Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 251 252 253 ... 391 392 393   >
Üzenet
  Messinia | #206832 Üzenet | 2013-07-15 21:36:46 | Válasz a #206829. hsz-ra
Larik, köszi a kis beszámolót! icon_smile.gif
Ezek szerint akkor jól sikerült a nyaralás. icon_smile.gif
Jegyzetelek ám, a Klikk nevű hellyel majd bepróbálkozunk. Melyik részén van a sétánynak?
Na, nem hiába jártunk akkor mi is mindig a Koralliba, nekünk is nagyon ízlett ott minden.
  Larik | #206986 Üzenet | 2013-07-17 19:15:46 | Válasz a #206832. hsz-ra Előzmény #206832
Szia!
A Klikk a kereszteződésben van (a parti sétánnyal párhuzamos) Ebben a kereszteződésben van a speedy rent a car is. Remélem nagyjából sikerült leírnom, hogy be tudd azonosítani. icon_smile.gif
Üdv:
  Messinia | #206987 Üzenet | 2013-07-17 19:22:34 | Válasz a #206986. hsz-ra Előzmény #206986
Azt hiszem megvan, köszi Larik! icon_smile.gif
El kellett menni mellette az apartmanunk felé menet. Nézegettem is mindig, de sose vettünk ott semmit - lejjebb mentünk a Mamma's-ba.
Tök jó, még közel is lesz. icon_smile.gif
Lesznek majd képeid? icon_smile.gif
  Balazsbea | #206992 Üzenet | 2013-07-17 20:34:00 | Válasz a #206829. hsz-ra Előzmény #206829
Szia Klára!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! icon_smile.gif Thassos a gyerekeknek is tökéletes sziget, sok szép stranddal, s tényleg nagyon nehéz kirángatni őket a vízből! icon_wink.gif

Én is ajánlanék néhány éttermet, először is a Captain tavernát Skala Potamia északi végén (mi ott laktunk). Sok halas étel van a hagyományosak mellett, de még a salátákat is igazán fantáziadúsan készítik, s már a pirítós is élményszámba megy. Nagyok az adagok, finomak az ételek, s lehet közvetlen a tenger mellett is ülni. A másik kedvenc tavernánk a Alkyoni volt a parttal párhuzamos utcán a Captaintől nem messze, érdemes ezt is kipróbálni. Thassoson mindenütt kaptunk ajándék desszertet, tényleg az egyik legvendégszeretőbb sziget, ahol eddig jártunk. Panagiában a platános taverna is kiváló, Limenáriától nyugatra a Stelakis Beachen található Stelakis tavernát is nagyon ajánlom, ha valaki arra jár. Dél-Krétára emlékeztet a hangulata, ha valaki esetleg erre vágyna Thassoson. Mindenkinek nagyon jó nyaralást és szép emlékeket kívánok! icon_smile.gif
  Messinia | #206995 Üzenet | 2013-07-17 20:51:14 | Válasz a #206992. hsz-ra Előzmény #206992
Köszönöm Bea, jegyzetelek szorgalmasan.
A Captaint már többen emlitették, tavaly el is sétáltunk addig (mi a nagy centrum részen voltunk, a sétányra merőleges úton kellett felmennünk az apartmanhoz), de be nem ültünk. Nem is igazán sétáltunk soha messzire esténként, addigra már általában olyan éhes voltam, hogy beültünk egy hozzánk közel eső tavarnába, nem válogattam. icon_smile.gif
Szeretnénk eljutni idén Limenáriáig is, az a tipp is jól jön. icon_smile.gif

Nemhogy a gyerekeket, még engem is alig lehetett kiszedni a vízből! icon_smile.gif

És Neked is jó nyaralást, Te hamarabb indulsz - mit hamarabb..mindjárt! icon_smile.gif
  Larik | #206997 Üzenet | 2013-07-17 21:49:16 | Válasz a #206987. hsz-ra Előzmény #206987
Majd kiválogatom őket, csak az a gondom, hogy nem nagyon van olyan amin csak a táj látszik, mert valamelyikőnk mindig rajta van a képeken. icon_smile.gif
Úgy gondolom azokra senki nem kíváncsi icon_smile.gif
  Balazsbea | #206998 Üzenet | 2013-07-17 21:54:26 | Válasz a #206995. hsz-ra Előzmény #206995
Köszönöm, Messinia! icon_smile.gif

Igen, mi is azért ettünk többször a Captainben és az Alkyoniba is azért mentünk, mert hozzánk ez a kettő volt a legközelebb, azaz mindkettő közvetlen a szomszédunkban volt... icon_smile.gif Ezért szerencsére soha nem kellett attól tartanunk, hogy éhen halunk! icon_wink.gif A Mamma's Grillben kérni kell, hogy tsatsikivel és ne mustárral, ketchuppel adják a gyrost, akkor lesz finom, nekünk legalábbis mindig ízlett. Mondjuk tavaly óta változhatott is a helyzet, hisz láttuk, hogy még a partok is mennyire meg tudnak változni, a tavaly még nagyrészt homokos Arsanas és a Pirgos-fokkal szembeni öböl (a Golden Beachtől északra) az idén már tele van kövekkel. Az viszont biztos, hogy Thassos gyönyörű sziget, ahová érdemes többször is visszamenni, s "irigykedem" is, hogy Ti az idén is úszhattok azokban a csodás vizekben! S ami azt illeti, nekem is gondjaim vannak a vízből való kimenetellel, főleg az utolsó napon, de arra még ne is gondoljunk! icon_wink.gif Addig még nagyon sok érdekes dolog fog történni! icon_biggrin.gif
S még egyszer nagyon jó nyaralást kívánok Nektek is! icon_smile.gif
  Messinia | #207000 Üzenet | 2013-07-17 22:03:49 | Válasz a #206997. hsz-ra Előzmény #206997
Larik, emiatt ne aggódj. icon_smile.gif

Te tudod, hogy Neked mennyire fér bele. Mostanában egyre több az olyan album, ahol nemcsak a táj látszik, nincsen ezzel semmi gond ( bár vannak néhányan akik ezt már magamutogatásra használják. icon_smile.gif ), de attól szivesen nézegetjük képeket, főleg ha thassosiak! icon_smile.gif
Legalább picasara tedd fel, ha ide nem is.

Bocsánat ha off voltam.
  Balazsbea | #207002 Üzenet | 2013-07-17 22:11:21 | Válasz a #206997. hsz-ra Előzmény #206997
Klára!

Szerintem nincs cukibb, amikor egy tengerparti képen gyerekek is vannak, attól csak még szebb és sokatmondóbb lesz a kép! icon_smile.gif Magamat én sem szeretem látni, de a gyerek külön öröm, szerintem igazán feldobja a kompozíciót és az arányokról is sokat árulkodik, ráadásul a kép hangulata is egész más lesz, sokkal emberközelibb. Én azért is szeretem a gyerekem fényképezni, mert így nagyon jól bevésődik az ember emlékezetébe, hány évesen milyen volt, mit tudott, elég csak visszagondolni az évszámra, arról azonnal beugrik, hol voltunk nyaralni és milyen képeket készítettünk, s persze rengetegen ott díszeleg a gyerek is... icon_wink.gif Ez elkerülhetetlen, ha egy anya kezébe fényképezőgép kerül, s inkább az lenne a furcsa, ha nem így lenne, nem? icon_wink.gif
  Messinia | #207003 Üzenet | 2013-07-17 22:11:24 | Válasz a #206998. hsz-ra Előzmény #206998
Bea, minket is megfogott tavaly a sziget, ezért megyünk vissza. És idén szeretnénk több partot is megnézni, több települést, tavaly lusták voltunk. icon_smile.gif

Jó tudni, hogy a Captainben többféle halas étel van, a párom imádja őket. Tavaly mindenáron tonhalat keresett, de egy helyi bácsi azt mondta neki, hogy a szigeten (környéken) nem nagyon fognak tonhalat, ne keresse. icon_smile.gif

Mi ezt a ketchupos-mustáros történetet tavaly láttuk először Thassoson, előtte máshol ezt nem tapasztaltuk. Mindig szólunk a tzatziki miatt, és akkor nincs gond. A Rönkös souvlakija is nagyon izlett, csak ott mindig akkora sor állt, hogy csak egyszer volt türelmünk kiállni. icon_smile.gif
  Hidalgo | #207012 Üzenet | 2013-07-18 09:00:06 | Válasz a #206992. hsz-ra Előzmény #206992
Sziasztok,

én is jegyzetelem bőven a tavernákat, köszönjük a sok tippet,
de aki már volt Skala Potamian (mi nem) azoknak biztos könnyebb rájönni, hogy a leírt hely hol is van icon_smile.gif
Jól gondolom, hogy nem születt még google földes potamias taverna-jelölő térkép? Nincs kedve valakinek ilyennel segíteni icon_smile.gif ??

Bea,
neked külön nagyon köszi a sok hasznos infót, az elmúlt hetekben sokat bővült a jegyzetfüzetem !! icon_smile.gif
OFF: Én is szuper nyaralást kívánok neked (mindjárt indultok), pláne, hogy a mi egyik tervezett jövőbeli álomutunkat valósítjátok meg icon_smile.gif.
Hihhhetetlenül szép lesz biztos, ha megjössz minden-apró infómorzsa érdekelne (utazás-átszállás-árak-szállás-települések-látnivalók ... na, nem is sorolom tovább, MINDEN icon_smile.gif )

Csodás nyaralást mindenkinek!!
  Messinia | #207019 Üzenet | 2013-07-18 09:36:06 | Válasz a #207012. hsz-ra Előzmény #207012
Szia Hidalgo! icon_smile.gif
Hidd el, meg fogok találni a tavernákat. icon_smile.gif
Mi tavaly,ahogy megérkeztünk (meg némi alvás után icon_smile.gif ) elindultunk egy sétára, hogy felfedezzük a helyet, és ahogy láttam a tavernákat, a neveik alapján rögtön beugrott, hogy jé, ezt emlitették a fórumon, itt ilyen meg ilyen a kaja. icon_smile.gif
A sétány jó hosszú, itt sorakoznak az éttermek egymás után szép sorban. icon_smile.gif
Nekünk a Koralli volt a kedvencünk, többször ott ettünk, udvarias volt a kiszolgálás (családi vállalkozás lehet, még a kis 10 év forma kislány is pincérkedett icon_smile.gif ), jó ára van, és finoman főznek. Nem utolsósorban közvetlen a tenger mellett lehet enni. icon_smile.gif Mondjuk ez szinte minden étteremre igaz. icon_smile.gif
És nem tudom ezt láttad-e már:
http://www.thasos.hu/index.php/tavernak
  Hidalgo | #207026 Üzenet | 2013-07-18 11:10:11 | Re:
Messinia írta:
A sétány jó hosszú, itt sorakoznak az éttermek egymás után szép sorban. icon_smile.gif

Szia Messinia,

ezt az oldalt nem ismertem, köszi szépen icon_smile.gif

Az említett parti sétány hol kezdődik észak felől?
Mi ugye gyalogosan pont az öböl közepén érünk ki,
onnan gondolom még dél felé kell sétálnunk a sétányhoz ... ugye?
  Messinia | #207032 Üzenet | 2013-07-18 11:47:16 | Válasz a #207026. hsz-ra Előzmény #207026
Ha a tengerrel szemben állsz, akkor jobbra kell majd elindulnod ( a kikötő irányába) - nekem igy egyszerűbb, mint észak-délezni. icon_smile.gificon_smile.gif
De nem téveszthető el, látni fogod, hol kezdődik Skala Potamia parti sétány része. icon_smile.gif
És az előbb linkelt oldalon nézz szét, ha még nem láttad, rengeteg leírás, közérdekű dolog, élménybeszámoló van.
  Messinia | #207056 Üzenet | 2013-07-18 15:13:16 |
Hidalgo, közben találtam képet is...ebbe az az irányba kell majd elindulni Potamia központja felé. (ettől visszafelé is vannak éttermek, csak a központban nagyobb a nyüzsgés icon_smile.gif ).

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 251 252 253 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu