Lenne egy olyan kérdésem Korfun mi az amit érdemes megnézni persze az útikönyvekben szereplő helyeken kivül? Melyik az a partszakasz, halászfalu stb amit érdemes megnézni? Amit semmiképpen ne hagyjon ki az ember:) Kinek mi az ami a legjobban tetszett...
Megnyugtatásul Gégé kígyóját siklónak "becézik" ami jobban fél tőled,mint te őtőle.
Siklóknak nincs méregfoguk,rémhírnek kiválóan megfelel.Ez senkit ne riasszon vissza a Pantokrátor-hegység megmászásától.
Ha lenne is mérges kígyó ezen a helyen, azok sem veszélyesek,mert amikorra te észreveszed a "bestiát" az mán lenn nyaral Kavosban...
A turista útvonalakat miattunk, meg a szemetet a hegységbe elrejtő szemetes autók miatt nagy ívben kerülik...
Szomorú,de a környezet védelme még görögben,különösen a szigeteken még nem érte el a helyzet magaslatát,illetve magaslatokba hordják a rengeteg szemetet.Ezt sajna Lefkadán és Krétán is tapasztaltam.A folyékony nagyrésze pedig csőhálózaton a tengerbe ürül...
Sajnos nem sok szennyvíz derítővel találkoztam egyik szigeten sem, ahol jártam,pedig kocsival sok helyre "betévedtem" akarva-akaratlanul.
A szigetek elszemetesedése sajnos meg igaz és folyamatos.
Megnyugtattatok (homloktörölgetős emotion), kicsi lány minden állatot összeszed, jött már haza békával a zsebében, valamelyik nap pedig néhány rózsabogarat szedett elő a kis hátizsákjából... )
Sziasztok!
Szombaton utazunk Sidariba, ezért kérem a segítségeteket. Az Alexis Apartmanházban fogunk lakni, de érdeklődésemre azt mondta az utazási iroda, hogy címet nem tud adni, mivel a településen nincsenek utcanevek. Legalább valamilyen paramétereket lehetne tudni róla, hogy kb. merre van, vagy mihez közel....... Milyen a szálláshely minősége?
Van-e a faluban nagyobb bevásárlóközpont ?/olcsóbb élelmiszer reményében kérdezzük/
Alapvető élelmiszereknek mennyi az ára a supermarketekben? /kenyér, vaj,.../
Melyik tavernában érdemes gyrostálat enni, vagy netán menüt?/hány euró?/
Hol lehet bankkártyával fizetni, esetleg van-e pénzautomata?
Várom a tapasztalatokat, amit előre is köszönök.
Lenne egy olyan kérdésem Korfun mi az amit érdemes megnézni persze az útikönyvekben szereplő helyeken kivül? Melyik az a partszakasz, halászfalu stb amit érdemes megnézni? Amit semmiképpen ne hagyjon ki az ember:) Kinek mi az ami a legjobban tetszett...
Előre is köszönöm!!
Én ha tippet adhatok,hogy mit érdemes megnézni Korfun, akkor írhatok egy közhelyet,ha kocsid van és időd van, akkor mindent ami útba esik.Sok helyen még eltáthatja az ember a száját mert nagyon szép.Ez független attól,hogy az útikönyvek mit írnak,persze ők a leglátványosabbakat emlegetik-logikus.Direkt nem emelek ki semmit,mert ha érdeklődő és természet szerető vagy, akkor nem fair csak egy pár helyet kiemelni.
...és persze az még csak nekem tetszett,de nem biztos,hogy neked is fog.
Ami az ottani BKV-val tisztességesen elérhető azoknak a száma elég kevés és behatárolja az időbeosztás.Népmese kezdetű az ottani közlekedés:hol volt,hol nem van...
Nem ütős ez a mondat,mert egy mérges fajt jegyeznek a herpetológusok Korfun,a homoki viperát, ami mint nevében benne van, nem érzi magát otthon a Pantokrátor sziklás, köves, élelemben szegény vidékén.Birkával,kecskével, amit ott még egy két idős görög kihajt azokkal nem táplálkozik.Marad egy két rágcsáló és madár faj amivel a siklók megbirkóznak. De ez a faj is erősen ember kerülő.
Én nem hallottam egy kígyómarásról sem Korfu szigetén.
Nem hagyott békén ,hogy hol terjedt el ez a vipera fajta görögben,hogy megnyugvása legyen aki Korfura megy.Megtanáltam: Paros ill Antiparos szigetén akad belőlük,de nem emberbarát fajta.Nem is csodálom...
Ki az az állat aki kedveli a spray szagú,melegben lábszagú csendet nem kedvelő lényt...
Én ajánlom Afionast. Nekünk talán ez tetszett a legjobban. A fotóim között találsz pár képet róla. Érdemes betérni egy helyi tavernába. Mi ott reggeliztünk. Csodás kilátás mellett enni egy finomat, hmmm. Aztán pedig lesétáltunk az öbölbe. Túracipő, vagy legalább kemény talpú papucs ajánlott! Érdemes autót bérelni, és a kis falvakba betérni. Az ottani hangulat magával ragadó.
Atosz, tényleg az... egy tünemény... kivéve, amikor este későn pakolok ki a hátizsákból és az erdei séta során összeszedett, vagy a mamánál összegyűjtött "élőlényekbe" akad a kezem... Volt már konyhaszekrénylakó csigánk, amit kb. 2 hét után találtam meg.
Gégé, az Index fórumot 978-980 oldalig elolvastam és próbáltam memorizálni, emlékeztem is a kígyókra, csak hogy megint feljött a téma, újból kicsit kirázott a frász.
Atosz, tényleg az... egy tünemény... kivéve, amikor este későn pakolok ki a hátizsákból és az erdei séta során összeszedett, vagy a mamánál összegyűjtött "élőlényekbe" akad a kezem... Volt már konyhaszekrénylakó csigánk, amit kb. 2 hét után találtam meg.
Gégé, az Index fórumot 978-980 oldalig elolvastam és próbáltam memorizálni, emlékeztem is a kígyókra, csak hogy megint feljött a téma, újból kicsit kirázott a frász.