He was born in Piraeus. When he was 5 years old his parents bought him his first piano. He started to play popular songs and composed his first melodies. Nikos Karvelas had started to discover the world of music. During the 1970s, he studied law in the University of Athens. He created his first rock band influenced by famous rock groups like the Beatles and the Rolling Stones. He started to become known at the end of the 1970s. In the beginning of the 1980s Nikos meets his muse, Anna Vissi and a few years later, in 1983 they get married. Anna has claimed that the first impression she had when she met Nikos was a "hairy thing", but she was amazed with his talent and his sex appeal.
webfordítás.hu :
Pireuszban született. Amikor ő 5 éves volt, akkor vették meg neki a szülei, az első zongoráját. Elkezdett népszerű dalokat játszani és aztán megalkotta első melódiáit. Nikos Karvelas elkezdte felfedezni a zene világát. Az 1970-es évek folyamán jogot tanult az Athéni Egyetemen. Létrehozta az első rock együttesét, amit olyan híres rockzenekarok befolyásoltak mint a Beatles és a Rolling Stones.
Az 1970-es évek végén, kezdett egyre inkább ismertté válni. Az 1980-as évek elején Nikosz találkozik múzsájával, Anna Vissivel és néhány évvel később - 1983-ban -, megházasodnak. Anna azt állította, hogy amikor Nikosszal találkozott, az első benyomása az volt róla, hogy mennyire szőrös egy valaki, de aztán elámult, amikor tehetségével és a szexepiljével szembesült.
Szerintem többnyire rossz zenéket jelölnek a görögök is, pedig annyi jó daluk van. (Én naponta 8 órát hallgatom a Cosmoradio-t).
Paparizu sem azért nyert, mert annyira jó zene volt az, csak ugye akkor az EB győzelem miatt nagyon népszerűek voltak a görögök. Egyébként a többi csapat sem sokkal jobb...
Hát sajnos egyet kell értsek Stratossal !Néha csak lesek,hogy milyen dalok kerülnek dobogós helyekre,és katasztrófa hogy ebben az évben ki képviseli Magyarországot !Persze lehetett volna rosszabb is,de azért szerintem ez sem a legjobb választás !Így nem lesz nehéz eldönteni,hogy csak Görögországra fogok koncentrálni,bár lehet,hogy ezért páran megköveznek !
Remélem azért,hogy Sakis elnyerheti a legjobb helyet !
Hát nagyon elkezdtem aggódni az Eurovíziós fesztivál miatt...
Néztem fórumokat és sokaknak nagyon nem jönnek be a dalok...
Háát, nem tudom, mit kell itt aggodalmaskodni ezen...
Hiszen ez a fesztivál, már rééégen nem arról szól, amiről kellene!
Ígyhát, nem is nagyon követem az eseményeket.
Már a kezdet kezdetén, a dalok beválogatásánál is problémás szerintem a dolog, nem beszélve az országok szavazatain át (nem magára a dalra szavaznak a nézők, hanem magára az országra, hogy mennyire szimpatikus...!), egészen a végéig...
Csupa langyos, felmelegített dalokat láthatunk, hallhatunk... és olyan egyforma az egész... nehéz választani a sok KÖZEPESEN lagymatag produkció közül - hiába a koreográfiába, és a show-ba ölt rengeteg pénz (- főleg, ha minden szám angolul szól)!
Ha akad is néhány kirívó nóta, emiatt bizony, nemigen szoktam végigszenvedni a hosszú műsoridőt. Ráadásul a dalokat már hónapokkal korábban meg lehet ismerni... és akárhányszor lejátszani az interneten...
...akkor meg, már MINEK ez az egész felhajtás? Hiszen, a MEGASZTÁR milliomodik folytatása is, hétről-hétre több izgalmat igér...
Én nem az Euróviziós fesztivált sajnálom, hanem azt, aki ezzel transzba esve foglalkozik...
Bizony, én egyetlenegy - megáltalkodott - szavazatot sem küldenék a világ minden kincséért sem!
(A Megasztárba se küldtem soha! Pedig, még az első adások nagyon is foglalkoztattak!)
Egyébként lehet, hogy többet érne az egész,
ha a különböző országok "Megasztár győztesei" vetélkednének egymással
Az ilyen befutott "sztárok"-nak meg, szerintem teljesen fölösleges indulniuk egy ilyen versenyen. (Csak lejáratják magukat!)
(Ezzel az erővel, többféle hasonló versenyt is indíthatnánk, a régi korok hírességeit szerepeltetve, versenyeztetve, mondjuk a hatvanas évek sztárjait összemérve, egészen napjainkig...!
Annak már legalább, zenetörténeti jelentősége is volna, hiszen megismerhetnénk a különböző - eldugottabb, kevésbé ismert országok- koronként befutott - zenei slágereit is!)
Hát nagyon elkezdtem aggódni az Eurovíziós fesztivál miatt...
Néztem fórumokat és sokaknak nagyon nem jönnek be a dalok...
Igaz nem vágok minden szót, de több hozzászólásban láttam ezt vagy hasonló beírást:
"ΔΕ μου άρεσε κανένα τραγούδι!" vagy "ο σακης θεος αλλα τα τραγουδια αδιαφορα"...
Hát ha már a görögök maguk is ezt mondják...
Jajj szegény Saki...
Vajon elég lesz a tehetsége, elszántsága és a színpadi show-ja???
Igazad van, reménykedjünk, hogy Sakis sikeresen szerepel majd, és győztesként tér haza G.országba.
Neked pedig kívánom, hogy teljesüljön a nagy vágyad, és ott élhess.
Komolyan, még a könnyem is kicsordult, annyira Veled tudok érezni.
Én csak egy "The Best of" dupla válogatás albumot találtam, amelyiken mind a három szám rajta van.
Nem tudom segítek e vele? Peggy Zina-The Best of
Az oldal zenei szerkesztői bizonyára majd segítenek,ha ez nem jó neked.
Üdv.
Sajnos a YouTube-on lévő felvételek nagyon rossz minőségűek... egy jól hangosított élő koncert sokkal többet mutat!
De igazán nem sok jót ígérő dalok...
Viszont, ha jól megnézed, milyen dalokkal állnak ki az egyes országok évről évre, akkor simán van esélye Sakis-nak !
Hát, ha nem is kintről szurkolok neki, pár nappal később megyek... ha minden a számításaim szerint alakul...
Pedig jó kis moszkvai móka...
Pedig jó kis moszkvai móka...
Na mindegy! Egyszerre elég, ha csak egy nagy vágyam teljesül majd...
Görögországban lenni
Na és azért Sakis még nyerhetne
Rajtam nem fog múlni