Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 240 241 242 ... 391 392 393   >
Üzenet
  Rollo | #204003 Üzenet | 2013-06-09 20:50:44 | Válasz a #204002. hsz-ra
köszönöm szépen még egyszer! icon_smile.gif és így is fogunk tenni ahogy ajánlod, nagyon tetszik ez a túra. icon_smile.gif
  Balazsbea | #204004 Üzenet | 2013-06-09 20:59:41 | Válasz a #203996. hsz-ra Előzmény #203996
(Ezt a hozzászólást inkább kitörlöm, mert kétszer ment el és még szerkeszthető.)
  Balazsbea | #204005 Üzenet | 2013-06-09 21:02:00 | Válasz a #203996. hsz-ra Előzmény #203996
Szia Hidalgo!

Az elágazásnál balra a felső út van, jobbra az alsó, magasságban és a térkép szerint is. Ha egyenesen Vathira akartok menni, akkor rögtön a felső utat érdemes választani, ha egy egész napot szántok erre a programra, akkor én nem hagynám ki az alsó út végén található remek kis strandot sem, ahonnan vissza lehet menni a felső útra a part másik végéből vezető gyalogúton, ami később autóútra szélesedik ki. Könnyű megtalálni, mert meredeken felfelé vezet, nem fogtok eltévedni. Így nem marad ki egyetlen szép part sem, bár ide máskor is könnyedén el lehet sétálni, mivel közel van Skala Panagiához, de akár visszafelé is, úgy is könnyű megtalálni. Erről a partról beszélek (a nevét sajnos sehol sem találtam, de a Pirgos-fokkal van szemben):

A képen az "alsó út" látszik, ami egy kisebb parkolóban végződik, autóval is sima ügy, nem kell terepjáró.
  Balazsbea | #204006 Üzenet | 2013-06-09 21:10:24 | Válasz a #204003. hsz-ra Előzmény #204003
A valóságban még jobban fog tetszeni, az tuti! icon_biggrin.gif
  Melus16 | #204008 Üzenet | 2013-06-09 21:25:47 |
Bea kitűnő leírásához nemigen van már hozzá fűzni valóm icon_lol.gif , mindössze egy apróság. icon_wink.gif
Akinek van lehetősége, akár gyalog, akár autóval indul, lehet jobban jár, ha hétvégén megy.
Saliara szempontjából mindegy, mert főszezonban mindig sokan vannak. Viszont ha hétvégén nem járnak a teherautók, akkor jóval kevesebb márványpor kavarja a levegőt.
Mi szombati napon voltunk- tök véletlenül - de egy darab kamion, vagy markoló sem volt mozgásban. Szépen nyugiban mentünk át, a márványtömbök között. icon_lol.gif
  Hidalgo | #204026 Üzenet | 2013-06-10 09:13:12 | Válasz a #204005. hsz-ra Előzmény #204005
Bea,

icon_eek.gif hát ez nagyon szuper icon_biggrin.gif ,
köszi szépen az infót, még sehol nem olvastam erről a strandról, de így már tuti, hogy az alsó, festőibb de hosszabb úton megyünk.

Nagyon köszi!!!
  Balazsbea | #204072 Üzenet | 2013-06-10 17:46:11 | Válasz a #204026. hsz-ra Előzmény #204026
Szia Hidalgo! icon_smile.gif

Az biztos, hogy ez az öböl az egyik legszebb Thassoson, kár lenne kihagyni! Csak a sorrendben nem vagyok biztos, jó-e, ha gyalogosan itt kezditek és úgy haladtok Vathi és Saliara felé, mivel így oda csak később értek, s lehet, emiatt lesz már Vathin is "tömeg". Mi kocsival voltunk, így bőven belefért a 3 öböl és még a déli partokra is le tudtunk menni (hogy kihasználjuk a kétnapos terepjáró bérletünket), de gyalog azért tovább tart, így az sem rossz ötlet, ha ide már csak visszafelé tértek be. A felső útról is azonnal észrevehető ez a szépséges öböl (a fenti kép is onnan készült délután, amikor visszafelé jöttünk), Vathi felől érkezve balra kell letérni, mindig lefelé tartva, mert van egy elágazás egy nagy köves rész után, ahol a balra meredeken lefelé vezető földutat kell választani, majd a kanyar után figyelni, hol kezdődik a gyalogút, mert a lejárat nem a földút végén van, hanem jobbra egy drótkerítés mellett. Ez a gyalogút a strand köves végére vezet, strandolásra sokkal alkalmasabb a másik, homokos része, s majd onnan kell felmenni a parkolóba is, ahol a Skala Panagiába vezető földút indul.

