Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 250 251 252 ... 259 260 261   >
Üzenet
  Olahgyuri | #232872 Üzenet | 2015-07-20 00:41:32 |
Szia Pancsika!
Mi beleírattuk a foglalásba, hogy mit szeretnénk az apartmannal kapcsolatban. Törölköző és konyharuha nincsen. Takarítás és új ágynemű csak akkor,amikor megérkeztek. A folyosókon van seprű, lapát és felmosó, ha kell.
Több jó kajálda van ahol van magyar étlap is, pl. Korali-a parthoz közelebbi párhuzamos utca vége felé, a híres "csirkés fiúk" a parknál a sarkon. A "city"-ben ami a sétáló utca sok jó taverna és gyorsétterem van.
Gyuri
  Vicosz | #232905 Üzenet | 2015-07-20 14:21:52 |
" Csirkés fiúk" Egereddel mozgathatod és így sétálhatsz az utcán : https://www.google.hu/maps/@40.....312!8i6656 Stavros autóval a piac ill. panoráma taverna felé: https://www.youtube.com/watch?v=NNnNJnjGF54
  Pontikos | #232918 Üzenet | 2015-07-20 19:00:11 | Válasz a #229933. hozzászólásra Előzmény #229933
Meteora 3o euró + belépő
BBQ hajókirándulás 16 euró
Thessaloniki 12 euró
Csúszdapark 26 euró
Athos 22 euró
Olimpiada 5 euró
Görög est 12 euró
Kavala város és Thassos sziget 22 euró

Ezek a Fedra Tours (július eleji) árai, magyar idegenvezetéssel.
Gyerekkedvezmény 12 éves korig, 4 éves kor alatt ingyenes.
  Zizitopi | #233337 Üzenet | 2015-07-26 13:53:33 |
Sziasztok! Mi aug.7.-én indulunk Stavrosba, Alexandros Palace szállással. Milyen az apartman, a medence, a tenger. Robogó bérlés? Minden érdekel, aki szivesen ír élményeiről, tapasztalatairól, boldogan fogadom.Jön még valaki ezzel a turnussal?
  Gudli | #233338 Üzenet | 2015-07-26 14:15:31 |
Zizitopi!
Stavros gyönyörű természeti környezetben fekszik. A közel fekvő magas, dús lombozattal borított hegyek rendkívüli látványt nyújtanak. Az Alexandros Palace medencéje rendben van. Minden este fertőtlenítik, karbantartják. A medence körül sok napozóágy. Maga a ház hellyel-közzel rendben van. A fürdő nagyon kicsi. Stavros tengerpartja nekem nem jött be. De ha szerettek sétálni és felfedezni távolabbi helyeket, akkor találtok jobb partszakaszokat is.
Az ófalu nagyon szép. Van heti piac, amit érdemes meglátogatni. Közel van Vrasna, ahol van egy Lidl áruház. Helyi busszal át lehet menni Aspravaltára.
  Rep | #233342 Üzenet | 2015-07-26 15:49:13 |
Szia Zizitopi!
Stavroson már sokszor jártam,több mint tízszer.Sokat nem változik,1998-ban voltam először.Apollonos idegenvezető fogad titeket ha busszal mentek,ha kocsival akkor csörögj rá ha ott vagy,Vasilisnek hívják,nagyon jó fej,ő nem megy fakultatívokra,így bármikor elérhető,1 apartmanja van Stavroson,és 1 Asprovaltán,az is hozzá tartozik.A szállás 2 épület rész,A és B rész,testvérpáré.Mi mindig az emeleti medencére néző 206A szobát kértük,mellette a 206 B,ha nézed a képeket a prosiban,1 emelet.2-dik emelet manzárd a 4 ágyasak,azok katlan melegek,és rossz elrendezésű,ami hátra néző szobák,azok gazra néznek.Oldalt,ahol mindenki bemegy azok még jó szobák,a legelső látod a képen,oldalt medencétől az első balra,mini szoba,nincs külön fürdő,elválasztó fal,és hozzá ajtó,mintha a szobába fürödne vki.Ezt a szobát többen nem fogadták el.Erkélye sincs külön,mert az a szobába a bejárat is.Első nap du.Vasilis elmondja a fakultatívokat/ez az a nyaralóhely,ahol Thassos szerintem a legjobb fakultatív,más nem is éri meg,illetve Saloniki/. Minden i.vezetőnek van kedvenc kajás helye,ami minket soha nem érdekelt,de itt tényleg igaza vna Vasilisnek,Jannis bácsi tavernája nagyon jó,csak nem olyan nagy a pitás gyros.A másik a buszmegállónál a csirkés fiúk,kedves Vicosz fórumtársunk már írt róluk sokat.Főúton nagyobb bolt,ha beértek Stavrosba,jobbra lesz,pont elmentek mellette,a Carefour ,illetve a másik a Jannis taverna utcáján lévő supermarket,és a Hlios bolt.Koralli étterem Jorgossal még 15 éve nyerő volt,mára kevésbé,mivel Jorgosnak magyar neje volt,sokat tud magyarul,őt szeretik azok a magyarok,akik nem beszélnek nyelveket,vagy nem akarnak.Jorgosnak mióta van a nagyon jó Malibu beach bárja,azóta arra fekteti a hangsúlyt.Pékség a csirkés fiúk mellett,egy pék bábu van kirakva,nekem mindig is az marad a kedvencem,a pékségben a nő már ismerősként köszönt.Ja,a csirkés fiúk azért csirkés fiúk,mert látni fogod,hogy az étteremben,2-3 nyárson a grill csirkéket sütik,egyszerre vagy 20 db-ot.Csirkéjük is jó.Tengerpartja nem koszos,de össze se lehet hasonlítani a kristálytiszta Sarti,Parga vizével.Medúzát nem láttunk,míg Paralián nagyon sok van.Este lehet korzózni,Bel Air a körforgalomnál jó kajás hely,a nutellás óriás pali,kukoricás néni is kihagyhatatlan.A 90 év fölötti nénike főtt,és grill kukoricája a bank előtt,2-szer leejtette úgy remegett a keze,persze azokat kidobta,még a párom is belekönnyezett,nem a sajnálatunkba iránta,hanem a szeretetünkbe,mi mindig idősektől veszünk kukoricát.Ezért utálom,ha vki szidja a görögöket,hogy lusták,hát nem azok.A lukumades is kihagyhatatlan,a kedvenc cukrászdás bácsink este fánkocskákat készít/mindenki előtt/ 5-10 db egy kupa,cukorszirupba mártva,és mi fahéjjal,vagy nutellával a tetején kérjük.1,5 euró-2,5 euró volt a mennyiségtől függően.Jó étterem még a Mentoza,isteni pizza és spagetti amit cserépedényben készítenek,ráolvasztva a sajtot.Azt hiszem Vasilis az étteremnél lakik,ő elmagyarázza hol van.Dias Zeus orvos-és irodával szemben.A pincér helyi 40-es volt,hát pincérnek nem nevezném,mindent elfelejt,de vékony tésztájú,ízletes a pizza,mintha a tésztája kelt tészta lett volna.Kérdezz még,ha érdekel vmi.
  Sumi73 | #233376 Üzenet | 2015-07-27 09:54:17 |
Szia Gudli!
Mi is Aug 7-én mennénk Stavrosra az Alexandrosba,kérdezném hogy mit értessz azon hogy a tengerpart nem jött be? Koszos,piszkos,vagy mi a baj?
Nagyon dilemmázom hogy inkább ne-e Sartira mennjünk ami ugyan drágább de sokkal több jót hallottam róla. Szerintetek?? icon_surprised.gif
  Pancsika01 | #233379 Üzenet | 2015-07-27 10:06:33 |
Szia sumi! Mi már többször voltunk Stavroson és Sartin is. Idén ismét Stavrosra esett a választás. Ez kicsit szubjektív dolog és csupán a saját tapasztalatokból merít az ember. Eddigi tapasztalatom sartival (2 alkalom) hogy délutánra mindig annyira felerősödött a szél, (általános indulásaink júli utolsó hete, illetve augusztus első hete volt)hogy a tenger felkorbácsolódott, sok hínárt, piszkot hozva...és nem volt túl évezhető így sem a napozás, sem a tenger. Stavrosról nekem jobb tapasztalataim vannak, és ezért is megyek oda szívesebben...maga a hely, a zöld hegyekkel körbevéve, nagyon festői, a tengerpartja, főleg a város peremén (ahol az alexandros apartman is van kb.) lassan mélyülő, szép tiszta...és volt hogy csak úgy ücsörögtünk benne, mint egy kád tiszta meleg vízben. Van kikötője, ófalu rész. Mondjuk legutóbb 5 éve voltunk /Starin 4 éve/ de nekem eddig sosem voltak rossz tapasztalataim....hétvégén indulunk, szóval akkora már okosabb leszek megint icon_smile.gif
  Gudli | #233383 Üzenet | 2015-07-27 11:25:12 |
Távol álljon tőlem, hogy lebeszéljelek Stavrosról! Az Alexandroshoz közeli strand, ahol a napágyak vannak, ott jó, de nagyon sokan vannak, zsúfolt. Azon kívül eső részen - Vrasna irányában - jó széles homokos a part, de elég kavicsos volt a víz szélénél és bizony csúszósak is voltak ezek a kövek. Viszont tetszett, hogy minden reggel egy munkagép felgereblyézte a homokot és felszedte a nagyobb kavicsokat.
Amit Pancsika írt Sartiról azzal tökéletesen egyetértek. A Sarti beach-nél jobb a helyzet, de az nagyon messze a központtól. A központhoz közel pedig ez a helyzet. Sarti túlságosan el van magyarosodva. Ha a kettő közül kellene választanom, én is inkább Stavrosra szavaznék. Imádtam a közeli hegyeket. Egy nap fel is mentünk egy úgynevezett vízmosáson. Ha nagy eső van, ezen zúdul le a víz, ha viszont tűz van, ezen tudnak felmenni a tűzoltók. Felmentünk egy darabig, de vissza kellet fordulni, iszonyat meleg volt, de a kilátás fenomenális.
A döntés rajtad áll. Csak úgy tudod meg, ha megtapasztalod. Ha több helyen jársz, akkor már lesz összehasonlítási alapod és tudni fogod, hogy mit szeretnél, mik az elvárásaid. Ami az egyik embernek jó, az a másiknak nem felel meg.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. https://www.kepfeltoltes.hu[/

/R_k_a_parton_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. https://www.kepfeltoltes.hu
  Gudli | #233384 Üzenet | 2015-07-27 11:37:42 |

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. https://www.kepfeltoltes.hu

Az előbb nem sikerült feltöltenem ezt a képet. Szóval ilyen a part, közvetlenül a víznél. Persze 2-3 méter utána már jó puha homokos a tenger alja.
Ha a képre kattintasz, nagyobb méretben látod!
  Sumi73 | #233386 Üzenet | 2015-07-27 11:55:10 |
Szia Pancsika!
Köszönöm a leírtakat,kicsit megnyugtattál,ha kérhetlek,és lessz rá módod,szolgálsz majd friss infókkal is,ha kint lesztek?
Előre is köszi! icon_twisted.gif
  Sumi73 | #233388 Üzenet | 2015-07-27 12:02:21 | Válasz a #233383. hozzászólásra Előzmény #233383
Szia Gudli!
Köszönöm az infókat,valóban majd személyes tapasztalat alapján lehet dönteni,de szerintem idén marad Stavros! icon_lol.gif
  Rep | #233419 Üzenet | 2015-07-27 18:19:50 |
Szia Sumi!
Én személy szerint Sartit választanám,ahol kristálytiszta a víz,Stavroson és Paralián nem ez a jellemző,nem igazán koszos,de nem kristálytiszta kék.Tűz és víz a két hely.Esti élete hasonló,talán Stavros ott jobb mint Sarti,de a partja Sartin a csodásabb.Még Parga nagyon csúcs,sikátoros utcák,csodaszép part.
  Sumi73 | #233427 Üzenet | 2015-07-27 19:42:05 |
Sziasztok! Valtozott a terv az alexandros apartmanban nincs hely 7-e tõl a rendina beach hotelbe vagy a stavros beach apartman hotelbe lehetne menni. Valaki tudna segìteni melyik a frankòbb?? Kõszi!
  Chelly | #233438 Üzenet | 2015-07-27 21:29:58 |
Sziasztok
Mi pénteken indulunk Stavrosra ott volt életem első Görög nyaralása 2012-ben úgyhogy már nagyon várom. Utána voltunk Sartin is.az éjjeli nyüzsgése valóban jobb Stavrosnak. A környezet ahol fekszik mesés a viz tisztább Sartin de az eget verő különbség az csak sarti narancspartjával mérhető össze a városban levő part nem sokban tér el.szerintem icon_smile.gif
Nekem Sarti nem tetszett jobban,mint Stavros pedig istenitik azt a helyet a magyarok hát mi nem vagyunk vissza
Viszont most bérlünk autót és elmegyünk Kavalába és Thassosra is!!!
Jövőre vagy Parga vagy valamelyik sziget lesz a célpont
Most viszont még 3 nap aztán felkel a nap és indulás.....
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 250 251 252 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu