Medúzával mi is csak egy fél napig, de akkor is csak döglöttekkel. Se előtte, se utána. Mi a Paradiso Beach-en nem használunk vizicipőt (nem is láttam senkin). Én elég sokat sznorkelezek, de sünt csak beljebb, mély vízben láttam, kb. 3 naponta 1-et, úgyhogy - remélem - esélytelen, h belelépjünk. És már jópárszor átgyalogoltuk a beach-et hosszában mezitláb kisvízben, de semmi gáz nem volt sosem.
Tegnap voltunk a piacon. Jó volt végigsétálni, de az árak kb. ugyanazok, mint az Arvenitidis-ben, így nagyon nem vásároltunk be, mert a melegben gyorsan romlik minden. Olyat vettünk, ami a boltban nincs (füge, eper). Ruhák nem kifejezetten olcsók, úgyhogy csak a hangulat miatt sétáltunk egy nagyot. Kihagyni nem érdemes, az biztos!
Casmir: mi most értünk haza Marmarasról és az a tapasztalat, hogy úszócipő nélkül inkább nem mentünk be a vízbe. párom első nap azt mondta, hogy neki nem kell, ő aztán nem érzékeny - aztán mikor kihúzgáltam a lábából a süni tüskéket, akkor ezt felülbírálta és vettünk neki cipőt 6 euroért a boltban... ha nem a nagy strandra mentek, hanem kisebb partokhoz, akkor azok sünivel tele lesznek. medúzával mi egyáltalán nem találkoztunk sehol az egy hét alatt.
Kri | #189171 | 2012-06-27 11:11:27 | Válasz a #189117. hsz-ra
És Ti hol fogtok lakni? És mennyi időre jöttök?
Kri | #189170 | 2012-06-27 10:51:18 | Válasz a #189117. hsz-ra
Szia!
Mi a Paradiso Beach Marmarastól távolabb eső végében lakunk, Voula's Studio, v, J & P Studio a neve.
Medúza: hát tuti nem élő volt, de azért nem szerettem volna összetalálkozni velük. Én búvárszemüvegben voltam, kislányom a hátamon, úgy úszkáltunk kicsit, lavíroztunk a darabok között, de nem volt annyira bizalomgerjesztő. Amúgy éjjel meg tök nagy vihar volt most, állati nagy esővel, dörgött is rendesen. Most sincs fürdő idő, szeles, hüsi, de jól esik a sok dögmeleg nap után.
Tegnap du. végül a kislányom is csatlakozott hozzám a marmarasi sétára (apa még pihenteti a lábát, mert egyik nap hirtelen felindulásból feltúrázott Parthenonas-ba, és eléggé leamortizálta a lábát). Nagyon jó kis du-este volt, fagyiztunk rózsa fagyit tengeri kilátással, sétálgattunk, aztán evett F sült kukoricát (csak 1E, azt hittem több).
Felmértük a hajókázási lehetőségeket. Hátha mást is érdekel: a pefckohoris túra irodában 25E (ebéddel), a kikötőben, fél órával indulás előtt megvéve (vagy akár előbb is) 22E. 6 év alatt ingyenes (ennek külön örülök, mert a magyar iroda anno email-ben kérdésemre azt írta, h fizetni kell 6 év alatt is, csak talán kevesebbet, arra már nem emlékszem).
Ugyan ma kellett a szerződésünket átkötni, buszosról, autósra és kedden érkezünk, de még fogalmam sincs, mikor, hol leszünk.
Az biztos, wifi van a házban és a lányom miatt használni is fogjuk....így értekezni tudunk.
Hol szálltatok meg?
Medúza tetemekkel találkoztatok csak, vagy van élő is, ami csíp?
(utóbbitól tartok csak)
A loukumi dobozban 46 dkg 3 euro körül volt, de a görög határnál a duty free boltban 4 euroért 95 dkg-at lehet kapni. Metaxa 5* 7 dl a duty freeben 12 euro, Marmarason 17,50 és 22 euro között.
Szia!
Nem nézted véletlenül, hogy a dutyifríben lehet-e dolláral fizetni?
Igen,a focipályától már a tengerparton tudtok menni (bár inkább a betonos járdát ajánlom,mert könnyebb gyalogolni,mint a homokban ,akkor jó nagy távot megtettetek már,ügyesek vagytok Ha most besétálsz fagyizni,akkor a kikötőt követő kanyar után van két fagyizó is,s az egyiknél óriáspalacsinta is kapható,méghozzá nagyon finom
Kri | #189061 | 2012-06-26 15:55:25 | Válasz a #189059. hsz-ra
Szombaton a focipályás részig mentünk (úgy tűnt, addig "ér" a város maga), és onnan már nem látszott annyira vészesnek, meg úgy látszott, h tengerparton, homokban lehet menni. Oda a nagy kerülővel, gyros evéssel, minden bolt megnézegetésével kb. 2 óra alatt értünk el innen, Paradiso Beach távolabbi sarkából. Most pont azon agyalok, egyedül besétálok Marmarasba, a rövidebb úton, és nézelődök meg fagyizok vhol.
Ha a kicsivel mentek át Porto Carrasra,akkor inkább a reggeli órákat (8-9óra) válasszátok,mert nem csak Neki,de Nektek is a pároddal megterhelő lesz nagy melegben.Hozzátok annyira nincs közel,így vigyetek bőven innivalót,meg fejfedő,napszemcsi stb.
De jó Nektek
További szép napot!
Kri | #189058 | 2012-06-26 15:42:54 | Válasz a #189050. hsz-ra
Szia! Köszi! A tenger nagyon kellemes! Pénteken jöttünk, azóta naponta többször úszkálunk. Mondjuk pont most du. - nem tudom, mitől - elég sok döglött medúza darabbal van tele, nem túl guszta, úgyhogy inkább hamar ki is jöttünk. Gondolom vmi áramlat idesodorta őket, remélem hamar ki el is sodorja! Marmaras nagyon szép kis városka, eddig 1x sétáltunk át, véletlen egy kerülő úton, így láttuk az összes öblöt! Egyik nap tervezzük, h átsétálunk Porto Carras-ra is, csak a kislányom legyen jó túrahangulatban
Sziasztok! Marmarasban vagyunk, a Paradiso Beach-en, szuper minden! A kérdésem: nincs véletlen a köv. két hében kocsis a környéken, aki megy a lidl-be, és elvinne plussz egy személyt bevásárolni? Köszi!
Kerékpár bérlési lehetőséget láttam máshol is, de árat nem tudok.
A Porto Carras előtti strandra, ha mentek, látni fogtok egy focipályát. A focipálya mellet van egy kisebb üzletsor, és ott lehetett bicajt bérelni.
Üdv,
Tavaly voltunk Marmarason, egy elég hosszú beszámolót is írtam, ami a beszámolók között olvasható.
Mi egyetlen egy helyen láttunk bicaj és motor kölcsönzőt, mégpedig a központban, a kikötő feletti pékséggel szemben. Könnyen meg lehet találni, ott van nem messze az orvosi rendelő is. Közelebbről nem láttam, hogy milyen állapotú bicajok vannak ( csak néhány darab volt), de nem tartom valószínűnek, hogy van gyereküléses. A görögök amúgy se egy bicajozós népség, legalábbis az eddigi 6 görög nyaralás alatt én még bicajozó görögöt nem láttam. Ez valószínű az utak állapota és a közlekedési kultúra / vagy annak hiánya miatt van... Egyébként nekem meg se fordult a fejemben, hogy a júniusi 30 fokban bicajt béreljek, már csak a táj adottságai miatt sem. ( itthon rendszeresen bicajozok).
Ettől függetlenül lehet, hogy van még máshol is bicaj kölcsönző. A busszal kapcsolatban annyit, hogy Thesszalonikibe ment buszjárat, de valami lehetetlen időpontban, a visszaút szintén, így kihagytuk. De van buszmegálló, meg lehet nézni a menetrendet. Nikitibe nem láttuk, hogy menne busz.
A Grand Tours fórumán érdemes még kérdezgetni ( még ha nem is velük utaztok), mert ott a telepített idegenvezető válaszol a kérdésekre, ismerve a helyi adottságokat.
Szia Kri!
Nagyon nem jön válasz a bringabérléssel kapcsolatban,ezek szerint nem igazán kölcsönzött senki.Bár az utazólista alapján Sihu nemrég jött haza az Athénéből,talán Ő tud friss infókkal szolgálni (nem csak bringa ügyben,szállás,bolti árak,éttermek stb.) A Paradiso Beachnél még simán lehet kerékpárral közlekedni,de a város már kissé bajos,mert nagyon meredek utcácskái vannak.
Szép napot!
Napfény