Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 223 224 225 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Vici | #49595 Üzenet | 2007-12-17 19:44:17 |
Christee!!! én fent vagyok iwiw-en,be is jelöllek!!! icon_smile.gif
  Estella | #49597 Üzenet | 2007-12-17 20:21:17 |
na hát akkor leírom:

szóval ugye mi a barátnõmmel idén nyáron Platamonason nyaraltunk, ami kb. 40 km Paraliatól. Nem akartunk igazából Paraliara menni, de azért úgy voltunk vele, maradjunk a közelében, biztos, ami biztos. Na már most ez a Platamonas egy nagyon kedélyes kis hely, de az éjszakai élete Paraliahoz képest 0. Pedig 2 disco is van.
Nappal nagyon jól éreztünk magunkat, a tenger valami csoda, de éjszakai életet (értem ezalatt 24:00-5:00-ig) siralmas volt.

Eldöntöttük visszatérünk egy bulizás erejéig Paraliara.(ebbõl nem egy, hanem 2 alkalom lett, de van ez így.. icon_lol.gif icon_lol.gif )
Busz du. 4-kor ment utoljára Katerinibe, tehát maradt a vonat Nei Poriból, ami aránylag közel van Platamonashoz a gyakorlatban a vasút és az apartman közötti távolság 45 perc volt. icon_evil.gif
Tehát mire elértünk a vasútig a sminkünk patakokban folyt rólunk, hiába nem volt annyira meleg, 45 perc, az 45 perc. A vonat út Kateriniig viszonylag rövid volt:15 perc, és még azt is bemondták mi a következõ állomás, tehát tudtuk hol kell leszállni:D
Megérkeztünk Katerinibe de onnan merre???
Ott álltunk egy idegen városban és gõZünk nem volt, hogy jutunk el PARaliara.
Elindultunk jobbra, hátha valaki útközben segít. Szerencsére nem sok gyaloglás után találtunk 1 megállót, ahol nem volt menetrend.
Volt ott egy újságos bódé, vettünk jegyet, ami állítólag jó a buszra, meg informálódtunk a busz indulásról, ami szerencsére sûrûn járt.
Jött is a busz, felszálltunk, bemutattuk a jegyet a sofõrnek nem volt semmi gond, míg nem jött a kaller.
Valahogy éreztem, hogy túl szép minden, ahhoz, hogy tökéletes legyen, vetett velünk egy újabb jegyet, mert nekünk állítólag 80 centes volt(az újságos megesküdött rá, hogy az kell) ami a kaller szerint nem jó.
Hiába mondtuk megvetett 1 újabb jegyet, az meg csak a ráadás volt, hogy az egész busz minket bámult icon_redface.gif
A lényeg nekünk már csak az volt, hogy megérkeztünk, ott voltunk. Kicsit furcsa is volt, annyira megváltozott az utóbbi pár évben.

Hazafelé a buszozás mellett döntöttünk, valahogy a 45 perces séta annyira nem hiányzott..
A visszafelé út sem volt könnyebb: a fáradság és a hajnali hideg elég nagy ellenség volt, arról nem is beszélve, hogy alig tudtunk taxit fogni, mert valamilyen rejtélyes módon mindegyik tele volt..
Végülis találtunk egyet, ami elvitt minket a katerinii buszpályaudvarra, siettettük is a drága taxist, mert azt hittük lekéssük a buszt..
De nem volt mit lekésni a Platamonasi busz már elment 30 perccel elõbb, a következõ busz pedig 1,5 óra múlva indult..
Hát azt a 1,5 órát nem kívánom senkinek..
de 3 nap múlva mégegyszer bevállaltuk ezt a kalandos utat,(igaz rutinosabban) ugyhogy annyira azért mégsem volt kibírhatatlan icon_lol.gif icon_lol.gif

