Szia Hidalgo!
Nem semmi kis programot állítottál össze!
Mondjuk ebből tényleg sok a strandolós nap, ott azért lehet pihenni.
Paradise beach-re pl. jó korán érdemes menni. Mi délben mentünk és már szinte nem is volt hely, pedig van egy lenti parkolója, és utána végig a hegyen felfelé, egészen az útig állnak a kocsik egymás hegyén-hátán.
Mi kb félúton álltunk meg valahol, de lemenni és felmenni is katasztrófa volt, ha jött valaki szembe, akkor meg kellett állni, és nem kicsit meredek a hegyoldal, ráadásul az autók miatt száll a por össze vissza, kátyúk is vannak dögivel. Vagy csak mi voltunk bénák.
Ha idén megyünk (már pedig nem hagyjuk ki, mert szuper a strand! ), akkor szerintem fent szépen megállunk az út mellett a fák alatt, aztán legyalogolunk.
Én is el szoktam tervezni ennyire előre, de aztán ott lustábbak vagyunk mindig a kelleténél.
Busszal mentek? Mármint irodával?
Mi is augusztus elején megyünk megint.
Idén majd mi is átugrunk ide 1 napra.Én már voltam itt pár éve,most többen vagyunk,ők még nem jártak itt,így Stavrosból 1napos fakultatív progi megvan:-)
Anno ahol voltunk,az nagyon szép volt,azt tudom,hogy Kavalaban is voltunk és valahonnan onnan idult a komp is,de mire indulunk,úgyis tájékozódunk és összeírunk minden.
A tenervíz csillogása tetszett a márványpor miatt,ez nagyon bennem maradt:-)
Meg volt egy sziklás rész,ahol Poszeidon szentélye(bár már ebben sem vagyok biztos) volt és ott lent a víz és szikla között egy kávézó,na ezt a helyet keresem!
Ha valaki tudja esetleg,hogy miről beszélnek vagy beszélnék,az írja meg nekem,legyen olyan kedves
Szia Vivahellasz!
Jó kis rejtvényt adtál fel az általad keresett hellyel! Én csak annyit tudok, hogy Poszeidón-szentély elvileg a fővárosban (bár lehet máshol is, Poszeidonhoz jó sok szentély épült:)), Limenasban van, de hogy van e mellette kávéház, arról fogalmam sincs.
A tenger csillogása pedig nem csodálom, hogy így megőrződött benned...
Igen, vannak mellette romok... Gyanús volt, hogy pont a Poszeidon szentélyé-e, de ennek utána néztem, odaát.
Már, persze, akkor, ha erre a kávézóra gondol a kérdező.
Tehát, ez az Istenek-atyja szentély romja.
A kérdező is örülni fog, hogy meglelte a helyet, meg én is örülök, mert ide tuti el szeretnék menni, nagyon hangulatos a sziklák a kis kávéházzal.
Akkor ide a kikötő irányában kell menni, át Limenas városi strandján? (ha jól tudom csak ez az egy strandja van )
Végig a tenger mellett, és egyszer csak ott vagyunk?
Nagyon jók ezek a képek, sokat lehet tanulni belőlük.
A színház megtalálása nagy falat volt számunkra tavaly, illetve ugye nem jutottunk el odáig, emlékszem én is ilyen táblára - mint amilyen itt a képeken - , hogy ancient theatre, és mutatja a nyil merre...csakhogy arra sehol sem láttunk utat, amerre a nyil mutatott.
Idén okosabbak leszünk az biztos.
Ezek szerint ha végigsétálunk a kikötőn és Limenas nagy strandján, akkor kötünk ki ott a sziklás kávézónál. (és amint látom, itt is van egy strand). A képek alapján ennek a helynek a neve: Evreokastro, legalábbis igy emlegeti.
Arra emlékszem,hogy napszúrásom volt,a hajón szarul voltam és majdnem egész nap gyalogoltunk.Fel a hegyre,romokhoz,színházhoz,ide le és pancsi a gyönyörű strandon.
Az idegenvezetőnk rohant,alig akart megállni egy kis boltnál,hogy vegyek vizet...Na,ezek az idegenvezetők sehol sincsenek azokhoz képes,akikkel a következő években találkoztunk!
Most autóval megyünk ,társasággal és így Gyfkada,Marmaras,Stavros lesz és így tudunk menni Thassosra is.Már lefoglaltunk mindent.
Van 2 fotósunk,így több ezer kép fog készülni
Messinia, Melus, vivahellasz!
A hely nagyon jó. Kiülsz a frappeval és csak nézed a tengert.
Úgy is mehettek, hogy először felsétáltok a színházba, majd a színház bejáratának túlsó oldalán kimentek a lebontott drótkerítésen (gondolom nem csinálták meg....). Ha kiértetek a drótkerítésen, akkor balra, lefele mentek a városfal mellett és egyszer csak meglátjátok a kis kápolnát, majd az alatt a Karnagio Cafe-t.
Kis kápolna:
Ha nem így akarjátok, akkor a régi kikötőn, a városi strandon és a hajóépítő műhelyen kell végigsétálni, hogy megtaláljátok.
Szolgálati közlemény. Melus! A böngésződben nézd meg a kedvenceket és a címsort! Ha mindig ott van az www.uj.thasos.hu akkor javítsd a sima www.thasos.hu-ra, mert már ideje az él...