Úgy látom, augusztus elején mentek, mi tavaly augusztus 2-án tettük meg ezt az utat terepjáróval, az első kirándulóhajók dél körül érkeztek Vathira, de akár 3-4 is állomásozhat ott egyszerre. Így majd mérlegelni kell, hol szeretnétek kevesebb embert, vagy a képen szereplő öbölbe elmehettek egy másik reggel is a Golden Beachről. Ahogy nektek jobb! icon_smile.gif Csupán ennyire van:

Fantasztikus a kilátás mind a felső, mind az alsó útról, s csak hogy el tudd képzelni: icon_smile.gif

S van még egy néptelen part Saliara déli szomszédságában, ahol a márványszállító hajók szoktak kikötni, s ha épp nincs bent egy sem, ott is remekül lehet strandolni. A víz hirtelen mélyül és fehér márványpor díszíti, s tényleg különleges élmény:

Ilyet azért nem mindenhol talál az ember, nem igaz? icon_biggrin.gif
  Messinia | #204074 Üzenet | 2013-06-10 18:44:32 | Válasz a #204072. hsz-ra Előzmény #204072
Hú Bea, fantasztikusak a képek!
Ezek tényleg megérnének egy kirándulást - bár nem vagyok nagy gyalogló, de ezek eléggé motiválják az embert...icon_smile.gif
  Larik | #204076 Üzenet | 2013-06-10 18:55:13 | Válasz a #204072. hsz-ra Előzmény #204072
Szia Bea!

Nagyon érdekelne engem, hogy hogyan tudok eljutni Vathira, vagy a Saliara beach melletti partra. Gyalogosan is érdekelne, csak nem bírom felfogni, hogy mi az a felső út, meg alsó út. icon_confused.gif
A Golden Beach végétől indul az út? Kb milyen hosszú egyik és másik? Egy 4 éves gyerekkel is vállalható? Autót is fogunk bérelni, de nem terepjárót, csak egy kis kategóriájú autót. Azzal is meg lehet közelíteni?
Gyönyörűek a képek.
A Saliara annyira nem vonz, mert már nagyon ki lett építve. Először 2008-ban voltam ott, de akkor még érintetlen volt, viszont 2011-ben kicsit csalódás volt, mikor megláttam a sok napernyőt, meg a rengeteg embert. Kicsit varázsát veszített hely lett számomra icon_sad.gif

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

Üdv:
Klára
  Balazsbea | #204078 Üzenet | 2013-06-10 18:58:14 | Válasz a #204072. hsz-ra Előzmény #204072
Hidalgo,

Megkerestem azt a videót, amit még tavaly láttam egy gyalogtúrázó házaspárról, akik épp az említett helyeken túráznak:

Link

Vathi: 15:30-tól
Szépséges kis öböl, ahogyan Vathi felől érkezve feltűnik: 26:00-tól
Ahol le kell térni a felső útról: 27:40
A partra vezető gyalogút a drótkerítés mellett: 32:00-től

A tenger a videón nem tűnik olyan csábítónak a sok kő és a nagy hullámzás miatt, de a strand déli része a víz alatt már csupa puha homok, csak pár darab nagyobb kő van a szélén, amit könnyedén ki lehet kerülni még hullámzásban is. Ilyen, ha teljesen nyugodt a tenger:

A parkolóból nézve pedig:
  Balazsbea | #204081 Üzenet | 2013-06-10 19:21:08 | Válasz a #204076. hsz-ra Előzmény #204076
Szia Klára!

