Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 222 223 224 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Kokszi | #110245 Üzenet | 2009-07-21 18:35:42 |
Szia Robi ! Az enyém is csak egy vélemény,ez így van ! Nem vagyunk egyformák. Ami nekem rossz az lehet ,hogy másnak nem! Vannak szép dolgok is toloban! Egyik hajnalban felmásztam a hegyre, fentről gyönyörű a város ! Annagy strandról látszik a kemping fölött a lépcsősor azon mentem fel ,amikor vége,még egy könnyed mászás, és gyönyörű a panoráma! mindenkinek ajánlom! Éttermet pedig ajánl helyettem más! Tolonak sok értéke van ! Ebben Breki nagy őt olvassák akik mennek! Akik az észak olasz ,vagy görög partokhoz vannak szokva azoknak ez is fog tetszeni,mert azoknál sokkal jobb ! És a környéken rengeteg a látnivaló ! A negatív véleményből is lehet tanulni Ez megint hozzáállás kérdése !Senki kedvét sem akarom elvenni! Nekünk a Tolon kivüli rész jobban sült el! Üdv. kokszi
  Cserrobi | #110247 Üzenet | 2009-07-21 18:45:39 | Válasz a #110245. hsz-ra Előzmény #110245
Szia Kokszi!
Semmi gond nincs csak egy kicsit töményen adagoltad a dolgozat icon_smile.gif .
Üdv:Robi
Ui:én is írtam + és - is csak nem ennyire töményen icon_wink.gif
  Papamaci | #110248 Üzenet | 2009-07-21 18:53:35 | Re:
cserrobi írta:
Hát erre nekem csak egy a válaszom.
Én mindenhol jól tudom magamat érezni.
És nem vitázok senkivel mert berágok és leváltanám a málnaszörpikémet másre icon_wink.gif
Tudom neked a gyogyszer az Mytos kanalasnál kezdödik ,onnantol lehet csapolt is icon_wink.gif
  Breki1 | #110249 Üzenet | 2009-07-21 18:54:58 | Válasz a #110194. hsz-ra Előzmény #110194
Ezt majd a lányok mondják meg pontosan lehet nem jól emléxem ezért amit most mondok nem biztos.

Viszont legalább szép

Szóval három sziget van Coronis, Romvi és

Szerintem a szemközti kis sziget a Coronis

Romvi-n van felirat (Írják Toló szigetnek is) és a vele szemben lévő kicsi a Daskalio.

Mi a Romvi belső öblében voltunk kétszer is motorcsónakkal erről korábban részletesen írtam, ne mindjárt megpróbálom az útvonalakat berajzolni.

A part nem homokos inkább apró kavicsos nagyon sok szép kavicsot gyűjtöttünk ott.
  Cserrobi | #110250 Üzenet | 2009-07-21 19:00:29 | Re:
papamaci írta:
Tudom neked a gyogyszer az Mytos kanalasnál kezdödik ,onnantol lehet csapolt is icon_wink.gif

Csak hogy ne legyen off:Annyira kerestem Toloban a BALATONI VILÁGOST,de nem leltem meg sehol.
De meg kérdezhettem volna Krisztát is hátha segített volna megtalálni icon_smile.gif icon_biggrin.gif
  Breki1 | #110251 Üzenet | 2009-07-21 19:09:30 |
Elnézést a képek nem lettek jók itt akkor feltöltve máshová

Az útvonal

Piros két évvel ezelőtti ,világoskék tavalyi, kék ahová tavaly szerettem volna eljutni csak visszafordítottak.

Bal oldalt Nafplio irányába való öbölbe két éve elmentünk, de mindenki figyelmét felhívnám, hogy az nagyon veszélyes
azon a részen nagyon hullámzik általában főleg mikor onnan visszafele megkerüljük, hogy bekanyarodjunk Toló fele a nyugodtabb öbölbe.

Két éve azt hiszem pénteken mikor mi ketten Hydrára mentünk a többiek újra kikölcsönözték a motorcsónakot és elmentek arra.
Mikor visszatértünk tök sápadt arcokat láttunk főleg a lányoknál, de a fiúknál is alig tudtak visszajönni dobálta a víz a csónakot a lányok bevalottan nagyon féltek, hogy felborul, de szerintem a fiúk is.

Érdekes viszont hogy másik irányba első évben simán elmehettünk a távolabbi szigetig másik évben viszont a part közelében szerettem volna eljutni az öbölbe akkor visszafordítottak mondván nem elég nagy a hajó ehhez.

Berili | #110262 Üzenet | 2009-07-21 19:30:46 |
Látom nagyon vegyesek a vélemények. Nekem, pl.: Makrigialosról csak jó élményeim vannak. Remélem az idei nyaralás Toloban jól fog sikerülni. Nagyon féltem attól, hogy amennyire nem akartunk menni, olyan rosszul sül el. Hát, bízom benne, hogy nem így lesz.

CserRobi, holnap dobok majd egy privit, lenne még néhány kérdésem. Hátha tudsz válaszolni rájuk.
  Cserrobi | #110263 Üzenet | 2009-07-21 19:33:00 | Válasz a #110262. hsz-ra Előzmény #110262
Nyomd csak bátram icon_smile.gif
  Berili | #110265 Üzenet | 2009-07-21 19:35:09 |
Most nem megy, megyek fürdetni és altatni Mírát, de ha végeztem, akkor lehet, hogy megírom...
  Cserrobi | #110334 Üzenet | 2009-07-22 00:12:49 |
Drága Kriszta!
Volna egy hatalmas nagy kérésem feléd és remélem tudsz is rá válaszolni.
Vettünk pár dolgot az olivafa boltba tudod miről beszélek remélem csak azt nem kérdeztem meg az eladót hogy ezeket a dolgokat kell-e ketelni valamivel.
Léci kérdezd meg nekem vagy ha tudod a választ akkor írd meg nekem légyszives.
Előre is köszi.
Puszi:Robi
  Breki1 | #110350 Üzenet | 2009-07-22 08:11:35 |
Kokszi írta:
Sziasztok! Nem azt mondom hogy zsíros volt a hús vagy sok volt a foghagyma a mártásban, hanem azt hogy a húst még ma is rágnám ! Vannak határok a gasztronomiában is!!! Másik toloi élmény : kérjünk csirke gyrost aaz csak nem mocsing! Valóban nem volt az. Kőkemény pita, 4-5 cafat hús ,1 karika pari, 5-6 krumpli ,hagyma bőven, és lehet figyelni, MAJONÉZ!!! Hát aki erről álmodozik,hosszú hónapokon keresztül ,míg az utat tervezi ,vagy nem hisz nekem annak megadom ,hogy ,hol találja meg !Ugyan itt Suvlaki ADAGRA??? 7 euró ,egy müanyag székes büfében! Göröghonban minden normális helyen db. és nem adag a suvlaki! Elafonissos szigetén a suvlaki 1.50/ db a sült krumpli :1.30! A krumpli toloban:2.50! Kardamiliben isteni gyrostál 5.50, bárány par mártásban ,körettel 7 euró! Poros szigetén is isteni volt a kaja, ugy mint koroniban, ahol 21 euró volt a hal+köret! Szivese fizettem ki több mint 40 -et a vacsiért mert finom volt aaz étel! Hazafelé Makrigialos tranzit szállás ,detto Tolo! Beültünk az autóba és megkerestük a helyi tavernát : 5 db. suvlaki , 2 adag krumpli ,isteni görögsali ,3 üditő 19euró! Toloban ,ha szerencséd van akkor ehető, de inkább 29 euró ! Bejártuk az egész félszigetet mindenhol olcsóbb volt az étel-ital! Napágy: tolo 8 Stoupa 5 euró!!! A stoupai strandon ,nincs csirke meg sirály toll a vizben,sem reklámszatyor ,vagy kekszes zacskó! Toloban ez mindennapos! Valjuk be ,hogy a stoupai strand is van olyan híres mint a toloi! De tisztább ,és olcsóbb mind a városi ,mind a kalogriai része a Toloinál! Akkor itt valami megint nem stimmel !,A német 5 eurót fizet a jobb standon, a magyar meg 8-at a koszosabbon!Elafonissoso van az ország egyik legszebb strandja! Itt egy apartman 35 euro/nap főszezonban ,idén ugye nyomottak az árak. Toloban mennyit fizetünk ,amikor befizetjük az utat ? Ugyan ennyit ,igaz forintban! Ennyit a lehúzós dologról! Aki nem hiszi járjon utána ! De csak Óvatosan a Tolói főutcával ,mert sok az auto-motor , meg a rossz étterem! Elafonissoson Este 8- 1-ig lezárják a főutcát ,a turisták kedvéért, ráadásul isteni a rakott padlizsán adagonként 1.50 -ért a töltött paradicsom 1.50-ért ! Én köszönöm szépen ,de tolót egy darabig nem kérem! Még ha ez a vélemény sokaknak nem is tetszik! Higgyétek el én sajnálom a legjobban!

Hát szerintem ez nagyon úgy van leírva, hogy másoknak elvegye a kedvét és látom sajnos sikerült is.

Szerencsére én mikor eldöntöttem, hogy Tolóba utazok nem ilyeneket olvastam és teljesen mások -pozitívak a személyes tapasztalataim is.

De akkor leírnák pár dolgot részletesebben ahogy én láttam

Mi tavaly első héten kaptunk végig nagyon finom reggelit, amiben a naranycslé olyan finom volt, hogy megkérdeztem Marina-t honnan hozza.
Erre ő magától felajánlotta, hogy hoz nekem olcsóbban ilyen sűritményt ahonnan ő hozza olcsóbban. Ez szerintem simán veri az itteni 100%-os narancsleveket és jó sokáig elég. Legszívesebben mindig hozatnék ilyet vkivel icon_lol.gif

Nade a lényeg a reggeli olyan bőséges volt, személyes kiszolgálással, hogy sosem tudtuk mint megenni így szégyen nem szégyen a maradék pár szelet kalácsot , na ez és a bőséges reggeli bőven elég volt vacsoráig.

Mivel Hydrára spóroltunk és egyszerre volt szállásunk két helyen amit ki akartunk gazdálkoni nem minden este mentünk akkor vendéglőbe, kivéve a Halast Hapcival, ugye ez a fórumon részletesen le van írva szerintem a kajával semmi gond sem volt legfeljebb most nem foglalkozott annyit velünk.

Ezenkívül ettem egyszer souvlaki-t talán a Nautilussal szemben Gyrost vhol pitában(semmi gond nem volt ezekkel) illetve a korábban említett Nafplio meletti öbölben a halasnál egy zöldségtálat ez szintén fantasztikus volt oda egyszer vissza is szeretnék térni, a muki nagyon kedves volt érdeklődött honnan jöttünk és bár kissé szégyeltem magam, hogy halasnál pont halat nem eszünk a végén megajándékozott két cipuróval.
Szemben a parton pedig a nyugágyait ingyen használhattuk szinte a part melett napernyővel és a felszólgáló kérésre hozott frissitőket.

Számomra ez csillagos ötös, bevallom én egyébként nem használok nyugágyat én erre sajnálom a pénzt meg nem azér megyek ilyen helyekre, hogy heverjek a nyugágyban és bár ugye házigazdánk férje Angelo az egyik legnagyobb nyugágyas icon_wink.gif mégsem használtam még nála sem pedig biztos kaptunk volna egedményt.

Kajára visszatérve többször ettünk a Nautilusban erről korábban képekkel részletesen írtam.
Frappé szerintem ott a legjobb, zene frankó és különleges, kiszolgálás szintúgy, az édes vörösborból énis akartam hozni pedig mi híres borvidékről jöttünk mondjuk én általában nem iszok alkoholt

Ezenkívül az egyik közös kirándulás után megismerkedtünk egy nagyon kedves fiatal párral akik szinte minden nap ettek vhol és az ő általuk ajánlott helyeket kerestük fel, pl Mousaka-t szerettem volna enni és ők ajánlották az iskola előtt kicsival az a nagy placcos helyet, ahol szerintem régebben a Görög estek szoktak lenni és ahol tv vannak kirakva belül.

Na itt a kiszolgálás érdekes és laza volt, de a kaja szerintem ittis finom.
Ha jól emléxem hat euro volt, de őszinténszólva én nem jegyzeteltem így az árakat előtte megnéztem és ha megfelelt akkor bementünk.

folyt köv.
  Breki1 | #110352 Üzenet | 2009-07-22 08:28:38 |
Ja még annyit akartam írni erre

"reklámszatyor ,vagy kekszes zacskó! Toloban ez mindennapos! "

Lehet, hogy én nem mindennap voltam Tolóban de Stella előtti részen kimondottan tisztának tűnt a víz emléxem a szomszédaink az átlátszó vízben homokos bejárót építettek félrehordva azt a pár követ ami ott egyik részen van ahol szinte kövek nélkül be lehet menni a homokos részre.

Szintén ugyanezt tapasztaltam a Hapciék szállása előtti részen is én semmilyen szemétre nem emléxem.
A kikötő felé eső részen a motorcsónakosig illetve a kikötői strandon hasonló a helyzet bár ez nem a kedvenc strandom.

A nagystrand ugyan lehet szemetesebb és többet is hullámzik ezért talán kevésbé tiszta de visszagondolva én semmi ilyen mindennapos szemétre nem emléxem a vízben.

Pedig voltak napok mikor ugye a hölgyeknek - minden nehezebb- és akkor én azzal szórakoztam egyedül napi edzésem elvégezve, hogy a nagystrandról átúsztam az erőd meletti kis öböl kavicsos strandjáig ott körbenéztem majd vissza, ekőzben direkt néztem a tengeri sünöket az átlátszó vízben, de semmi szemétre nem emléxem.

Szemétre emléxem a falu egyes részein pl az egyik fenti út melett vagy a drepano felé lekanyarodó úton.
Ugye ezekről korábban volt szó, hogy Krisztáék ezek a valóban meglévő szemetek eltűntetését szervezik.

De pl ha visszagondolok Sartiban a narancsparton mikor felébredtünk hajnalban megnézni a napfelkeltét mennyi szemetet láttunk, hát ott kicsit több volt.

Tehát bár az út melett tényleg sokszor van szemét, más görög részekhez hasonlóan sajnos ezzel a mindennapos szemetes vízzel egyáltalán nem értek egyet.

Viszont a korábban említett Daskaloi öböl partján tavaly sajnos tényleg sok szemetet láttunk, sajnos úgy néz ki az ott horgonyzó luxusjaktok szemetüket oda pakolják.

Viszont a víz ottis tiszta mivel ott búvárkodtam ezt bízton állíthatom.

Bocsi ha hosszúra nyúlt, de úgy gondoltam ezeket le kell írni, mert a dolgok túl egyoldalúan vannak beállítva
  ZA07 | #110353 Üzenet | 2009-07-22 08:35:44 |
Szia Breki!

Köszönöm a te pozitív véleményedet is a gyönyörű képekkel együtt. Elolvasok minden Toloval kapcsolatos hozzászólást, de úgyis saját bőrünkön tapasztaljuk majd meg milyen. Az emberek nagyon különbözőek, ami az egyiknek tetszik az a másiknak nem biztos.
Kokszi szerintem csak a saját tapasztalatait írta le, s nekem ezzel nem vette el a kedvemet. Nemcsak ő egyedül írt negatív dolgokat Toloról, s ti akik pozitívan látjátok nem idén voltatok. Az ezután indulók nem hagyhatják, hogy döntően befolyásolja már előre a nyaralásukat mások véleménye.

Kokszi!

Köszönöm, hogy leírtad az általad tapasztaltakat, hiszen azért mindenki okulhat belőle.

Üdv: Anita
  WhiteFrost | #110354 Üzenet | 2009-07-22 08:51:05 |
Sziasztok!

Lelkesen olvasom a negatív és potitív élményeket. Remélem sikerül eljutnunk Tolóra az idén. Nézegetem az utazási irodák legutolsó jóáras ajánlatait és reménykedem a még lesz jobbis-ban icon_lol.gif

Visszatérve a jó és a rossz élményekre, szerintem mindenki úgy él meg a nyaralását ahogy szeretné. Ha jól akarom magam érezni akkor jól is fogom. Ha szemetes a part teszek róla, hogy nem oda megyek, hanem keresek mást icon_rolleyes.gif
Mondjuk ez az én gondolatom

Én szeretnék eljutni Tolóra és most lehet, hogy azért mert nagyon jó helyen van a kirándulásokhoz és még Athéntól sincs túl messze, de ha megtetszik akkor vissza is megyek máskor, mint ahogy eddig tettem az életben.
  Krisztakriszta | #110355 Üzenet | 2009-07-22 08:57:32 | Válasz a #110334. hsz-ra Előzmény #110334
Szia
ugye azt akartad kerdezni hogy kell e valamivel kezelni? icon_rolleyes.gif
Sajnos nem tudom de ha kinyit a bolt atmegyek es megkerdezem icon_eek.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 222 223 224 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu