Kibontás után (szavatosságon belül) azonnal fogyasztandó Mint minden más konzerv élelmiszer nagy általánosságban - de ezek készételek, tartósítottak, és nyilván semmi közük a friss kagylóhoz! És akkor van még a fagyasztott, az meg eleve íztelen, de persze felolvadás után az is azonnal elkészítendő és fogyasztandó! De ha ezt a szabályt mégis megszeged, többnyire megúszod egy fosással vagy némi gyomorrontással, míg a kagyló esetében nagyobb a kockázat. Lányomék külhonban vettek friss kagylót, de sétálni indultunk és elfeledkeztük róa. Mire hazaértünk, néhányuk már kinyílt, azok alapból kuka. De ez csak ajánlás, nem szentírás, nehogy megint azt kapjam, ne má' te szabd meg, mit ehetek és mit nem. Én óvatos duhaj vagyok, ha valamit meg kell szagolni, azt szagolgatás helyett dobjuk is ki![/u]
Állítólag finom csemege, de én elég undorítónak találom, ezért ha fizetnének sem enném
Pár éve Kalymnoson a haltaverna tulajával kerültünk közelebbi kapcsolatba, aki hozott egy osztrigát, és megkóstolás után kérdezte, hogy hogy ízlik? Mondtam, hogy elég undorító, erre elröhögte magát, és azt mondta, szerinte is De hát különbözőek vagyunk, ettől szép a világ!!
Ja, én nem a készételekre gondoltam, azokat néha én is eszem, hanem azt a nyersen fagyasztott vízi állatot, amiből sütsz-főzöl valamit! Imádom a ruszlit, olajos halat és kagylót, de nem készítenék fagyasztottból tintahalkarikákat rántva, mert olyan lehet, mint a radír Frissen kipróbálnám elkészíteni, de az apartmanok erre nem alkalmasak, legalább is az irodák által közvetítettek. Még kerti grillező sincs bennük, pedig néha használnám. Persze ha sok szoba van, kivitelezhetetlen. Egész nap sütés-főzés folyna, menne a veszekedés, épp ki használja.
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül,hogy hogyan kell új fórum témát nyitni? Igazából szeretnék egy "Santorini" nevű témát létrehozni,hogy ne offoljam szét a többi témát. Esetleg tud ebben segíteni valaki? Köszönöm!
Sziasztok indulók vagy hazafelé jövök. Budapestieket szeretném megkérni,hoznának 1 marék estike magot - de csak narancssárga színűt. Válaszokat előre is köszönöm