Mediterraneo | #158018 | 2011-03-12 04:16:17 | Válasz a #158017. hsz-ra
Szia Isti26!
Most, hogy beleolvastam ebbe a topikba, látom, hogy megvan az idei úticél a számodra is, és hogy megint Görögország. Szóval akkor tényleg megfertőződtél tavaly...
Sok érdekes infóval szolgáltál nekem:) Köszi:D Sok mindent használni tudok majd az idei évi nyaralásomkor:)
Amire még kíváncsi lennék az a busz közlekedés? Ahogyan láttam az előttem szólók is érdeklődtek erről.. Talán erről is tudsz nekem és másoknak is érdekes információkkal szolgálni..
Előre is köszönöm!
Üdv:
István
Szia Isti26!
Szétnéztem buszügyben, találtam egy oldalt, ez alalpján azt látom, hogy van buszjárat a szigeten a települések között.
Abban hogy honnan indul a busz, a telepített idegenvezető biztosan tud majd segíteni.
Én ebből a listából arra következtetek, hogy csak a falvakat érinti a járat, a mi a keleti oldal bejárására jó is lehet, viszont a felkapott helyek amiket mindenképpen látni kell a nyugati oldalon nem lakott területen vannak. Pl. Keribe megy busz, de a kilátó, ahonnan a naplementét érdemes megtekinteni a falun túl van, térkép szerint kb. 2 km.
Hogy a faluban hol áll meg azt nem tudom, de utána még jócskán kellene gyalogolni, és ráadásul visszafelé sötétben. Utána pedig megint az a kérdés, hogy visszafelé megy-e busz.
Igen igen.. Idén Zakynthosra utazom:D Tavaly annyira tetszett Korfu, hogy valóban megfertőzőtt Görögország.. Így idén ismét ezt az országot választottam úticélnak:D
Köszi!
Neked is jó pihenést, tervezgetést ha netán meglenne az úticél
Üdv:
István
Folytatom az előbbi gondolatmenetet, ha a Navagiohoz akarsz eljutni, szintén ez a helyzet, bár emlékeim szerint láttunk buszmegállót valahol az útelágazásnál. Onnan még legalább 1 km-t kell caplatni.
Porto Vromi, Porto Poxa, Limnionas ugyanez a helyzet. Túrázni éppen lehet, de ez a melegben nagyon fárasztó és akkor mindig oda-vissza kell sétálgatni a buszmegállók között.
Viszont ezek a helyek a sziget legszebb részei, már az odavezető utak is izgik, hát a látványról meg ne is beszéljünk.
A fakultatív szigettúra elvisz a Navaggiohoz, de hogy még hova azt nem tudom.
Viszont aki másik 30 emberrel megy oda annak sorban állásra kell számítania, hogy egyáltalán fotókat készítsen a Navagionál.
A kis ketrecbe nem fér be csak néhány ember, és akkor még azt is figyelni kell, kinek a könyöke lóg bele a képbe.
Hát nem tudom, de csak ismételni tudom magam, ahhoz hogy azt nézzen meg az ember amit szeretne, mindenképpen valami járgány kell, ezekre részekre leginkább autó!
Igen gondolom.. De nekem nincsen jogsim így én tuti nem tudok autót bérelni.. Ha esetleg úgy alakul többen összeállunk, és bérelünk együtt egy autót.. A többit meg megoldom majd:D Navaggionál tuti sokan lesznek főleg ha fakultatív program keretén belül megy az ember... Igyekszem megkeresni azt a helyet ahol a legjobb képeket lehet készíteni:D
A többi meg majd meglátom, hogy hogyan tudom megoldani:D Max bérelek biciklit..
Meg még összegyűjtőm az infokat arról mit is érdemes igazan megnézni.. Navaggion kívül persze:)
Igen igen.. Idén Zakynthosra utazom:D Tavaly annyira tetszett Korfu, hogy valóban megfertőzőtt Görögország.. Így idén ismét ezt az országot választottam úticélnak:D
Neked is jó pihenést, tervezgetést ha netán meglenne az úticél
Örülök ennek a "ferőzésnek", sokan vagyunk ezzel így...
És megvan az úticél!
Kukk az avatarom alsó részére
Mi az eddigi tapasztalat, egy teli tankkal végig járható a sziget minden arra méltó pontja?
Mondjuk ha 2-3 napra bérelünk autót,és esetleg vissza megyünk azokra a partokra,amik megtetszettek.
Mi tavaly voltunk Zantén. Kocsit béreltünk 3 napra. Negyedig volt a tank, amikor elhoztuk a kölcsönzőből, utána telenyomtuk és GO.
300 km-t tettünk meg vele és körül jártuk a szigetet. Utolsó estére tankoltunk még egy nagyon kicsit, hogy be tudjunk menni a fővárosba, de azt már alig tudtuk kikocsikázni, pedig ki sem szálltunk belőle.
Meg egyébként is elég csajos kis autó volt, én imádtam vezetni (Hyundai i10). Jobban tetszett az itthoni kis Suzuki Ignis-hez képest.
Laganasban laknánk, de olvastam h ott nem olyan szép a part, ezért gondoltam h át lehetne sétálni Kalamakiba strandolni, de ha ott meg egész nap a fejünk fölött röpdösnek a repülők, nem biztos h jobb...