Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 104 105 106   >
Üzenet
  Katus | #12026 Üzenet | 2006-07-19 16:22:46 |
Sziasztok!!!

Most jöttünk meg pár órája Makriból.
Este /remélem/ már talán képben leszek,és megírom a beszámolómat icon_wink.gif Addig is Csaó Katus
  Rebeka | #12028 Üzenet | 2006-07-19 16:36:52 |
Örülök, hogy szerencsésen haza értetek! Várjuk nagyon a képeket és a beszámolót is!
  Kriszta35 | #12032 Üzenet | 2006-07-19 17:45:03 |
Szia Katus!! icon_lol.gif

Nagyon gyorsan eltelt ez az 1 hét úgy látom, még most mentetek el!!

Remélem mesélsz, hogy mi történt veltek, piszok kiváncsi vagyok!
  Andika19 | #12033 Üzenet | 2006-07-19 18:18:31 |
Szia Katus!

Kérlek írj le minden fontos információt ami eszedbe jut. Mi 31-én indulunk. Már alig várjuk.

Üdv: Andika
  Busaianiko | #12034 Üzenet | 2006-07-19 18:34:09 |
Sziasztok! REbeka! Hát tényleg nem nagyon tudjuk egymást elcsípni sehol sem. Ahogy látom ha te itt vagy, akkor én nem vagyok, és fordítva. De majdcsak lesz pár nyugodt óra, amikor mind a ketten itt leszünk, és végre beszélhetünk egy jót.
Tavaly én is ugyanúgy voltam Makrival, mint Te írtad! Elõször megijedtem, utána már örültem, hogy ott vagyok. A lényeg, hogy tenger legyen és görög legyen!
Katus! Várom a fotókat nagyon. Imádok új képeket nézegetni az ismert helyekrõl és a nem ismertekrõl is egyaránt.
  Katus | #12045 Üzenet | 2006-07-19 23:45:25 |
Sziasztok!!!
Szóval hogy is kezdjem? Írtam hogy 22-en megyünk,csak ketten nem jöttek el. Amikor megérkeztünk kétféle reakció volt a hellyel kapcsolatban. Az egyik hogy -Na végre!!! De jó hogy itt vagyunk, a másik meg,hogy- Mit keresünk mi itt???. Na nem ,,ez nem lesz jó.De gyorsan ide írom,hogy a végére már mindenki megbarátkozott Makrigialossal,ezzel a tényleg hamisítatlan kis halászfaluval.Mindenki megtalálta a számtását,és a végére vagy helybelinek ,vagy a családjának,barátjának fogadalmat tett hogy ide egyszer újra eljön.Közülünk olyan is akadt aki kifejezetten sajnálná ha kinõné Makri magát és olyanná válna mint pld Sarti.Bár volt tavaly szerencsém Sartihoz,és valóban van különbség,legalább is a tenger tisztaságát illetõen,meg az üzletek sokaságát ,mégis nem csalódtam sokat Makriban.Az ára miatt sokkal többre nem is számítottam.Bár a vízszolgáltatással akadtak gondjaim erre számítani kell. Este vagy nagyon hideg,vagy forró vagy esetenként nincs is. De reggel meg annyira tökéletes a nyomás,hogy leborotválja a bõrõd. HIHIHI a WC papírt illetõen még mindíg csalódásaim vannak,ezt valahogy nem tudom megszokni hogy nem folyik el alattam,mint itthon.Folyt köv....
  Katus | #12046 Üzenet | 2006-07-20 00:06:28 |
Szóval nem volt nagy a csalódás mert Kriszta jótanácsainak köszönhetõen különbözõ tisztítószereket vittünk,így amivel tisztaságilag nem voltunk elégedettek magunk kitakarítottuk.Kevés az edény ha tudtok vigyetek magatokkal,1-2 darabot otthonról,és akik kávéznak, vigyenek magukkal kávéfõzõt mert ott nincs a Diasban.Ezekre felkészülten elmondhatom szuper egy hetet töltöttünk el ott. Sok sok helyen jártunk,Edessa,Thessaliniki,Olympos,Meteorák,Kateríni-Paralia,Skhiathos,stb Ez volt a CÉL,.A tengerpart itt közvetlen nem tiszta, sok a hínár de a környékbeli strandok jók,és van egy kb 10-12 km-rre Paralia irányába ami kifejezetten nagyon klassz.Én azt gondolom hogy aki szereti a nyüzsit annak nem a legjobb hely Makri,de aki szívesen nyüzsög ,viszont visszavonulni , aludni,pihenni csendes helyen szeretne,az imádni fogja. Ahogy én is imádom ezt az országot. Legyen az a szigete vagy a szárazföldi része. A helyiek tényleg aranyosak, Jannis a Dias tulaja szerintem jó fej,vele voltunk a Skhiathoson,sokat beszélgettünk,arról is hogy a túrísták nem maga a látogatott országra kíváncsiak, nem a nevezetességeire henem inkább arra, hogy az adott ország kiszolgálja a hozzá érkezõ vendégét.Sajnos ebben van is valami igazság.Ki ezért megy Ki azért.
  Katus | #12047 Üzenet | 2006-07-20 00:22:20 |
Bõvebben majd a ,,Beszámolók" rovatban írok,és remélem hamarosan a képeket is feltudom tenni.Mindenkinek csak egyet tudok ajánlani magamból kiindulva.Ha Görögországot szereted minden részét ismerned kell,a felkapottat,és a kevésbé ismertet is.Mert így teljes a kép. Ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok

Jó éjt Sziasztok Katus
  Katus | #12048 Üzenet | 2006-07-20 00:37:24 |
A Tavernák jók,mi a Makedón tavernában ettünk jó fej ott is a tulaj. Fínomak az étkek és bõségesek.A grátisz sörrõl,és dinnyérõl nem is beszélve,amit kaptunk minden alkalommal.Jannis a tulaj is egyik este koktél partyra hívta vendégeit.Jót buliztunk vele. Most meg igyekszem kipihenni magam,és már alig várom a következõ alkalmat amikor is ismét eljutok Görögországba talán éppen Makrigialoszra.
  Kriszta35 | #12050 Üzenet | 2006-07-20 07:27:19 |
Szia Katus!

Örülök, ha megtaláltátok a számításotokat itt is, és minden rendben volt.
Bocs a kávéfõzöért, de mindenhova visszük magunkkal a sajátunkat, így ez fel se tûnt nekünk icon_lol.gif
  Rebeka | #12061 Üzenet | 2006-07-20 08:41:07 |
Érdekes, hogy szinte mindannyiónknak kell egy kis idõ, hogy megszeressük ezt a helyet, pedig minden hazatérõ próbálja felkészíteni a többieket mire számítsanak. De úgy gondolom, annyira a szivünkbe zárjuk ezt a kis falut, hogy akkor már tompítva meséljük el a negatívumokat. Nos ha Katusék egy hét alatt megszerették, gondolhatjátok, hogy 2 hét alatt mi pláne. icon_wink.gif
A kávéfõzõ nekem sem jutott volna eszembe, bár volt ahol tényleg tartozékként szerepelt. De én mindig viszem a sajátomat is, még oda is, ahol tudom hogy van.
A Diassal kapcsolatban: Én 4 szobát ismerek: nekünk volt 3 és a Krisztáékét. A vízszolgáltatás nem volt egyforma mindenhol, általában az utca felöli részen akadnak gondok. Miénk a 18-as volt, ami szerintem az egyik legjobb abban a tekintetben, hogy kevesebb gond volt a vízzel, bár a zuhanyrózsát le kellett tekerni a vízkövesedés miatt, így könnyebb volt beállítani a hõfokot. A bûzzel sem volt itt gond, a kilátás a tengerre szinte a legjobb az erkélyrõl. De kicsi fõleg 3 fõnek, mert egyrészt szûk, másrészt keskeny a franciaágy (na jó, itthon 180 széles van) és az erkély sem zárt a tenger felöl, bárki a folyosóról bejöhet. Ne ez utóbbi nálunk inkább elõny volt, hisz a közös étkezések, beszélgetések itt történtek, nem mindenki a szobán keresztül támadott. Az ajtót viszont napközben nem hagyhattuk így nyitva, ill. a redõnyt le kellett legalább engedni teljesen. Nyílván voltunk már igényesebb helyen is és a fényképek alapján én is jobbra számítottam. De ahogy Katus mondta az árányak alacsony volta nyílván jelez dolgokat. Mi a tévéhez nem ragaszkodunk, de érdekes volt idõnként belenézni a görög csatornákba, fõleg ha az ember viszontlátja önmagát icon_wink.gif icon_lol.gif . A klímáért meg szerintem mindenhol fizetni kell, bár ezt senki nem kifogásolta, de szerintem nem is szükséges. Láttam már olyan apartmant, ahol nem is igen lehetne meglenni nélküle, bár ilyen nem túl gyakori kinn.
  -Taki | #12063 Üzenet | 2006-07-20 09:11:47 |
Sziasztok!
Jox, Rebeka köszönöm a gyors válaszokat.
  Katus | #12079 Üzenet | 2006-07-20 10:06:12 |
Szia Kriszta!!!
Nem sokat csalódtunk mert mi is álandóan úton voltunk,és jó volt megtérni egy kis nyugiba. Paralia után meg pláne,ott egy idõ után
ember-undorom kezdett kialakulni.Akkora volt a nyüzsi,hogy az elképzelhetetlen.Valószínû hogy jövõre,ha lesz rá mód inkább szigetre megyünk.Túl sok helyen voltunk ,mindennap mentünk,így eléggé el is fáradtunk. Jövõre kicsit pihenni szeretnénk,de ahhoz valami klasszabb helyet keresünk.

