Solyci! Mi tavaly és tavaly előtt is az Aeolussal voltunk Pargán és nem volt semmi problémánk,ne féljetek !
Miskolciutas! Pargát látni kell! Nézz végig egy-két fotóalbumot, van belőlük itt a Hellaszon, azért, hogy legyen a terepviszonyokról fogalmad. Ne félj, hogy nem lesz kedvetek a sétához, egyszerűen olyan hangulata van, hogy nem lehet kihagyni egy-egy esti sétát. Kétszer voltunk( és még leszünk is Pargán) de a kocsi nem hiányzott Pargán beül.
Kicsi edzés nem árt előtte, de nem bánjátok meg, ha oda utaztok!
Igen, én is nézegetem pár éve és most végre mi mindig last-ba megyünk, ez az első évünk amikor előre tudom hónapokkal, hogy hová de olyan jó az ár, hogy ennyiért nem akartam kockáztatni, hogy akad-e helyünk
és szerintem olvasgass és érdeklődj itt, mert akik már voltak, azok tudnak neked választ adni. de szerintem senki nem készül előre, hogy kondiba hozza magát egy nyaralás miatt persze te tudod, de a látvány miatt valamit áldozni kell
Igen itt az este, itt vagyok
Igen valószínű, hogy a Christina közelében sokkal jobban találtok parkolót mint nálunk a Mimisnél.
Ilyen szempontból nem volt jó ötletem Parga középpontja.
Miskolciutasnak üzenem, hogy autó ide-autó oda mi is rendesen jártuk a várost mert ott nem lehet autózni.
Ha most mennék azért mennék ismét autóval mert nagyokat túráznánk ismét Görögország egy nagy csoda!
Nem a városban való közlekedéshez mennék autóval.
Nos Lefkada, Porto Katcikinél nincs kikötő. ahol a fotókat készítettük csak egyénileg lehet eljutni!!!
Valóban láttuk a tengeren a hatalmas óceánjáróktól kezdve a vis motorcsónakokig sok vizijármű eljött oda.
De érezni a vizet, testközelből látni azt a partszakaszt, megérinteni a hófehér vakító gyöngykavicsot (egy néhányat magunkal is hoztunk).
Ezt az élményt egyéni utazással tudtuk végrehajtani.
Én nem találtam olyan hajót ami valmilyen úton kikötne a közelben és eltúráznának az utasok a helyszínre. Gondolom láttad a képeinket.
Ezeket távolból, nézegetni nem olyan érzés.....
hiába mutogatom Meteorát az itthoni ismerősöknek, akik nem voltak ott azok nem tudják mitől lelkesülök be ha róluk mesélek...
Egyébként "Miskolciutas" lehet választani. A mérhetetlen romantika egy mesevárosban, vagy mérhetetlen sík homokpart, távolban nézegetni az Olympost (ez utóbbi Paralia, itt garantált a sík és szerintem sivár terület).
Hadiandi!
Szerintem Lefkada, Port Katziki nem nagy távolság...
Én autót javasolnék.
Meteora kétszer hosszabb mégis autóztunk, mert nem voltunk kötve egy rohanó zsúfolt csapathoz.
Szerintem minden romantikusabb ha nem lihegnek a nyakadban és nem takarják a tájat nyűgös utastársak, vagy nem takarnak egy gyönyörű ikont amit rendesen meg sem nézhetsz mert köti a csapatot az idő.
Nem vagyok tömegellenes!!!!
Ezt este a sétányon mindenki megtapasztalhatja, mint mi is
Ott van aztán tömeg
De ha valaki romantikára vágy, ezer kis utca és sikátor várja az embert
Azt szeretném kérdezni, hogy csak 1 napra lehet-e autót bérelni, és ha igen, mennyiért?
Vpiko!
Olvastam, hogy Ti most vagytok kint a Vasiliki apartmanban. Mi is oda megyünk majd augusztusban. Az érdekelne, hogy mekkora az erkély és ki lehet-e ülni? Mennyire van távol a strandtól, központtól? És mennyire felszerelt a konyhája?
Igen ezzel mi is így vagyunk, kissé gyanús, hogy ilyen olcsó.....SomiJudit, biztos igazad van, csak most ez az 5 Kontinensen utazási iroda, gyanús érzéseket vált ki az emberekből....
Az aeolussnal meg csak olyan szállások vannak amik messze vannak a központtól és a strandtól is, igaz egy kettő medencés a többinél meg a szomszédos apartmanokban lehet igénybe venni a medencét, ha jól emlékszem.
Jól látod,"dzsugi",hogy lehet választani.Azért is irkálgatunk ide,mert szeretnénk választani.És azt,ami a legjobb,mindenkinek.Gondolom,mindenki igy van ezzel.Ezért kérdezgetek mindenfélét azoktól,akik már voltak ott.És mivel azt már megtanultam itt a Hellaszon is,hogy egy-egy szót sokféleképpen lehet érteni,ezért inkább többször és alaposan,mint nem.Az annyi a lépcső,mint égen a csillag is sokféleképpen érthető,és aki még nem volt ott,az nem biztos,hogy ugy látja,mint aki visszajött.És ,hogy értelmezzük,ez is segit a választásban...Köszi!
De örülök, hogy pont Te írtál
A képeket a fórum hozzászólásaim alján a "www" szimbólumra klikkelve érheted el.
Ha nem írtam le elég érthetően, kérlek jelentkezz, pontosítom.
Remélem olvastad a hozzászólásaimat, beszámolómat Pargáról?
Gondolom láttad a sok találkozási pontot a 2007-es Pargai utaddal..
Azt kell tudnod Parga egy nagy sziklafélére épült .
Itt nincs sík terület csak a strandon, és a sétányon.
A várost alig hálózza be néhány olyan út melyen autóval lehet közlekedni.
Ezértért írtam "hadiandi"-nak, hogy sajnálom a mozgáskorlátozott ismerősét.
Nos én sem vagyok egy "hegyi kecske" , de szerintem sehol ilyen érzésben nincs részed mint itt.
Gyönyörű a város!
Mivel a Görög szárazföldet mindig autóval járom, több helyen sikerült körülnéznünk.
Volt olyan település az Égei tenger oldalon, ahol a "buszos" utasok kérdezték tőlem mit érdemes itt a környéken megnézni.
Nekik ott azon a részen kénytelen voltam azt javasolni, strandoljanak és imádkozzanak, hogy ne essen az eső (májusban arrafelé előfordul).
Itt Parga környékén beleértve a város minden részét, napokig van felfedezni való, és mint írtam elég romantikus is.
- Parga a város
- Parga vár
- Alipasha vára
- Acheron folyó
- Paxos - Antipaxos
stb.
Biztos, hogy nem teljes a felsorolás.
Ha egyszerűen strandolni, nyaralni szeretnétek (minden él nélkül írhatom), hogy ennél van jobb strandoló hely Görögországban.
Pedig a Valtos nagyon szép strand Pargán.
Nekem kicsit zsúfolt én szeretem a tengerparton a nyugodt strandhelyeket.
Ilyen rengeteg található például a Halkidiki félszigeten ami kismotorral könnyen elérhető.
Találsz nyüzsgő életet Paralián, ha elég fiatal vagy az állanó nyüzsgéshez, Discóhoz (mellesleg itt végtelen sik homokstrand található, viszont itt megúzákkal tele a tenger).
Kérdés, milyen céllal mennél Görögországba....
Ha nincs más, marad az autós kirándulás, mivel mi is azzal megyünk, így kéznél lesz Valaki itt írta pár oldallal előrébb, hogy egy Ikaros nevezetű kirándulóhajó megy Pargáról Lefkadára és annak nem kell kikötő, csak megáll part közelben és kész. na mindegy, majd meglátjuk, de semmiképp sem akarom kihagyni Lefkadát Örülök, hogy a határon ilyen rendben ment minden. Macedonoknál töltöttetek regisztrációs papírt? És még valami: van Pargán, vagy a közelben nagy élelmiszerüzlet ahol mindent meg lehet vásárolni viszonylag jó árakon?
Igaza van Szunyinak.
Csak a nagy városokban vannak hipermarketek.
Mi is csak Meteoráknál láttunk "Lidl" üzletet.
De Parga televan úgynevezett "Super Market"-ekkel.
Itt még olyan dolgokat is láttunk amire nem számítottunk.
Korábbi tapasztalataim alapján (bár autó mindent elbír), nem vittünk magunkkal semmi olyan dolgot amit itthon megvásárolnánk a hétköznapi élethez.
Még a biztonsági tartalékba vitt Téliszalámit is visszahoztuk magunkkal.
Az árak nagyon hasonlóak az itthonihoz.
Lefkada szerintem az döntse el, hogy szeretnéd felfedezni, vagy csoportal megnézni esetleg bővebb információkat kapni egy vezető által.
Nem akarlak a hajóról lebeszélni.
Magamból kiindulva én kalandor típus vagyok, és szeretem a kihívásokat, nom meg a kevés embert ilyenkor.
Ha időnk és kedvünk engette volna Korfura is lehet, hogy átvittük volna az autót. Nem nagy probléma a komp. Ez kimaradt.
Néhány távolság:
Parga - Acheron folyó kb. 15 Km.
Parga - Lefkada "Porto Katziki" (Lefkada sziget legtávolibb csücske) 132 Km.
Parga - Meteora 212 Km.
Parga - Pandeleimonas 346 km. (ezt csak hazafelé javaslom amikor reggel elkell hagyni egyébként is az apartmant)
Parga - Igoumenitsa 50 km.
Köszi dzsugi, meg is nézem a fotókat, és minden többit. Még nem olvastam sajnos, de most bepótolom. A rossz idő miatt most van időm nézelődni.
Örülök, ha segíthettem így utólag is!
Mikor mi Pargán voltunk is esett kétszer az eső, akkor nem nagyon örültem neki, de most már szép emlék. Inkább ott üldögélnék egy tavernában frappézgatva akár esőben is, mint itthon.