
Gabako,Macsosz,Haspók!!!Sziótok!!!Tegnap gugli képkeresõit nézegettem,Heraklionról is van sok fotó,sztem Chania a legklasszabb nagyváros Krétán,dehát kinek a pap...Heraklion sem csúnya,csak nem olyan hangulatos,mint pl.az emlitett város.
GABAKO!!!Még csak az elsõ képeiden vagyok túl,DE máris megdicsérlek,milyen álomszép fotókat csináltál!!!KÖSSZZII!!!! A keszthelyi kép is szuper lett!!!
[quote="zsebkuty" ...DE máris megdicsérlek,milyen álomszép fotókat csináltál!!!...[/quote]
Köszi szépen, de nem én, hanem a kicsi feleségem a fotóörült...
hát legkzölebbi krétai út tuti nyugat lesz
GÁBOR!!!Megnéztem mindegyik képet,tudom,hogy ez itt OFF lesz,de nem birom megállni,hogy ne gratuláljak neked és Anikónak is!Valami ESZEMENT szépek a képek!!!!A 230as miatt pedig bármit megadnék,csak egyszer ott lehessek! KÖSZÖNÖM az élményt!!! A budapesti képek pedig újfent csodásak!!!
Köszi,köszi az infókat
Hát ez az amitõl tartottam A hegyi utak,: megyünk megyünk és egyszercsak egy emelkedõ után a szakadék és a végtelen tenger A látvány lélegzetellállító semmivel sem pótolható de az érzés Na de majd kibírom valahogy! Csak már ott lennénk!
A szállásunk Kakkos Bay nevû szálloda közvetlen a parton.Kiindulási pontként nagyon jó ahogy a térképen néztük.A strandját hogy milyen majd a visszaút után értékelem
Zotya!Bocsi,ha beleokoskodok...van egy képem a fotóalbumba,amire azt irtam,Achlia.Ott látsz egy táblát,rá van irva/nehezen látni/Kakkos Bay.Az a strandja!!!/persze,ha meg akarod nézni...