szia katus
  Busaianiko | #12085 Üzenet | 2006-07-20 10:49:16 |
Szia Katus! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Makriban. Tényleg érdekes, ahogy Rebeka írja, hogy mindenkinek szinte azonos a reakciója, amikor megérkezik. Tavaly amikor elõször odaértünk nekünk is ugyanaz volt, mint nektek, hogy mit keresünk itt? Utána a két hét alatt pedig már annyira otthon éreztük magunkat, hogy alig akartunk eljönni. Most csak 10 nap jutott a jóból, de nagyon klassz volt minden. Igaz, hogy mi is sokat voltunk úton, és amit hiányoltunk az most a közös programok voltak, mert tavaly több fakultatív volt, idén autóval már nem. De Jannis és a többi helybéli az nem változott semmit, és remélem a falu sem fog sokáig! Jövõre már mi is másfelé tervezzük az utat, de lehet, hogy tranzitszállásként betérünk Makrigialosra, hiszen annyira a szivünkhöz nõtt. Csak hát ez még annyira messze van, sajnos!!!
  Katus | #12136 Üzenet | 2006-07-20 15:34:20 |
Szia Anikó!!!

Igen igazad van,mi nagyon hamar megszoktuk,hogy egy ici-pici faluban vagyunk,és nem valami nagy metropolitanban,de mi erre készültünk.
Tényleg nem sokmindenben csalódtam, Ami jó lett volna ha a tenger olyan tiszta lett volna Makriban,ahogyan azt több fórumon is olvastam sõt utazási irodák ajánlataiban is az állt hogy "kristálytiszta.. De végül találtunk strandot még Paralia elõtt. De aki kocsi nélkül van annak kicsit nehezebb a helyzete.Gondoltam is rád ahogyan azt ígértem,megértelek hogy máris visszahúz a szíved. /Az enyém is visszahúz./A sok mosolygós helybéli fõként idõsebb emberek,na és persze Jannis pozitívitása megnyerõ volt,pillanatok alatt elfelejtettük apró kellemetlenségeinket.Meg persze a jótanácsoknak köszönhetõen, felkészültebben érkeztünk.A lelkünket Görögország varázsa táplálta,hasunkat meg az isteni fínom péksütik,amit reggelente a piaccal majdnem szemben/kicsit feljebb/ vásároltunk. Egyikünk igazi kiskocsmát keresett ahová nem a túristák járnak hanem a Görögök,nos Õ is megtalálta a maga kiskocsmáját,és már reggelente a pékfele menet várták Õt a kávéval,és a kis Metaxával.Egyszóval mindent összevetve jól éreztük magunkat Makrigialoson. Szia

Katus
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu