A buszos útnak is van jó oldala... Legalább is én mindig jól éreztem magam... Hosszú volt persze, de azért megálltunk gyakran és általában már a buszon nagy barátkozások voltak, amik a nyaralóhyelen folytatódtak. Tök jó társaságok jöttek össze és volt egy csomó közös program ami nagyon jól sikerült és örök emlék maradt. Én a legutóbb rossz időpontban mentem, mert pont akkor mentek haza a vendégmunkások és megszállták a határokat, de azért az is eltelt. Vittem magammal egy kis dvd lejátszót és filmet néztem az úton, meg rejtvényt fejtettem. Utána beszélgettünk a többiekkel a megállóknál. Annyi minden téma volt amiről el tudtunk beszélgetni, ki hol járt már, ki mit vár és szidtuk a hosszú utat De minden ellenére nem volt olyan borzalmas és idén is busszal megyek...
Szia Sancho!
Jól veszem ki a szavaidból, hogy te egyedül mész? vagy csak elértettem.
Biztos van a buszosnak is jó és rossz oldala az biztos, hogy mi busszal soha ! és tényleg soha. Mi az autóra esküszünk és azért nem repülő mert unoka mindíg jön velünk és az már anyagilag megterhelő lenne. Ráadásul mindíg éjjel utazunk.
Ezt az időjárást látva nagyon nehezen jön az indulási idő bár látom van akinek 183-nap van hátra. Ehhez képest mi hamarább indulunk.
Nem egyedül megyek... egyszer már voltam kinn egyedül, de soha többet!!!!
De szerencsére azért mindig van aki elkísér
Én maradok a busznál... a már említett okok miatt
Na igen... az idő... lehet hogy nem is lesz nyár? Remélem most lesz csak ilyen pocsék idő és a nyár szép napos és meleg lesz...
Na igen az indulás... majd csak eljön az is
A "szünetekben" mi is beszélgetünk, de a barátkozások kimaradtak
nekem, mert családdal megyek össz.: nyolcan, lekötik a figyelmemet
teljesen, néha zsibbasztóak.
Én bizony elmennék egyedül, vagy kettesben valakivel, aki vidám
és kevésbé morgós mint a családom állítólag, papírforma
szerint felnőtt tagjai.
Sartiról van menetrendszerinti járat hajóval valahova? Vagy csak
a szervezettek?
Én még sosem voltam családdal nyaralni A volt nejemmel is még akkor voltam, amikor nem született meg a kislányom Úgyhogy ez kimaradt De tényleg nagyon klassz kis társaságok jönnek össze... Ha valaki bunkó, akkor természetesen én is elkerülöm, de szerencsére eddig nem volt ilyen jellegű problémám... Lehet hogy szerencsém volt?
Sancho,
Mindíg az első az igazi...vagy nem....de nyaralás szempontjából igen.
Barátnőm anyukájával voltam először Evia, Pefkin az, az igazi nyaralás
volt. Most is elmehetnék, de én ilyen birka, önzetlen vagyok:
papa, férj, 2 gyerkek+2 nagyfiú(bátyám srácai) , jó lesz, de hol a szabadság. Bár, Sarti partja elég hosszú ha jól gondolom több mint
2 km.
Majd beásom magam a homokba......
Szia Judit!
A családdal kapcsolatban értem a problémáidat mert mi is szinte mindíg együtt megyünk. Tehát külön társaságra nincs időnk mert vagyunk elegen. Most is jön a két lányunk családostul. De nem is éreznénk jól magunkat nélkülük csak néha sok belőlük.
Néha azért el lehet menekülni Ha más nem, napozás alatt egy picit elsétálni másfelé is
Egyébként megértem azokat akik családdal és családtagokkal mennek nyaralni, de szerintem akkor az nem teljesen szabad nyaralás... Akkor annyi mindenre kell figyelni, hogy ne bántsak meg senkit és az egyéni kívánságok bizony messze hátul maradnak...
Ilyenkor annyi mindenen lehet veszekedni... láttam nem egyszer hogy milyen kis hülyeségeken kaptak hajba a rokonok...
Sartin mindkétszer a volt párommal voltam kettesben, de így is sokat veszekedtünk. Én mentem volna mindenfelé, elvégre nyaralunk vagy mi a csoda,ő meg csak ült volna a szobában...
Pár évvel később egyedül fizettem be egy görög nyaralásra és tök jó volt. Senki nem osztott, egész nap a parton henyéltem...
No igen... ez is egy nehéz dolog... de elvileg az ember a párjával, vagy útitársával egyeztetni tud,akár még itthon is, hogy mit szeretnének csinálni. Egész nap a szobában ülni nem túl praktikus dolog... Én is azért megyek hogy napozzak, pancsizzak és hatalmasakat csavarogjak, akár cél nélkül csak úgy nézelődni. Tavaj Asprovaltán is volt egy család, akik akármikor mentünk vissza mindig az erkélyen ültek... Soha nem tudtam úgy vissza ugrani valamiért az apartmanhoz, hogy ne lettek volna ott... Egy régebbi munkatársamék voltak a másik értelmes csapat, amikor minden évben elmentek a vállalati üdülőbe a Balcsira, aztán egész nap a szobában ültek és nézték a tv-t...
De a nagy családnál minenki mást akar... Az egyik fürödni akar a másik sörözni, a gyereknek most nincs kedve semmihez, vagy fagyizni menne, vagy a vidámparkba. A harmadik nem jólérzi magát, mert meleg van, a negyedik kirándulna inkább, mert szeretné megnézni azt a múzeumot amiről a kolleganője mesélt... stb...
Ha ketten vagytok, akkor csak kétfelé kell dönteni és könnyeb megbeszélni a dolgokat... persze vita ekkor is előfordulhat...
De eddig ebben is szerencsém volt... nem nagyon volt veszekedés
Én is voltam egyedül Göröghonban, de többet nem megyek egyedül... az sem volt jobb... Nem nagyon tudtam kihez szólni és a kirándulásnál is egyedül voltam... Nem volt annyira borzalmas, de jobb valakivel... Végül összeismerkedtem az egyik Bay Watch girl-el, azaz egy leányzóval, aki vizimentő volt és szabadidejében egy tavernában szolgált fel és ő enyhítette egy picit a magányom, de hát erre nem lehet alapozni
Én mióta párommal együtt vagyok, nyaralni csak kettesben Vele voltam. Ill. tavaly egy baráti házaspárral meg a pici fiukkali is voltunk, de velük a családi nyaralónkban, ahova idén is velük megyünk, valószínű hagyomány lesz. Görögbe most megyünk barátainkkal együtt (akiket tavaly ilyenkor nem is ismertük..). De remélem jó lesz és tudunk egymáshoz alkalmazkodni:)
Mondjuk én szívesen mennék egyszer nyaralni az egész családdal, férjem szüleivel is, remélem lesz rá alkalom.
Én is mindig kettesben voltam nyaralni... Régebben mentem családokkal, de akkor megfogadtam, hogy soha többet A szüleimmel szoktak nyaranként elmenni erre-arra, de velük szerencsére nagyon jól kijövünk és egyforma kívánságaink vannak...
Mondjuk egy baráti társasággal, vagy egy párral én is kimennék
Olyanokkal, akikkel itthon is jól kijövök... de általában ott is lehet barátkozni... Na majd kiderül...
Véleményem szerint lejobb kettesbe menni nyaralni. Nem kell másokhoz alkalmazkodni, csupán egymáshoz. Ha baráti társasággal utazik bárki, már indulás előtt tisztázni kell a játékszabályokat. Értem ez alatt, hogy ne legyenek egymáshoz kötve. Ha úgy adódik, lehet közös programokat csinálni, de senki ne érezze ezt kötelezőnek és ha nincs kedve a tárasággal tartani, ne legyen emiatt lelkiismeret furdalása. Ezt érdemes már jó előre, itthon tisztázni. Igy a viták és sértődések a későbbiek folyamán elkerülhetőek.
Mi is letisztázzuk majd mi hogy merre legyen. Holnap pl. bepróbáljuk beférnek-e a cuccok a kocsiba, vagy kell szerezni csomagtartót.... Igaz kicsit korai ez is még....
Pont 6 hónap múlva megyünk Sartira:)
Fél évvel ezelőtt azt se tudtuk, tavaly hova megyünk.... Mondjuk akkor sajna külföld ki volt zárva....
Érdekes, én is szeretek midnent előre tudni és elintézni Mint feljebb valamelyik megszólalásomban említettem, ez nem mindenkivel volt így
Az előre megbeszélés, hogy ki mit és hogyan szeretne nagyon hasznos lehet, mert, mint ezt szintén felvetettem sokan sokfélét szeretnének és ilyenkor mindenki kellemetlenül érzi magát, amikor valaki nem akar ebben, vagy abban részt venni, esetleg nincs kedve valamihez. Ezt én is mindig alapfeltételnek tartottam, hogy ha többen vagyunk, akkor az nem azt jelenti, hogy midnenhova együtt megyünk... Nem... mindenkinek megvan a programja és ha ez esetleg közös, akkor oké. Például egy közös quad, vagy robogó kirándulás az oké... Ilyeneken már voltam és nagyon jól sikerült. Bár az egyiknél előfordult, hogy a platamonasi várba, ahova eredetileg indultunk, a másik pár végül még sem akart feljönni, mert lépcsőzni kellettt volna a parkolóból... Nos, akkor volt az, hogy mi sem mentünk, mert hát ugye...
A nagy félelmem az időjárás... Remélem az idei nyár nem lesz olyan pocsék, mint az elmúlt évi, mert az nagyon borzalmasra siekrült... Ezért is megyek egy héttel később, hátha addigra megint jó idő lesz
Talán bejön a hagyományos jóslat, hogy ha kemény, havas tél van, akkor hosszú, forró nyár lesz... legyen úgy