ez lenni a kis storym icon_razz.gif

ui: és mégegyszer bevállalnám, ha arról lenne szó
  Vici | #49598 Üzenet | 2007-12-17 20:42:34 |
Paráliáért azt hiszem mindeki bevállalná... mondjuk ez azért szép teljesítmény volt azt el kell ismerni!!! nyaralás közben ennyit sétálni!!! icon_smile.gif és a hajnali várakozás a legrosszabb az is tény!!!
de éljen a Paráliai éjszaka ami mindent megér!!! icon_smile.gif
  Christee | #49604 Üzenet | 2007-12-18 01:25:31 |
Na Lányok visszajelöltem icon_smile.gif Hát Estella köszike icon_mrgreen.gif , de akkor lehetnék mázlista, ha kinnt lehetnék. icon_cry.gif Egyébként tõlünk is mindig azt kérdezték románok vagyunk e. icon_eek.gif
  Christee | #49605 Üzenet | 2007-12-18 01:28:45 |
Úristen!!!!!!Ezt a sztorit Estella!!!Nagyon durva icon_surprised.gif
  Bettiepage | #49610 Üzenet | 2007-12-18 12:43:18 |
najó akkor én is elmesélem, hogy érkeztünk meg szalonikibe. parálián még kinyomtattuk a vonat menetrendet, gondoltuk, mint otthon, itt is a menetrend szerint járnak a vonatok (nem) a busz menetrendet is megnéztük, biztos ami biztos (nem). kiértünk katerini vasútállomásra, ahol minden vonatra azt hittük szalonikibe megy, mert semmit nem írtak (de, csak görögül) és nem is mondtak be. vörös azt sérelmezte, hogy a nemzetközi vonatokat miért nem mondják be angolul. de aztán mondtam neki, hogy attól, hogy mi felszállunk erre a 40 km-re, attól a helyközi vonat nem válik nemzetközivé. nagy nehezen 3 órás várakozás után (ami közben a szaloniki ismerõsüket hívogattuk kétségbeesve, hogy mivan) megérkezett a vonat. ami tök jó volt, csak kocsival már kb. háromszor odaértünk volna. végül aztán leszálltunk szalonikiben, a hostel címével, jó sok pénzzel, és egy teljességgel használhatatlan térképpel (görög betûs. najó, néhol feltûntették a latin betût. viszont a mi hostelünk utcája egyáltalán nem szerepel rajta). gondoltuk, üljünk taxiba, az tuti tudja hol a szállás. de naná, hogy nem ülünk taxiba a pályaudvaron, itthon is a hiénák ott gyülekeznek. elindultunk egy random irányba, mondván mindenfelé a tengerpartra jutunk (haha) ekkor már este fél9 volt, és egyre hidegebb. amikor gyanús külsejû egyének bukkantak fel, ellenben az utca egyre kihaltabb lett, mégis visszamentünk a pályaudvar elé a fõutca elé taxit fogni. ami sikerült is elsõre, mégis csak izraelben szocializálódtam erre, na ott durvább a közlekedés, mint görögországban. kicsit. a taxis persze, hogy tudta hol a szállás. meg is kérdezte, hogy ugye elõször vagyunk itt? aztán kirakott minket három utcával arrébb, mintegy másfél euro kb.400ft) viteldíjért.
  Bettiepage | #49611 Üzenet | 2007-12-18 12:45:22 |
ja, és utána simóék mondták, jó, hogy nem kóvályogtunk ot tovább a sötét utcákon, mert az albán negyed, nem nekünk való. ( há! én már laktam orosz negyedben is, nem tudják ezek mit beszélnek, de azért csak hamar elhúztunk onnan)
  Vici | #49617 Üzenet | 2007-12-18 16:56:19 |
egyre rémísztõbbek ezek a történetek!!! azt hiszem akkor maradok a kocsival való közlekedésnél!!! icon_biggrin.gif ha pedig busszal megyek véletlenül akkor kérek egy kísérõt magam mellé a hotelbõl....
  Banyaveron | #49622 Üzenet | 2007-12-18 18:25:25 | Válasz a #49617. hsz-ra Előzmény #49617
Én még most érzem a lábaimban azt 45 perces sétákat
Mert persze, akkor törtem be saját káromra az új cippelõmet icon_razz.gif
Megjártuk a hadak útját a nagy Cél érdekében
mikre nem képes az ember lánya egy fantasztikus paráliai éjszakáért
még a véremte is adtam érte icon_redface.gif
  Christee | #49633 Üzenet | 2007-12-18 19:18:55 |
Én ezért inkább maradok közel a kedvenc helyemhez icon_lol.gif Így én nem tudok rémtörténetekkel szolgálni icon_rolleyes.gif
Tányértörõs igazi görög buli viszont érdekelne icon_mrgreen.gif Estella ??? Lányok?????
  Vici | #49636 Üzenet | 2007-12-18 19:34:08 |
igazad van Banyaveron,mindent a cél érdekében,de azért ezt nem csinálnám utánatok!!! én is a közelben maradok inkább!!!
  Vici | #49637 Üzenet | 2007-12-18 19:35:23 |
tányértörõs görög buli??? nagyon jól hangzik!!! icon_smile.gif
  Christee | #49645 Üzenet | 2007-12-18 22:27:57 |
És kiderült CSAJOK!!!!!!!!!Anyám ismerõse egy görög együttesben játszik,és ott dolgozik ahol a ezek a bulik zajlanak!!!!!!! icon_mrgreen.gif icon_lol.gif
  Estella | #49652 Üzenet | 2007-12-19 12:40:11 |
nem mondod Christee, hogy van itt ilyen???
Mi Banyaveronnal jelentkezünk.(persze csak Banyaveron utólagos engedélyével icon_cool.gif )

Mi voltunk ám a Zorbasban, igaz nem tányértörõs bulin, hanem Mydros esten. Az volt a legjobb, hogy Rekucot, aki szintén Fórum-tag, itt ismertük meg és egy görögös helyen volt az elsõ találkozásunk icon_razz.gif
Hûek maradunk a tradícióhoz.
  Banyaveron | #49653 Üzenet | 2007-12-19 13:48:05 | Válasz a #49652. hsz-ra Előzmény #49652
Estella nem kell ehhez engedély tudod
Mi õsközösségben élünk e téren is icon_lol.gif icon_lol.gif
Hogyne mennénk
Tessék mondani mikor és repülünk icon_smile.gif
Jó lenne télleg minél több fanatikust megismerni
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 223 224 225 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu