Tudtommal Kefalloniáról nem megy kirándulóhajó Lefkadára (fordítva igen), de az úgyis egy külön történet, oda szánj másik 2 hetet (elsőre )
Ithaka a megoldás, de Skalából megy hajó Zakynthosra is.
Köszi a gyors választ, Kónyu!
Igen, pont azért kérdeztem,mert a Lefkada topikban olvastam, hogy hajóval át lehet menni Kefalóniára, de ezek szerint fordítva ez nem igaz. Persze, sejtem, hogy az a sziget is "megér egy misét"...és legalább egy hetest..
A propos... Te, aki ismered mindkét szigetet (Lefkadára és Kefalloniára gondolok), melyiket találtad szebbnek? Persze, gondolom, hasonló adottságúak. Én a Jón szigetek közül eddig Zakynthoson nyaraltam és Korfun. Most jön Kefa és sejtem, hogy nem lesz csalódás...
Nem tudok különbséget tenni. Annyit tudok, hogy Kefalloniáról ha áthajózunk Zakynthosra, épp azokat a természeti szépségeket nézhetjük meg (Blue Caves, Navaggio Bay), amit ott érdemes. De sokak szerint Lefkada és Kefallonia magasan veri Zakynthost. Talán Kefallonián az a bizonyos "görög feeling" kevésbé jön át, inkább a természet dominál. Lefkadán minden klappol, bár sok görögösebb szigeten jártam már.
Hogy természeti szépségekben mindkettő csúcs, az biztos!!
Skalaban van egy iroda, autókat is kölcsönöznek, ha jól emlékszem Etam a neve, szeptemberben volt valami ajánlatuk Lefkadára (ajánlották a Zakynthosi utazás helyett).
Ellenben én is azt tanácsolom, Lefkadára legalább 2 hét kell - vagy 2 x 2 hét, és ez Keffalóniára is érvényes
Sajnos nekünk most csak egy hetünk lesz Kefalloniára, így abból valóban nem lenne érdemes egyet más szigeten eltölteni. Illetve, az Ithakai hajókirándulást azért nem akarom kihagyni...
Köszi! Az időjárást nem érdemes még nézni, mire mi lejutunk a szigetre, úgyis strandidő lesz!! Ebben még soha nem kellett csalódnom, az idővel eddig mindig mindenhol szerencsénk volt.
Kónyu!
Az a webkamera, amit küldtél (Lixouri), mit mutat? Lehet, hogy én vagyok béna, de én csak egy képet látok, a hőmérsékletet nem. Pedig az is rajta szokott lenni, nem? Hogy lehet bármit megnézni?
Mellesleg a Kefallonia topic úgy elnémult az utóbbi két hétben, mintha senki nem készülne a közeljövőben erre a szigetre. Bezzeg a szomszéd szigetekre utazók állandóan "csevegnek", ha van mondanivalójuk, ha nincs...
Sajna a kefalloniai webkamera-felhozatal elég gyenge, tulajdonképpen ezt az egyet találtam.
Azt meg én is konstatáltam, hogy minden Kefallonia-topikban nagy a csend, míg máshol azért mozgolódnak.
Nem követem a hellaszt,sem a kinti időjárási előrejelzéseket, milyen időt jósolnak nektek 2 hét múlva Kefán? Amúgy mizújs? Kezdtek szervezkedni,előre tervezni?- persze amit az időjárás majd megenged.
Valóban elég gyenge a mozgás ebben a topikban,bár a többiben sem a valamikori.Mondjuk ez nem véletlen.Változnak a dolgok.
Most kivételesen nem szervezkedek előre, mivel a "kötelezőket" már abszolváltuk Ha valahova másodszor megyek, az mindig egy kicsivel lazább, már ami a pihit illeti. Persze nem megyünk készületlenül, de csupán 3-4 fix pont van, a többi képlékeny. Meg időm sem volt nagyon készülni, mert most értünk haza 9 nap Bükk-ből, ami eszméletlenül csodásra sikeredett, de ez itt nagyon OFF - bocsika
Ami a gyér mozgást illeti, sejtem, mi lehet az oka, de ez nem a "Polidili" topik
A fő, hogy már csak 14 nap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Július elején indulunk Kefalóniába kocsival. Tudna valaki segíteni a kompárakban? A Hermes aprtmanról ha van tapasztalatotok osszátok meg velem.
Köszönettel