Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Anna? | #42161 Üzenet | 2007-08-21 08:52:56 |
háj!

szerintetek kell süntaposó?
a világért sem szeretnék senkit frusztrálni, de nekem már csak hatot kell aludnom!!!
icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Atosz | #42169 Üzenet | 2007-08-21 10:24:25 | Válasz a #42161. hsz-ra Előzmény #42161
Az kell, feltétlen kell!Nem tudom mirõl van szó,de az kell. icon_biggrin.gif

Én Vecsésen káposzta taposót használok... Anna, én nem tudom,hogy cápák ellen mit használjak.A box és karate tudásom biztosan kevés.

Vízbemenetelnél egy kicsit figyelj a lábad elé és kész.Ha tudsz úszni akkor pedig már a sekély részeknél is azt tedd. Én partközelben soha nem találkoztam velük,õk is féltik a tüskéjüket... icon_biggrin.gif
Nekem tizet kell aludni. icon_wink.gif
  Anna? | #42191 Üzenet | 2007-08-21 13:38:03 | Válasz a #42169. hsz-ra Előzmény #42169
hm.aha, oké...

a cápák ellen van egy tuti tippem: mindig legyen nálad egy spricni (amivel a virágokat szokták spriccelni), és ha meglátsz egyet fújj bele az arcába pontosan középen.
összeszarják magukat rögtön.
  Atosz | #42225 Üzenet | 2007-08-21 18:30:03 | Válasz a #42191. hsz-ra Előzmény #42191
Hogy erre én egyedül nem jöttem rá!Csak úgy a szemeközé és nem eliszkol,hanem bepiszkol.Ez valami fenomenális tipp.Anna,hogy te miket tudsz.Csak egy a baj,hogy a Jón- tengeri vizekben csak esetleg "kóbor" cápák lehetnek... icon_biggrin.gif
  Anna? | #42280 Üzenet | 2007-08-22 09:46:22 | Válasz a #42225. hsz-ra Előzmény #42225
azok a legveszélyesebbek!!!

(amúgy ha lennének, nem is mennék oda. nem vagyok odáig az extrém sportokért...ld:birkózás, oder versenyúszás cápákkal, meg ilyenek)
  Atosz | #42294 Üzenet | 2007-08-22 11:32:04 | Válasz a #42280. hsz-ra Előzmény #42280
Anna nagyon vigyázz,mert már csak öt napod van és akkor jajj ill.jujj de jó lesz neked! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Kezdõdik az izgalmas napok éjszakái és a pótcselekvések garmada,mert rámolni sem lehet örökké..Mán elfelejtettem mennyi idõre mentek?
No csak ne félj én is megyek,meg aztat mondta az Iloth is,sõt õ még elõbb megy el mint én.
Csak mi Zantéra. icon_lol.gif icon_eek.gif icon_wink.gif icon_biggrin.gif breakage       .gif
  Anna? | #42410 Üzenet | 2007-08-23 11:11:45 | Re:
atosz írta:
Anna nagyon vigyázz,mert már csak öt napod van és akkor jajj ill.jujj de jó lesz neked! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Kezdõdik az izgalmas napok éjszakái és a pótcselekvések garmada,mert rámolni sem lehet örökké..Mán elfelejtettem mennyi idõre mentek?
No csak ne félj én is megyek,meg aztat mondta az Iloth is,sõt õ még elõbb megy el mint én.
Csak mi Zantéra. icon_lol.gif icon_eek.gif icon_wink.gif icon_biggrin.gif breakage       .gif

á, lemegyek a balcsira holnap, ott talán sikerül kihúznom valahogy hétfõig...az alvás már tegnap sem ment, úgyhogy kénytelen leszek betáblázni az estéimet is. a cuccokat már kilistáztam, csak be kell dobálni a bõröndbe.
egy hétre megyünk. hétfõn. 4 nap múlva.
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
  Wobbler | #43197 Üzenet | 2007-08-30 10:53:18 |
Sziasztok !

Kinézett nyaralási célpontom Kefalónia, de aggaszt a tegnapi földrengés, tud valaki valamit az eseményrõl ?
  Kvalcsi | #43208 Üzenet | 2007-08-30 15:23:09 | Válasz a #43197. hsz-ra Előzmény #43197
Szia!

