Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 94 95 96   >
Üzenet
  Csutek | #17775 Üzenet | 2007-01-02 09:41:55 |
Szia Juhi!

A csúszó sportokat nem nekünk találták ki. A fiuknak nagyon rozoga a térde (a férjemet és a fiamat is operálni kellett), én meg biztosan lavinát okoznék, akármilyen kicsi a hó. Egyszer próbáltam ki a korcsolyát még tizenévesen, hat hét gipsz lett a végeredmény.
Nagyon szeretünk kirándulni és "világot" látni. Inkább a hegyi séták vonzanak és a gyönyörû környezet. Éhezünk a látnivalókra.
  Juhi | #17779 Üzenet | 2007-01-02 10:39:48 |
Szia Csutek!
Én is vagyok, hogy inkább a hegyi séta, mint a téli sport, mert abból csak baj lehet. Korcsolyázni én is próbáltam, de mindig begörcsölt a bokám, így marad a séta. Imádok a szabadban sétálni.
  Vojandi | #17781 Üzenet | 2007-01-02 11:22:20 |
Juhi, nyugi,én sem tudok síelni, nem is vonz, sosem próbáltam. A párom jól síel, így aztán a bátyjával kell, hogy elmenjen, ha kedve támad.
Csutek, ha még nem nézted, nézd meg a dumcsiban ajánlott oldalt a fényképeimmel, majdnem 800 kép és majdnem csak hegyekrõl. tetszeni fog! icon_smile.gif

Andi
  Csutek | #17782 Üzenet | 2007-01-02 11:55:27 |
Köszi Andi!
Majd egyik este megnézem. Napközben csak 1-2 percem van arra, hogy idõnként bekukkantsak a fórumra.
  Juhi | #17783 Üzenet | 2007-01-02 13:17:36 |
Szia Andi!
Megnéztem a képeidet, sajnos idõhiány miatt, nem mindegyiket. Nagyon jó képek, és csodálatos tájak. A közel laknék minden hétvégén, kirándulnék oda.
  Vojandi | #17786 Üzenet | 2007-01-02 13:25:50 |
Szia Juhi!

Sajnos nálunk elõforul olyan eset is, hogy háromhónapon át nincs egyetlen egy közös szabadnapunk sem a párommal. De szerencsére ez ritkán alakul így. Ha meg van már a havi beosztásunk, rögtön nézzük a közös szabadnapokat, hogy mikor tudunk lemenni a hegyekhez. Van egy környék, ami a kedvencem,olyan 30 km2-ét foglal magába. Ezt járjuk be szegletrõl szegletre,minden alkalommal újabb és újabb sarkait fedezzük fel. Lassan már ismerni fogom az egészet, mint a tenyerem. Imádok ott lenni. Nekem olyan, mintha ott lennék otthon. Jó lenne leköltözni Garmischba, de az piszok drága hely és nehéz munkát kapni.

Andi
  Miskolciutas | #17892 Üzenet | 2007-01-04 17:20:34 |
Sziasztok,és boldog uj évet mindenkinek!

Ezen az oldalon talán nem szentségtörés leirni,de már szinte teljesen biztos,hogy nyáron Olaszországba megyünk/Velence,Firenze Toszkána,umbria,Roma vonalon/ körutazásra,városlátogatásra.Ugyanis már elég nagy és értelmes a gyerek ahhoz,hogy lássa és feldolgozza a kincset,amit majd lát a szeme!Én több szempontból is hive vagyok a társasutazásoknak,de ha anyagilasg vagy idõben jobban jönnénk ki,egyénileg is belevágnánk!Ha esetleg valaki tud akármi személyes vagy olvasott infóval segiteni,nagyon megköszönném!!!Akármilyen infó érdekel!Elõre is köszi!!!
  Vojandi | #17893 Üzenet | 2007-01-04 17:31:52 |
Szia Miskolci!

