Helló.
Autóva szeretnék Sartira utazni, és nagyon sok fórumo olvastam negatív tapasztalatokat ezzel kapcsolatban. Szemét rendőrökről és kötözködő, korrupt vámosokról, akik csak a 10-20 eurós zsebbpénzre mennek. Írnátok ezzel kapcsolatos tapasztalataitokról.
Köszi
Mi kétszer voltunk autóval Görögországban,soha, ,sehol,semmi rosszat nem tapasztaltunk,
Az viszont való igaz,hogy a közlekedési szabályokat nem árt betartani,ez esetben nem hiszem,hogy direkt kötözkedne bárki is.
Olyat hallottam,hogy valakit lefüleltek a szerbek gyorshajtásért és keményen megbüntették,de senki sem mondta, hogy 180-al kell hajtani.
Mi eddig kétszer voltunk autóval Görögországban (Sarti, Nei Pori). Velünk nem fordult elő semilyen visszaélés sem Szerbiában, sem Macedóniában. Ez elmondható mind a fizetőkapuknál, mind a rendőrök, határőrök esetében.
Nemzetközi zöldkártya legyen nálatok, mert azt szigorúan nézik, anélkül be sem engednek az országba. A rendőrök is csak akkor kötekednek, ha valamilyen szabálytalanságot találnak. Sebkorlátozást minden esetben tartsd be. Az, hogy előbb leérj nem ér annyit, hogy jól megbüntessenek.
Közsi az eddigi válaszokat, ha van még ezzel kapcsolatban valakinek "élménye" írjon.
A zöldkártán és természetes okmányokon kívül még mit kérhetnek?
Hallotam már poroltóról, hullazsákról stb. Ez utóbbi elég durva.
Nézd meg a taglistát; kismillió regisztrált, döntő többség max 1-2 beírás, nem az a baj, hogy kérdeznek, mert erről szól a fórum, de egyrészt sokan nem olvasnak vissza, másrészt pedig a tapasztalataikat sem osztják meg másokkal; ők az "egyirányú utcát" szeretik.