Vathira normál személyautóval sajnos nem jó menni, de a Saliara alatti márványkikötőig igen, Makryammos felől, ahol már te is jártál. Utána már nagyon gyatra az út, s ha helyenként el is lehetne menni rajta személyautóval, a nagyon ramaty részek miatt én nem kockáztatnám meg még bérelt autóval sem, hisz ilyen utakon azokra sem él a biztosítás. Akkor vagy terepjáró, vagy gyaloglás. Saliara parkolójától 2 km Vathi (most mértem le a Google Earth-ön), s ha szoktatok gyalogolni, akkor ez még kisgyerekkel is vállalható.

A Golden Beach felől sokkal hosszabb az út, négyéves gyerekkel már nem vágnék bele, s onnan is csak a terepjáró lehet a másik megoldás. A Golden Beach északi végét éppen elhagyva válik ketté a partmenti út: balra van a felső út (ez van magasabban és északabbra), jobbra pedig az alsó út. Az előbbi Vathira visz, az utóbbi pedig arra a partra, amiről Hidalgónak is beszéltem, s a felsővel ellentétben ez normál személyautóval is járható, a végén parkoló is van.
  Balazsbea | #204084 Üzenet | 2013-06-10 19:52:10 | Válasz a #204074. hsz-ra Előzmény #204074
Messinia,

Ha béreltek terepjárót 1-2 napra, akkor gyalogolni sem kell, mi is ezt a lustább megoldást választottuk. De bőven megéri a gyaloglás is, s ha valamiért tenni kell, az általában emlékezetesebbé is válik, mert még mélyebben ivódik bele az ember lelkébe. Ezek az igazi hódítások, de azért számunkra a terepjáróval való zötyögés is felejthetetlen élmény, amikor sokszor úgy tűnik, sosem érünk oda, s olyan, mintha a világ végén járnánk, de pont ettől izgalmas! icon_smile.gif S a hosszú lépcsősorok sem vetnek minket vissza, mert van, amikor ez az egyetlen módja a lejutásnak, s semmi szépséget nem akarunk kihagyni, az biztos! icon_smile.gif
  Hidalgo | #204119 Üzenet | 2013-06-11 11:52:47 | Válasz a #204072. hsz-ra Előzmény #204072
Bea,

te aztán tudsz kedvet csinálni ehhez a túrához, már indulnék is, gyönyörű icon_biggrin.gif
Nagyon köszönöm a segítséget!!!
  Balazsbea | #204129 Üzenet | 2013-06-11 13:21:56 | Válasz a #204119. hsz-ra Előzmény #204119
Szívesen! icon_smile.gif S természetesen Rollónak is szólt minden túrajavaslat, csak azt hittem, ő már Thassoson van, majd ráeszméltem, akár onnan is megnézheti! icon_lol.gif
  Larik | #204133 Üzenet | 2013-06-11 13:37:38 | Válasz a #204081. hsz-ra Előzmény #204081
Szia Bea!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Kicsit össze vagyok kutyulva. icon_smile.gif
Szóval akkor A Vathi csak terepjáróval közelíthető meg? Vagy ha autóval el megyek a Saliara beachre, onnan autóval tovább a márványkikötőig és onnan gyalog a Vathi? Bocsi, hogy ilyen értetlen vagyok. Próbáltam a térképen nézni, de én valahogy így értelmeztem. icon_confused.gif
A golden beach-ről mindegyik nagyon messze van gyalog.
Esetleg, ha időd engedi be tudnád rajzolni a térképen a gyalogos és a személyautós (nem terepjárós) útvonalat? Nagyon nagy segítség lenne. Nem szeretnék eltévedni, mert ha csak ketten mennénk nem lenne gond, de kislányomat nem tenném ki neki icon_biggrin.gif

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.

Üdv:
Klára
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 240 241 242 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu