Casmir, mi éppen most foglaltunk Agios Petrosban a Sunrise &Parakladi (remélem jól írtam) apartmanban szállást. Mi nagy családdal megyünk és már nem volt olyan helyen, ami jobb lett volna. Azért nyugtass meg, hogy nem annyira borzasztó. Az időpont augusztus vége, szeptember eleje... Talán akkor már nincsenek annyian. Reménykedem. Mesélnél róla még? Érdekelne a part mennyire van a szállástól, nagyon sokan vannak-e, hol lehet jókat enni, inni stb. Van-e kihelyezett magyar idegenvezető? Lehet-e tudni ki az. Melyik kinti irodával érdemes fakultatívra menni?
Minden információért nagyon hálás vagyok, leszek.
Nos nem tudom melyik irodával mentek, mi az Aeolus-al voltunk és a Dóra apartmanban voltunk, idán ha jól láttam, megnyitották a Dóra I. is, ami a főút szélén van és mögötte a II. aminek medencéje is van.
Nem annyira borzasztó, ez a kis település, mert nevezhetjük annak, teljesen csendes, 2 évvel ezelőtt lehetett azt mondani, kihalt.
Nagyon sok apartman nem volt kinyitva, látszott, hogy már legalább egy szezon óta nem is járt arra senki.
Ennek ellenére van 2-3 kis élelmiszer boltja, jól felszerelt. De az előbb említett hypermarketek sincsenek messze...most már mint tudjuk Lidl is ott van.
Az albumomban láthatsz 1-2 képet a partról. Sokratis étterem/panziónál van jól kiépített homokos beach, oda érdemes lemenni.
Ott lehet esténként finomat enni és heti 2x volt görög est, mely nem befizetős, csak az asztal fogyasztás ellenében lehet elfoglalni. Persze nem rugdosnak ki, ha csak iszol, de kedvesen, többször odajönnek, hogy hozhat-e valamit, ezzel jelezve, hogy fogyasztani kellene!
Agios Petrosban nagyon más éttermet nem is próbáltunk ki, volt még 1-2 a főúton, de azok mindig kihaltak voltak Sokratisnál meg mindig voltak, görögök is! Azért az önmagáért beszél.
Mi 06. hó végén, 07. hó elején voltunk ott 13 napot, mondhatni főszezon eleje, de az említett csendes kihaltság volt jellemző.
Kavosban viszont itt a nyüzsgés. De gondolom nem rájuk vágytok.
Pihenésre, nyaralásra tökéletes, és a szigetet innen is simán be lehet járni!!!)))) Lefkimibe át lehet menni az már egy tipikus Görög falu....ott van a pékség, kávézók, a csatornánál éttermek. Nincs messze a főúton visszamentek a kikötőhöz vezető útra és egyenesen átmentek a főúton. Az már Lefkimi.
De ha balra mentek, akkor meg irány a Lidl és egyenesen tovább 20 perc és Messongi/Moaritika. Ott meg bőven van étterem.)))))
Jó lesz, hidd el.....csak Kavost kell elkerülni.))))
De egyszer oda is be kell menni a látványosság miatt.
A szélén van egy nagyon finom kis büfé...nem étterem, mert csak hamburger, gyros, chips és nagyon finom turmixok voltak.
És a kölcsönző is ott van, a szélén.
Berili írta:
Casmir, mi éppen most foglaltunk Agios Petrosban a Sunrise &Parakladi (remélem jól írtam) apartmanban szállást. Mi nagy családdal megyünk és már nem volt olyan helyen, ami jobb lett volna. Azért nyugtass meg, hogy nem annyira borzasztó. Az időpont augusztus vége, szeptember eleje... Talán akkor már nincsenek annyian. Reménykedem. Mesélnél róla még? Érdekelne a part mennyire van a szállástól, nagyon sokan vannak-e, hol lehet jókat enni, inni stb. Van-e kihelyezett magyar idegenvezető? Lehet-e tudni ki az. Melyik kinti irodával érdemes fakultatívra menni?
Minden információért nagyon hálás vagyok, leszek.
Sidariban és környékén hol lehet a legjobban kagylókat gyűjteni? Ahol a legérdekesebbek vannak.. Hol láthatok szivacsot, tengeri csillagot? Esetleg olyat amelyik már nem él.. Mert azt meg is őrizném emlékként:)
Ne már!!! Mit jelent az, hogy pici apró kagylókat fogok találni? Fél centiseket?
Ááá.. Pedig szerettem volna gyűjtögetni.. Akkor erről is lehetek ezek szerint:(
Még valami? Kint találok részletes térképet Korfuról, ahol minden helység rajta van jó megközelítési lehetőséggel? Vagy nézzek körül neten ilyen téren? Turjak fel ilyen térképet?
térkép: akár 1-2 euróért is vehetsz Korfun, mi néhány éve egy picike közértben szereztük be, azóta is az a kedvencünk, mindenhova azzal mentünk. (Vagy emlékezetből, hihi.)
Kagylók: nem feltétlenül horror áron, sőt.
Akár néhány euróért is kaphatsz egész csomagot (made in china, franc tudja ), de érdemes körülnézni több helyen.
Isti!- egyszerűbb ha átmész Eviára és Ag.Georgios halászfaluban sok fajtát és szépségűt begyűjthetsz. Ja,hogy nem mész Eviára?!A sok sziget közül amit nejemmel bejártam itt találtuk a legtöbbet és a legszebbeket.Korfun sajnos nem igen találtunk,persze ez nem véletlen.
Isti!- egyszerűbb ha átmész Eviára és Ag.Georgios halászfaluban sok fajtát és szépségűt begyűjthetsz. Ja,hogy nem mész Eviára?!A sok sziget közül amit nejemmel bejártam itt találtuk a legtöbbet és a legszebbeket.Korfun sajnos nem igen találtunk,persze ez nem véletlen.