Az Alexandrosban úgy tudom, hogy nincs wifi, de az apartman fölötti utcában van internet kávézó. A használatért nem kellett fizetni, csak fogyasztani kellett valamit.
Illetve az éttermeket kell megnézni, ott is szokott lenni wifi.
Sziasztok!
Hát sajnos hazajöttünk: Tegnap du. 4-kor indultunk haza és ma reggel fél kilenc körül a hősök terére érkeztünk Két busszal ment egyébként az Apollon Stavros-Asprovalta- Thassosra. Amelyik buszon én mentem, ott nem volt " műsor "! De a másik buszon voltak a már nem szomjas utasok egy csoporttal utaztak. Ők is az Alexandrosban szálltak meg, ahogy mi is.
Az Alexandros egyébként a konyhában alapfelszerelés van. poharak, evőeszközök, tányér, lábas stb.Mosogatószert, szivacsot, konyharuhát.stb vigyetek.
Mi a hátsó traktusban földszinti stúdióban voltunk( 102/a) az erkélyünk tágas volt, asztal székek, ruhaszárító.Szúnyogháló van, klímát lehet bérelni. 3000.-Ft/ hét. A tenger közel van, de érdemes kicsit gyalogolni tovább, mert a kikötő után szebb és tisztább a part és a tenger.Nagyon sok a szerb, jóval több, mint a magyar vendég.Nagyon ajánlom, hogy Asprovaaltára menjetek el, mert hangulatos üdülőhely, kicsit mozgalmasabb, mint Stavros, a partja szép.A busz a főúton jár viszonylag sűrűn. a jegy ára ha jól emlékszem 80 cent volt.Két szupermarket van a szállás közelében. Az egyik a Zoi, s az a központ felé van kb 5 perc sétára. Ott található a másik utcában egy nagyon jó pékség is, isteni pékáruk, sütik, kenyerek kaphatók. A másik szupermarket a főutcán van Asprovalta felé, szintén kb 5 percnyi sétára.
Mi a Jannisban vacsoráztunk párszor, baráti áron szerintem, mert itallal (házibor, ásványvíz) és három főétellel ( Muszaka, baconos suflaki, kagyló rántva) fizettünk 25 eurót, de a Gyros is nagyon finom itt(is) és 2 euroba kerül pitában.A sétálóutcában este a fánkocskákat ( 1 eu egy adag) ki ne hagyjátok, és az óriáspalacsintázók is megérdemelnek egy látogatást:-))
Most hirtelen ennyi...de kérdezzetek.
Jah! A Kavala- Thasszos kirándulás nagyon szép volt, mi a Meteróráson nem voltunk, mert már jártunk ott, igaz, hogy bármikor érdemes oda elmenni, de annyira rövid az-az egy hét, hogy most csak egy fakultativot terveztünk be. Egyénileg elmentünk Aszprovaltára és szerintem Thesszalonikibe is el lehet nyugodtan menni egyénileg busszal.
Bocs a hibákért..javítani akartam még, de a küldés gombra sikerült rámennem:-))
Miranda | #204011 | 2013-06-09 22:18:05 | Válasz a #203999. hsz-ra
Szia Kuku!
Üdv újra itthon, de gondolom még maradtatok volna még kint. Kevés is az 1 hét nyaralás.
A buszos út hazafelé 16,5 óra? Elég hamar hazaértetek.
Gondolom akkor a határokon nem kellett sokat várakozni.
A Kavala-Thassos érdekelne, ha mesélnél bővebben róla a kirándulásról.
Mi még nem voltunk ott, és most jön velünk a 8 éves fiunk.
Na,megtaláltam amiket írtál
Amit viszont nem az az,hogyan tudom beírni én is az uticélomat?
De ha jól emlékszem,akkor ez a beírás már pár évvel ezelőtt sem jött nekem össze .....
Szia Miranda!
Bizony kevés az egy hét A buszút kibírható. A határokon nem vártunk sokat, kivéve a szerbeket. Ott kb 2-3 órát várakoztunk oda is, meg visszafelé is. Attól függ mennyi busz volt előttünk.
A Kavala Thasszos kirándulás nagyon szép program.Biztosan a fiatok is élvezni fogja.Reggel indultunk, s nagyjából egy órás buszozás után érkeztünk meg Kavala városba. Nagyon hangulatos szép kis város, csodás panorámával.Megnéztük a látnivalókat( Imaret, Muhamed Ali háza, a török kori vizvezeték stb) majd egy közeli kikötőbe átbuszoztunk, s kompra szálltunk. A kompot sirályok követték, kézből etettük őket.Majd teszek fel fotókat.A szigetre átérve kb fél-egyórás kötött program után strandolás, séta, ebéd a parti hangulatos tavernában, majd indulás vissza.
Szia Kuku!
Milyen időtök volt éjjel, és nappal? A víz milyen volt? Fürödtetek? Mi Augusztusban voltunk Stavroson. Nemsokára indulunk vissza Göröghonba, érdekelne, ott milyen az idő és a víz.
Szia Agica!
Az idő jó volt nagyon.Igaz, hogy minden nap menetrendszerűen felhők érkeztek, néha esett is.De az egész nem tartott sokáig, s délután ujra napsütés. 28-30 fok. Este kellett a vékony kardigán de nem volt vészes.
A víz kicsit hűvös, de hamar megszokod és mi rengeteget fürödtünk.Főleg délután és Asprovaltán