A kérdésedre a válasz: KEFALÓNIA vagy Lefkada! A legszebbek!!!
Korfu zöldebb, Zakynthos kopárabb. Korfun szerintem a nyugati part középső része (Glyfada, PALEOKASTRITSA! és az északi Agios Georgios) gyönyörűek. Jó a sziget közepén a csúszdapark Korfu város közel van és hangulatos. Sidari olyan, mint Siófok, nyüzsgő bazársor, nekem a sziklás partok sokkal jobban tetszettek (fenti 3 üdülőhely), tisztább a víz is.
Nézd meg a képgalériákat és dönts! Ha még nem voltál, bármely Jón sziget tetszeni fog!!!
Sziasztok!
Van aki már hazajött esetleg Sidariról? Mi oda készülünk, és a nagyjából akutális árak érdekelnének a tavernákban, boltokban, és a kölcsönzőkben. Neten hol lehet megbízható buszmenetrendet találni?
Előre is köszönöm!
Azt hiszem, a megbízható és a buszmenetrend kifejezések egy mondatban történő említése kissé "aggályos".
De Google a te barátod is, és a Corfu, a bus és a timetable szavak beírásával ezt is kiadja például:
https://www.allcorfu.com/ou-buses.html
Felelősséget sajnos nem tudok vállalni érte, de szerintem a buszsofőrök sem.
Én is ezt hallottam, hogy Korfun és máshol is a buszok úgy járnak ahogyan ők szeretnének.. Kérdés akkor miért van a menetrend? Meg ha valaki utazni szeretne, hogyan készüljön... Felkészülni nem tud erre.. Mert ugye van olyan akinek nincsen jogsija, így marad a tömegközlekedés...
Valószínűleg a görögök többsége motorral, robogóval, autóval közlekedik Korfun.
A buszmenetrendek lazák... ne felejtsetek el integetni, ha megláttok egy buszt közeledni a megálló felé!
Csatlakozom Geot hozzászólásához. A buszmenetrend csak egy támpont, hogy előtte vagy utána kb. 20perccel bármikor jöhet busz. Mi ezt még élveztük is. Ráértünk, hiszen nyaraltunk. A lényeg, hogy víz indig legyen nálad. Ja, és arra figyelj, hogy mindig vedd fel a pólót, mielőtt felszállnál a buszra, mert különben nem engednek fel( bár szerintem ez alap, mégis láttunk rá példát, hogy ott maradt a család a megállóban, mert apuka elfelejtett pólót hozni magával).
Maya
@Nagymaya,
mi olyat is láttunk - honfitársaink voltak, - akik a repülőre akartak szinte vizes fürdőnadrágban, félmeztelenül felszállni.
@Tengergirl,
ha ingyen mennétek be, akkor miből élnének szegény görögök? Úgy illik, hogy ha bementek, rendeltek üdítőt, esztek egy fagyit, és akkor biztos nem fognak kinézni titeket. (A beszámolómban erről is írtam.)
@Isti,
igen, lehet, hogy nem állnak meg, ha nem inted le őket.
Nem fognak hülyének nézni, nyugodj meg.
Szerintem tengerilány ha ilyen sokat vacilláltok vége lesz az utazási idénynek...
Nem szabad ennyit játszani a morfondíron! Közé csaptok a lovaknak és máris Sidariba v. Benitsesben vagytok.Onnan pedig bejárhatjátok még a Pantokrátort is.Ezt a hegységet azért írtam, mert onnan jól belátjátok tiszta időben Korfu egész szigetét... (ha nem is teljesen)
Higgy nekem,igaz én csak 2x jártam-e szigeten,de geot mán 4x.
Csak a javadat akarjuk. OK?! Irány Kerkyra
Higgy nekem,igaz én csak 2x jártam-e szigeten,de geot mán 4x.
Csak a javadat akarjuk. OK?! Irány Kerkyra
Kedves Atosz,
így van-így van.
Felesleges ennyit vacillálni! Érdemes képeket nézegetni, esetleg elolvasni egy-két beszámolót, és felnőttként eldönteni, ki mit szeretne.
Igen, elégé vegetáció nélküli hegység,de van neki mégis valami varázsa.
Hátha még végig, gyalog túrázza be az ember... Pedig kocsival is felmehettünk volna.Így volt benne egy kis kihívás, tudod.Utána vízhólyag a lábamon...