Nem kell nagyon megijedni, hiszen Kefalónián, Zakynthoson nagyon gyakoriak a kisebb földmozgások. Az ott élõk már szinte észre sem veszik, annyira megszokták. Szerintem nyugodtan menjetek, nem lesz semmi zûr. Tavaly mi Zakynthoson nyaraltunk és pont elöttünk pár nappal volt egy földrengés sorozat a szigeten, de semmi komolyabb következménye nem lett. Egyébként azért sem építenek magas házakat a Jón-szigeteken, mert gyakori a földrengés. A házak építési módja is földrengésbiztos az 1957-es nagy földrengés óta, amelyik szinte minden házat lerombolt Kefalónián és Zakynthoson. Ezt tavaly az idegenvezetõnk mesélte, éppen Kefalóniára tartva.
  Bocicica | #43229 Üzenet | 2007-08-30 19:40:20 |
Köszi a választ !
Végülis annyira "berezeltem", hogy a hozzászólásomat követõen el is szaladtam, és befizettem szept. 10-re az Ibusznál a Despinába. Biztosítást kötök.
Remélem jól sül el !
  Wobbler | #43231 Üzenet | 2007-08-30 19:43:25 |
bocicica írta:
Köszi a választ !
Végülis annyira "berezeltem", hogy a hozzászólásomat követõen el is szaladtam, és befizettem szept. 10-re az Ibusznál a Despinába. Biztosítást kötök.
Remélem jól sül el !
icon_rolleyes.gif
Arcátlanul a barátnõm nick nevével írtam, elnézést.

icon_redface.gif
  Ani7 | #43474 Üzenet | 2007-09-02 14:00:11 |
Sziasztok!

Augusztus 27-én jöttünk haza Kefalóniából Svoronata Pink Sunrise apartmanból.
Minden nagyon jó volt...
Az apartman csodálatos, tiszta és nagyon szép.A 104-es szobát kaptuk meg, és azzal is teljessen megvoltunk elégedve.Kilátás a tengerre, az apartman medencéjére és a gyönyörû kertre. Szinte mindennap üritették a kukákat, és a hét közepe felé ágyat húztak, törölközõt cseréltek, takarítottak. Nagyon tiszta ott minden.A medence tisztaságára is nagyon figyelnek...többször is klórozták még ott voltunk.A kertben a pálmafákon még banán is volt...nagyon szupi volt.
A strandra a Pink mögül is átlehetett menni és úgy még rövidebb. Nagyon klassz homokos tengerpart van ott az Ammes beach.Fürdés közben még a fel és leszálló gépekben is lehet gyönyörködni, mert a reptér pár száz méterre van onnan.(de tényleg egyáltalán nem zavaró, volt olyan nap mikor nem jött egy gép se)A környéken van 3 mini market is.Lehet ajándéktárgyakat is venni és nem drágább mint a városban.
Aki szeretné egy kicsit körbejárni a szigetet az feltétlenül béreljen valami járgányt.
És a motor tényleg nem a legjobb választás fõleg nem ha olyan meleg lesz amikor mi voltunk.Mi jól kifogtuk volt amikor 45 fok volt.
Az igaz, hogy Svoronata falu kissé unalmas.Busz csak 2× megy a városba.A taxi meg elég drága 13 euro a fõvárosba Argostoliba. Mi egy kis Fiatot béreltünk négy napra 125 euroért, további napok 20 euro/nap.,és 25 euroból körbejártuk a szigetet.Közlekedési szempontból Lassi jobb választás szállásként, de ott nincs olyan apartman mint a Pink Sunrise.És ha már úgyis autót bérel az ember akkor naná, hogy a Pink ahol szívesen megszáll!Fakultatív programra nem mentünk, mert drága volt és mivel kocsit béreltünk mi is el tudtunk menni mindenhova.És azt tehettél ott amit akarsz.A fakultatívon csak megmutatták volna azt kész...Így meg barlangászhattunk a Mirtos csodálatos barlangjában...Tele van a sziget szebbnél szebb barlangokkal és nagyon sok strandon is van barlang...Pl.:a Gradakia Beach-en ott nagyon szerettem fürdeni közben meg beúszkálni a barlangokba...Érdemes körbejárni a szigetet a Mirtost tényleg nem lehet semmiképpen se kihagyni, mert még gyönyörûbb mint a képeken.
A sziget nyugati kis nyúlványa ami egyedül nem tettszett anyira Lixuri és Xi Beach nem olyan volt mint képeken.Avithos beach is gyönyörû...A melissani lake is nagyon szupi, Drogarati barlang is szép. Agia Efimia is nagyon tettszett...a lényeg az egész sziget gyönyörû, tényleg érdemes bejárni.
Nagyon jól éreztük magunkat a szigeten és nem akartunk haza jönni!Aznap mikor jöttünk haza akkor volt egy kis földrengés(állítólag az idegenvezetõ szereint 4.1-es erõsségû)érdekes volt, de csak pár másodpercig tartott.Legalább ezt is megtapasztalhattuk.Rossz itthon.Hiányzik az a sok gyönyörû tengerpart, a gyönyörû kilátás...egyszer még mindenképpen visszamegyünk oda(vagy többször)!

Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok...

Üdv mindenkinek!
  Wobbler | #43664 Üzenet | 2007-09-04 05:42:45 |
anna? hol vagy ? Beszámolót várunk !
  Anna? | #43846 Üzenet | 2007-09-05 16:36:46 | Válasz a #43664. hsz-ra Előzmény #43664
háj!

itt vagyok, percek (úgy 3-400) kérdése, és küldöm a beszámolót.
csak kiélvezem kicsit az itthoni klímát. icon_cry.gif
  Wobbler | #44141 Üzenet | 2007-09-08 13:13:41 |
Lejárt...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu