Miti82 én is szívesen fogadnám a térképet a látnivalókkal,mert egyelőre még csak a strandokat nézegettem,na meg a fórumot olvasgatom,úgyhogy bármilyen infót szívesen fogadunk..
A fotóalbumodban láttam, hogy voltatok Dodoniba is. Azt szeretném megkérdezni, hogy Lefkadáról "ugrottatok" át. És ha igen akkor belefért-e egy napba a kirándulás?
Eszter a legjobb ha feltöltöd ide és akkor mindenki megkapja
Meganissi Limonari Beach felé nem jártok mostanság? Érdekelne hogy áll a környezet, mert tavaly májusban fel volt túrva építkezés miatt. Ha erről lenne valami infó, annak nagyon örülnék, mert ha nem épült oda különösebben semmi (üvegtigrisen kívül ) akkor idén is odamennénk.
Tud valaki ajánlani Meganissin egy olyan strandot, ami elég közel van ahhoz, hogy ha a reggeli első komppal átmegyünk (7 órakor indul), van időnk egy órát-másfél órát fürdeni és fennt a hegytetőn végigsétáni Spilia-ig, ott egy kicsit bambulni, majd elérni a 14 órási (utolsó) kompot vissza? Csak ne kelljen futni ahhoz hogy mindezt véghezvigyük. Limonari tökéletes volt, csak félek hogy nagyon elrontották.
Jól emlékszem? Spilia-Vathi-Nidi útvonalon megy visszafelé a komp?
helló kotyi!
Spilia mint olyan, Meganissin nem létezik, ahogy kikövetkeztettem, Spartochorira gondolsz.
Visszafelé nem létezik, hogy olyan korán menne az utcsó komp! Melyik időszakban voltál? Mert mi már júni elején egy későbbi komppal jöttünk vissza Nidribe.
Egyébként lehet, mi voltunk anno a Limonari bay felfedezői (legalábbis a fellelhető írásos és képi források szerint ) - akkor még nyoma sem volt építkezésnek. Miféle munkálatok folynak arra? Egyébként úgy 50 méterrel utána van egy kisebb öböl, ott is jót strandolhatsz, mindjárt idelinkelem fotón. És még pár helyi (Meganissi) beach fotóját is beteszem ide. Pl. az Atherinos baynél az Elia Cape-nél van egy gyönyörű part (É-K), aztán van egy Agios Ioannis nevű a nyugati oldalon, de gyalog mindkettő úgy 1 órányira.
Mindjárt jövök
Hála a Hellasznak és 1-2 más honlapnak összeállítottam egy kis szösszenetet Lefkadáról, amit szívesen átküldök annak, akit érdekel (ezzel visszafizetve a karmának a sok jó leírást, hozzászólást, amik pedig engem segítettek)
Helló! Július közepén készülünk párommal Lefkadára. Olvasgattam az indexen és ezt a fórumot is,de ennek ellenére örülnék,ha tudnátok nekem küldeni egy látnivalók érdekességek listát. A különböző,kulturális és építészeti látnivalók,érdekes épületek,kiállítások,múzeumok,stb A legismertebb tengerpartok megvannak,de érdekelnének ugyanakkor a kevésbé ismeretek is. Valami eldugott kis tengerparti zugnak külön örülnék,ami azért megközelíthető. Hol érdemes biciklit kölcsönözni a szigeten,kinél? Egy részletes úthálózat és település térkép is jól jönne ha van valakinek. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! sunset927tpp@hotmail.com
A nyáron vagy a nyár végén elszeretnénk jutni Lefkadára. Azt hogy még Lefkadán belül hová, még nem tudom.
Mi nem szoktunk előre foglalni, és ezért kérdezném hogy van-e egyáltalán ilyesmire lehetőség? Körülbelül mennyivel olcsóbb mint utazási irodán keresztül.
Üdv Miti!
A görög gázkút hálózatról van információd? Apálya mellett vannak gázkutak?
Plusz, ha lennél kedves általános infókat küldhetnél, úgy mint szállás 8 felnőtt és két gyereknek apartmanban, homokos strand, jó taverna, stb. 2011 aug. 20 körül mennénk.
köszönöm, András
Szia! Sajnos nincs sok infóm a gázkutakról. Azt tudom, hogy Lefkadán nincs, a legközelebbi Prevezában van. Talán az autós topikban többet tudnak segíteni.
Privit küldtem.