Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 242 243 244 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Uwu | #176698 Üzenet | 2011-10-22 14:23:23 | Válasz a #176695. hsz-ra
És merre érdemes szállást keresgélni? Értem ezt úgy, hogy van valaki aki foglalkozik ellel vagy egy weboldal? Vagy inkább utazási irodán keresztül érdemes?
  Uwu | #176802 Üzenet | 2011-10-29 13:46:48 |
Előszezonban (június közepe fele) vagy utószezonban (szeptember közepe fele) érdemes inkább Lefkadán nyaralni? Eddig úgy volt, hogy utószezonba megyünk, de most szóba jött, hogy lehet inkább előszezonban lenne érdemesebb? Mi a különbség a kettő közt a "sziget" szempontjából? Ha egyáltalán van.
  Miti82 | #176806 Üzenet | 2011-10-29 17:02:22 | Válasz a #176802. hsz-ra Előzmény #176802
Szia Uwu, én mindkét időszakot nagyon szeretem Lefkadán, mert nyugis, de általánosságban így tudnám összehasonlítani:
- júniusban hűvösebb a víz, mint szeptemberben
- viszont júniusban kisebb eséllyel csúszik be egy esős nap, mint szeptemberben
- júniusban minden kicsit drágább, mint szeptemberben
- júniusban több a turista, mint szeptemberben (de egyik időpontban sincs tömeg)
- ezt nem tudom, hogy turistaként lehet-e érzékelni, de júniusban inkább a szezon eleji várakozás van a helyiekben (pörgősebbek), szeptemberben kieresztenek, lelazulnak

Ennyi jutott most eszembe, kérdezz nyugodtan, ha eszedbe jut valami icon_smile.gif
Miti

ui: mai helyzetjelentés Lefkadáról: verőfényes napsütés, 26 fok, nyüzsi a kávézókban, néhány pancsoló turista, virágzik a ciklámen, közeledik az olíva szüret
  Uwu | #176811 Üzenet | 2011-10-29 19:01:38 | Válasz a #176806. hsz-ra Előzmény #176806
Köszi.

Ez, hogy június közepe felé hidegebb a víz ,mint szeptemberben, mit jelent? Nagyjából hány fokosnak mondható? Fürdésre alkalmas?
  Miti82 | #176815 Üzenet | 2011-10-29 22:22:17 | Válasz a #176811. hsz-ra Előzmény #176811
icon_biggrin.gif
Az időjárás és az áramlatok nagyban befolyásolják a tenger hőmérsékletét... június közepén kb 22 fok, szeptemberben kb 25 fok.
  Uwu | #176881 Üzenet | 2011-11-01 14:20:57 | Válasz a #176806. hsz-ra Előzmény #176806
Ha neked választanod kellene ,te melyiket választanád, nyaralás szempontjából? Ez a kettő közül : "Előszezonban (június közepe fele) vagy utószezonban (szeptember közepe fele)"
  Miti82 | #176889 Üzenet | 2011-11-01 17:29:17 | Válasz a #176881. hsz-ra Előzmény #176881
Ne haragudj Uwu, én nem tudok és nem is szeretnék választani helyetted, szerintem bármelyik időpontban jöttök, biztos, hogy jól fogjátok magatokat érezni icon_smile.gif
  Miti82 | #176899 Üzenet | 2011-11-01 20:50:48 |
Lefkada novemberben icon_smile.gif

Sly0007 | #176907 Üzenet | 2011-11-02 09:58:21 | Válasz a #176881. hsz-ra Előzmény #176881
Hali!

Mi harmadszor voltunk ott, először utó-, majd elő-, és megint utószezonban. Jövőre ha megyünk szerintem előszezonban fogunk icon_smile.gif
Előszezonra mi vittünk ilyen snorkingos úszóruhát, (nem túl drága mi a decathlonban vettük) úgy simán úszható volt a víz. (Mondjuk mi szorkingoltunk és sok időt voltunk a vízben, rövid fürdőzésekhez nem is fontos) Érdekes módon a nyílt tenger felőli oldalon melegebb volt a víz mint a szárazföld felőli parton...
A lényeg dönteni nem lehet, előszezonban több a virág, szebb a sziget (persze ez is relatív) de úgy láttam kisebbek a halak és kevesebben voltak (sznorkling szempontból) és nem lehet csak úgy belefutni, meg ugrani a vízba. Utószezonban meg már kicsit kiszáradtabb a sziget de nagyon meleg a víz (simán beugrottunk a hajóról napon sült testtel is) De főleg ha először mentek oda szerintem mindegy mikor mentek úgyis el fog állni a lélegzetetek...icon_smile.gif
Mindenkinek jó tanács vigyen szemüveget meg pipát, sok helyen érdemes a víz alá nézni bármikor is megy..
  Sly0007 | #176908 Üzenet | 2011-11-02 10:37:08 |
És egy kis panaszbeszámoló, mert épp van kis időm ide írni...
Túl vagyok a 3. látogatásomon a szigetre. ebből immár a 2. alkalom, hogy az értünk jövő busz lerobban.Azért kezd rossz lenni ez az arányszám... ÉS akkor elmesélném a hazaút történetét elrettentésül:
Egész a hazaút napjáig gyönyörű időnk volt, és minden jó volt. (leszámítva az idegenvezetőt, de hálisten nem voltunk már rászorulva. Így mi bosszankodás helyett már csak röhögtünk rajta. Azért mindenkinek aki először utazik oda, jól nézzen szét itt a fórumba és kérdezzen, szervezzen saját programokat, mert ha arra vár, hogy majd az idegenvezető kalauzolja, szerintem csalódni fog... de elkalandoztam ez másik történet)
Nah szóval hazaút napjára elromlik az idő és egész nap esik szinte. reggel 8körül szobaelhagyás, cuccok folyosóra, és séta nidribe kajabeszerzés időtöltés, 11-ig. 11-re visszaérve mosolyogva közli az Aliendriver hogy a busz lerobbant, 4-ig ne is várjuk, akkor újra tali a szálláson. (mint említettem ez 3ból 2 lerobbanás nekem) 4kor kiderül, hogy 6 előtt nem fog érni. 7 óra mikor felcuccolunk a buszra és indulunk. Kiderül erre a kb 30-40 emberre akik a buszon vagyunk 2 paráliás busz várakozik reggel 6 óta, mindegyiken 15-20 hely szabad. Itt az első kérdés: Csak nekem jutott eszembe, hogy reggel 6kor az egyik buszon 20 embernek, hogy üljetek át, ti hazaindultok, hazaértek időben, és a másik busz egymaga várja be a Lefkadás buszt 40 hellyel? Vagy ez csak nekem tűnik egyértelműnek? No mindegy az átszállásik minden jól ment, rendes sofőrök, megkérdeztük, mivel sokat késünk, és paráliásokkal együtt érünk haza, nem lehet-e transzfert intézni. (mondjuk lehet az utazási irodát kellett volna felhívni így utólag és nem lett volna gond) Ez a sofőr azt mondta szerinte lehet mert mennek páran abba az irányba, de átszállás után kérdezzük meg a sofőrt akihez kerülünk, és majd ő segít. Átszállás szakadó esőben. Buszra feljutva kiderül, hogy a helyek elszórtan találhatók a buszon. a 4fős társaság szétszakítva, sőt még a párom mellé sem ülhetek. Mikor szóvá tettem, hogy szeretnénk egymás mellé ülni a sofőr annyit mondott: "örüljenek, hogy hazavisszük magukat." Ismét kiemelném, reggel óta várt a 2 busz. Ismerték az utaslistát, talán illett volna az ülőhelyeket úgy kiosztani, hogy a családokat ne szakítsuk ketté. ezt én számítógép nélkül is pár perc alatt megoldanám, de nekik volt rá majd egy teljes napuk mégsem tették meg. Megkérdeztem még hazaúton a sofőrt a transzferről, a válasz Lefkadásoknak nincs transzfer! újabb kérdés: tekintve hogy nem saját hibánkból 7 órás késésben vagyunk, és kérdés lesz-e haza még buszunk mire hazaérünk, nem tenné-e meg, hogy megáll a népligetnél (ami ugye útba esik nem jár kitérővel, és előző évben a sofőrünk felajánlotta megálljon-e ott) ő szinten egy egyszerű nem-el felelt. Ja és hab a tortán, a busz bal első ülése (emeleten) teljesen beázott az ablakon keresztül. és hazafelé, Magyarországra érve elroppant valami víz vezeték a motornál, és óránként meg kellett állni vizet tölteni. Írtam az utazási iroda email címére is, hogy bár tudom nem ők a busz üzemeltetői, ők gondolom bérlik, azért elvárásokat támaszthatnának a vezetőkkel és a buszok műszaki feltételeivel szemben, de természetesen válaszra sem méltattak. Erősen gondolkozunk, hogy elfelejtjük az apollónt egy időre, és inkább megyünk korfura, oda van más iroda is. Csak Lefkadát nehéz lecserélni. Magánkocsival meg nagyon távoli.
Sly
  Miti82 | #176909 Üzenet | 2011-11-02 12:49:31 | Válasz a #176908. hsz-ra Előzmény #176908
icon_sad.gif icon_evil.gif Sajnálom, ez rossz lehetett...

Ez az irodát minősíti, nem Lefkadát, úgyhogy én remélem, senki nem ijed el attól, hogy ide jöjjön, mert Lefkadát tényleg nem lehet helyettesíteni! icon_smile.gif
  Isti26 | #176925 Üzenet | 2011-11-03 08:30:26 |
Ezek szerint ha jól vettem ki a szavaidból Miti Te most is kint vagy Lefkadán.. De jó neked, kint lenni a jó időben..icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
  Miti82 | #176926 Üzenet | 2011-11-03 09:54:30 | Válasz a #176925. hsz-ra Előzmény #176925
icon_smile.gif Igen, itt vagyok, itt élek icon_smile.gif De próbálok minél több dolgot megosztani itt a fórumon és válaszolni.
  Pizzzzzza | #176927 Üzenet | 2011-11-03 11:09:18 | Válasz a #176908. hsz-ra Előzmény #176908
Kedves Sly!

Szerintem a panaszotokkal forduljatok a hozzátok legközelebb eső Békéltető Testülethez, már ahogy látom maga a bánásmód miatt is kijár, és az idegenvezetőnek igen is feladata, hogyha kérdezek tőle valamit akkor nekem utánajárjon és válaszoljon! Hozzáteszem én is találkoztam Korfun olyan idegenvezetővel, aki nem volt olyan hú de elhivatott, de elintézte minden bajom, és amit kérdeztem válaszolt, és találkoztam olyannal is Neos Marmarason Katával, aki a maga korával többet megtett a vendégért mint ami járt volna! Sokkal többet! Kocsival levitt strandra ha útbaesett vagy aki nehezebben ment elvitte, bevásárolt mindenkinek a grillezésre aki kérte és sorolhatnám... De ez abszurd hogy egy idegenvezető szó szerint baszik a vendégre. Az meg számomra természetes, hogyha a busz kései visszaérkezése miatt nem tudok hazajutni, akkor vagy transzfert vagy szállást kell biztosítson, hiszen sokan nem tudják, hogy egy nyaraltatás nem a busz küszöbéig tart, hanem a ház küszöbéig, és onnan is kezdődik! Legalábbis még így tanultam, tehát felelősek azért is hogy te épségben hazajuss. Szerintem nem lenne kérdés, hogy kártérítést is megítélnének nektek. Próbáljátok meg, talán még nem késő, és ki tudja, lehet visszakapnátok annyit, hogy repülős út többlet kijönne. Veszíteni valótok nincs.
  Pizzzzzza | #176928 Üzenet | 2011-11-03 11:21:12 | Válasz a #176907. hsz-ra Előzmény #176907
Ezt Korfun is így tapasztaltam, hogy a nyílt tenger felőli oldal melegebb és élővilágát tekintve is sokkal szebb volt icon_smile.gif És előszezonban tényleg sokkal több a virág, viszont szeptemberben meg banánfákon csüngenek a banánok icon_smile.gif mindennek van előnye és hátránya... Érdekes módon szeptember közepén voltunk Korfun és végig verőfényes napsütés és kánikula volt icon_smile.gif Június elején Marmarason pedig 1 nagy viharos nap amikor pont hajókirándultunk a napos részre icon_biggrin.gif és még egy nap amikor hébe hóba eleredt. De tavasszal is leugrottam a hajóról icon_smile.gif Szerencse is kell a jó időhöz mindkét időszakban, de a víz szeptember közepén az a pont kellemes volt se nem hideg se nem meleg icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 242 243 244 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu