Valóban egy, azaz 1 liter tömény hozható be, ez olyannyira biztos, hogy a határőr bódéra ki is van írva Illetve két doboz cigi. De ez fejenként értendő, azaz egy négytagú családnál ez természetesen 4 liter töményet jelent.
Ma értünk haza.
Írok majd egy hosszabb beszámolót, de most még a fentebbiekhez szólnék egy két mondatot.
A Jiannis féle taverna egy csalódás volt. A kaja minősége jó, de a mennyiség nem kielégítő. A személyzet kedves, segítőkész.
Amivel nagyon megvoltam elégedve, az a Maria House, ez egy kisebb taverna, a Fedra/Dias Tours iroda "mellett" lévő kisbolt (ajándék+élelmiszer) oldalában futó kis utcában van. (az utca a fő utcára visz ki).
Összességében talán egy nagyon kicsit drágábbnak tűnik, mint máshol, de az adagok laktatóak, az étel minősége kielégítő. Természetesen az akciós adagoktól itt sem (és tapasztalatom szerint máshol sem) kell sokat várni, de mi megvoltunk nagyon náluk mindennel elégedve.
Van egy magyar pincérlány, aki nagyon kedves és segítőkész, illetve itt dolgozik a barátja (azt hiszem) aki nem magyar (talán görög, passz) de szintén jól beszél magyarul, kicsit marcona első látásra, de a zord külső kedves és segítőkész embert takar.
Szeptember 15-től voltam egyszer. Kellemes idő volt, nem tudtunk mindennap strandolni, de akkor meg felfedeztük a környéket, meg fakultatív kirándulásra mentünk. (bár állítólag ez utóbbinak erősen hanyatlott azóta némelyiknek a minősége)
Huuuu, úgy emlékszem a robogó volt talán 25 eur és a verda csak kicsit volt drágább, talán 30, vagy 35 euro, de pontosan nem emlékszem. Esetleg az autókölcsönző telefonszámát megtudom adni, ha jól emlékszem karattyol magyarul pár szót, de angolul biztosan beszél. Rendes, jóravaló ember.
Én voltam Stavrosban pár éve szeptember közepén és akkor kánikula volt.Volt 1 nap,amikor esett,de utána újra meleg volt már.
Most is szept.közepén megyünk és bízunk a hőségben
Mi tavaly voltunk Stavrosban, a szállásunk a központban volt (Stavros Beach Apartmanban). Ott van egy bolt, a Super Market Zoh (A Zohban középen az o igaziból omega ). Aztán később felfedeztünk egy nagyobb szupermarketet, ami olcsóbb volt, illetve nagyobb választék, a nevére nem emlékszem már sajnos, de nem a központban volt, hanem a főúton kell menni, de nincs messze.
A legjobb strandrész (szerintünk:)) kb. 10-15 perc gyaloglásra volt, a kikötő felé kell elindulni, és menni még a mólón is túl. Ott vannak kis tavernák, bár az árak kissé borsosak voltak.
A napernyőket, meg a székeket lehet használni fogyasztás ellenében, de elég, ha csak pl. egy üdítőt vesztek (nem kell mindenkinek külön-külön), és ameddig ott vagytok tiétek a hely
A strandon sokan mászkálnak nagy "táblákkal", amiken napszemüvegektől elkezdve az ékszereken át mindent megtalálhattok, illetve tavaly egy néni folyamatossan másszázs?másszázs? szövegével jött Amúgy nem zaklatnak, ha egyértelműen mutatod, h hagyjanak, elmennek. Fánkot is árulnak diákok, azok nagyon finomak, tudom ajánlani
A központban amúgy sok ajándékbolt van, ruhabolt, nekünk sikerült betévedni, és éjfélkor is még próbálgattunk, vásároltunk, sok akció van (pl. két fölső 10 euroért).
Étteremek közül egy olyanba betévedtünk, ami rossz volt, de nem a központban volt, amúgy egy helyen nagyon finom a gyros, könnyen megtalálni, ott vannak a legtöbben, ki is lehet ülni, és a kiülős rész mindkét oldalon nyitott.
Ha mentek fakultatív programra, a Meteorákat ne hagyjátok ki!!!
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett
Ha más, konkrétabb infora is szükséged van, nyugodtan kérdezz!