Mi hasonló utazást csináltunk autóval és sátorral 1995-ben, akkor 19 éves voltam. Akkoriban még nem írtam élménybeszámolókat, így szövegem nincs róla, de ha van konkrét kérdésed tudok válaszolni. Bocs, hogy ezt mondom, de szerintem nem szabad belevágni egy ilyen útba szervezetten utazás formájában. Igaz,én még nem csináltam ilyet, de meséltek róla mások. Azért mondom ezt,mert annyira kötve van az idõd és annyira alkamazkodnod kell a busz másik 30-40 utazáshoz, hogy a nagy rohanáson és fejetlenségen kívül nem sok más emlék marad meg.
Igaz, ez 11 éve volt, de nekünk minden!!!! költséget beleértve (benzin, szállás, költõpénz) akkor 40ezer FT-ba került a 12 napos út. Igaz sátorral indultunk és sátraztunk is itt-ott, de pár helyen lefoglaltunk elõre a Magyar Autóklubbon keresztül kempingben lévõ telepített lakókocsis szállást, ami nagyon komfortos volt, és egyben nagyon olcsó is. Ez az olaszoknál nagy divat - mármint a telepített lakókocsi. Érdemes ezen gondolkozni.
Mi ezen az útvonalon voltunk: Udine, Garda-tó, Pisa, 3 nap Róma, 4 nap Sorrento, Firenze (két nap Fiesolenal), Velence.

Andi
  Kriszta35 | #17903 Üzenet | 2007-01-04 18:23:02 |
Rómába tudok olcsó szállást, ahol én is lefoglaltam, és ajánlanám az Index fórumot, mert ott Róma Velence Firenze is külön külön topikba van, és ebbõl szerintem lehet jó körútat tervezni. Ha sátrazni akartok, akkor tényleg jó ötlet amit az Andi ír.

Rómába a szállásnak saját zárt parkolója is van icon_wink.gif
  Vojandi | #17912 Üzenet | 2007-01-04 21:06:51 |
Nem hiszem, hogy sátrazni akarnának, éppenezért ajánlottam olcsó lehetõségként, hogy lehet kempingben, kemping áron ilyen többszemélyes, apartman szinten berendezett lakókocsit is foglalni.
  Kriszta35 | #17920 Üzenet | 2007-01-05 07:08:53 |
Bocsi Andi, hogy rossz szót használtam icon_redface.gif , én is arra gondoltam amit írtál, és csak segíteni akartam a hozzászólásommal szállás ügyben.... na mindegy akkor hanyagalom ezt a témát.
  Vojandi | #17943 Üzenet | 2007-01-05 13:27:30 |
Kriszta, semmi gond, azt hittem, hogy valamit félreértettél. Az jó, ha tudsz olcsó szállást, talán szeretnék én is egyszer még visszamenni Rómába, ki tudja....
De nekem Szicilián kéne olcsó szállás, olyan, amit a netrõl lehet foglalni, apartman, konyhával, kizárólag Cefaluban.

Andi
  Miskolciutas | #17949 Üzenet | 2007-01-05 14:46:05 |
Sziasztok!

Kösz a tippeket,azért húzódozom kissé a kocsival,magánuton történõ utazástól,mert mindig féltem a kocsit,meg ugy hallottam,hogy az olasz városokba csak pénzért lehet behajtani,a parkolási dijak pedig a csillagos eget verik.Én boldogult fiatalkoromban-ami 1985-ben volt- vonattal jártam végig ezt az utat,de már kiöregedtem a fémvázas hátizsák,Youst hotel,csomagmegörzõ élménybõl.Szállodát 3 fõre megfizetni nem tudunk,utánanézek ennek a kempinges háznak.Ami elengedhetetlen az FIRENZE,és az összes reneszansz kincs,amit a gyereknek meg kell nézni./És persze a belépõk 3 fõre sem olcsó mulatság/
  Kriszta35 | #17951 Üzenet | 2007-01-05 15:09:45 |
Én sem mernék elindulni Firenzébe és Rómába kocsival. Egyébként Firenzében 16-20 euro/nap a parkolási dij. Rómába pedig a szállás parkolójában lehetne hagyni az autót, ha szerencsésen odáig eljuttok. Róma pedig a szállás 3 fõre fürdõszobával 73 euro, közös fürdõvel 63 euro. ezt csak egy viszonyitási alapnak írom.

De egyenlõre miért nem mentek csak Firenzébe?

Andi itt van egy link lehet ismered, ha nem akkor nézd meg, mert németül is tud a lap, és vannak rajta apartmanok.

http://www.cefalu-tour.pa.it/cerca.php
  Kriszta35 | #17952 Üzenet | 2007-01-05 15:12:25 |
Valamiért nem lett jó a link újra próbálom:

http://www.cefalu-tour.pa.it/
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu