Tényleg nagyon jól ki vannak táblázva a helyek és térképről is egyszerű a közlekedés.Mi ha nem is rögtön elsőre,de megtaláltunk mindent amit kerestünk.Csak figyelni kell a jeleket:)
Térkép mindig van nálam, de ha netalán eltévednék, és nem tudom hol is vagyok pontosan, akkor hiába a térkép. Olyankor szoktam a GPS-el lekérni a saját pozíciomat, és onnantól, hogy tudom hol is vagyok, már térképpel is odatalálok ahova éppen megyek.
Idén nyáron szeretnénk menni Lefkadára, kb július 20. - és augusztus 30.között valahol, saját autóval, és előre foglalás nélkül. A szabik miatt még pontosan nem tudjuk.
Ami nagyon érdekelne engem, hogy ilyenkor lehet-e találni szállást egyálltalán négy felnőtt részére, és kb. mennyiért?
Apartmanra gondoltunk, ami közel van a tengerhez, és este, éjszaka is van nézelődési, szórakozási lehetőség.
Gondolom ilyen nagyobb üdülőhelyeken elég drága a szállás, de ha egy pár km.-re van az apartman az nem probléma.
Előre is köszönöm
Mediterraneo | #179495 | 2012-02-15 20:11:01 | Tervezgetés
Sziasztok Lefkadások!
Idén Jón-tengeri szigeten tervezzük a nyaralást és Lefkadára vagy Kefalóniára esett a választás. De valahogy dönteni kéne a kettő között.
Ezért kérnélek benneteket, akik jártatok-nyaraltatok Lefkadán, hogy írjátok meg, mi az, ami Lefkada felé billentené a mérleg nyelvét. Esetleg mi az, ami ellene szólna?
Előre is nagyon köszönök minden infót, tippet, segítséget, amivel hozzájárultok a döntésünkhöz.
Idén szemezgetünk Lefkadával. Az lenne a kérdésem mennyire átlátszó a víz mármint arra gondolok , hogy a képeken sokszor fehéres kékes a mészkő miatt. Ez nagyon jellemző vagy csak ha hullázik,vagy partszakasztól függ. A párom a nyaralás nagyrészét a vízben tölti pipa búvárszemüveg szigonypuska. Eddig mindíg sikerült egy két vacsorára valót fogni. Sartiról még haza is hoztunk polipot lefagyasztva.
Akinek estetleg van tapasztalata ossza meg velem.
Üdv: Ercsike
A másik célpont lehet.hogy Parga ott már voltunk 2007-ben. Nem tudom azóta mennyit vátozott. Ott tudom mire számíthatunk.
Ilyenről én is érdeklődtem, mert szeretek snorizni. A nyugati parton a nagy hullámok miatt ne igen számíts arra ,hogy sok élőlényt fogsz látni, viszont a keleti parton és az eldugott öblökben állítólag rengeteg tengeri élőlénnyel lehet találkozni.
A google earthen körülnéztem a keleti parton tényleg klassz kis helyek vannak amik nekünk valók.Remélem itt is fogunk egy két vacsorára valót.Azért a nyugati partot is meg néznénk.Ott főleg a hullám fürdőzést próbálnánk ki. Mindíg robogót szoktunk bérelni 9-10 napra.Átlag 500-600Km teszünk meg.nagyon szeretjük felfedezni az elhagyatott kis öblöket.Ha jól gondolom az Aeolussal mentek? Mi is pont ebben az időpontban mennénk velük busszal. Csak mi mindíg megvárjuk a last minut utakat.
Mediterraneo | #179593 | 2012-02-17 19:47:17 | Re:
Sziasztok Lefkadások!
Idén Jón-tengeri szigeten tervezzük a nyaralást és Lefkadára vagy Kefalóniára esett a választás. De valahogy dönteni kéne a kettő között.
Ezért kérnélek benneteket, akik jártatok-nyaraltatok Lefkadán, hogy írjátok meg, mi az, ami Lefkada felé billentené a mérleg nyelvét. Esetleg mi az, ami ellene szólna?
Előre is nagyon köszönök minden infót, tippet, segítséget, amivel hozzájárultok a döntésünkhöz.
Biztos össze fog jönni.Az utolsó három évben legalábbis sikerült. Az a taktikám kinézek egy pár úticélt egy biztos összejön last minutba.Tavaly Sartira is így mentünk 38000FT/fő-11éj.Most Lefkada vagy Parga van kiszemelve. Igaz Pargán már voltunk 2007-ben ha jól emlékszem pont váltottuk egymást.
Ti mikor mennétek?
Remélem idén is összejön a bevált taktia.
Igen az Aeolus-sal megyünk, a Vasilis apartmanba 18.-ai indulással. Mivel nekem előre meg kell terveznem az évi szabadságolást, és konkrét uticéllal szoktam menni, így nekem a last minute nem játszik, ezért first minute akcióban szoktam foglalni (úgy is elég kedvezményes).
Mediterraneo: Én is sokáig gondolkodtam ezen (csak nekem még képben volt Zakhyntos is) és végül azért döntöttem Lefkada mellet ,mert jobban tetszettek a partjai és itt volt az olcsóbb (távolság miatt is). Mindkét helyen vannak szép partok, Kefalonián ott a Myrtos beach, Lefkadán meg Porto Katsiki (meg persze még rengeteg más szép strand). Nekem ez a kettő közül Porto Katsiki szimpatikusabb. Szerintem nézegesd a google earth-ot (képeket), és amik jobban tetszenek azt válaszd (ha az ár nem számít), mert a két sziget nagyon hasonlít egymásra.
Fogalmam sincs De a lehetséges úti célok már megvannak, de nagyon szeretném Lefkadát.
Mediterraneo | #179600 | 2012-02-17 22:55:15 | Re:
MaciG írta:
Mediterraneo: Én is sokáig gondolkodtam ezen (csak nekem még képben volt Zakhyntos is) és végül azért döntöttem Lefkada mellet ,mert jobban tetszettek a partjai és itt volt az olcsóbb (távolság miatt is). Mindkét helyen vannak szép partok, Kefalonián ott a Myrtos beach, Lefkadán meg Porto Katsiki (meg persze még rengeteg más szép strand). Nekem ez a kettő közül Porto Katsiki szimpatikusabb. Szerintem nézegesd a google earth-ot (képeket), és amik jobban tetszenek azt válaszd (ha az ár nem számít), mert a két sziget nagyon hasonlít egymásra.
Köszi MaciG! Nézegetem a képeket és elkezdtem olvasni elejétől a kefaloniás topikot, gyűlnek az infók, de nem tisztul a kép a fejemben.
Merthogy mindkét szigeten vannak gyönyörű helyek és kihagyhatatlan látnivalók.
A strandok amúgy nem a legfontosabbak, szóval nálunk nem ez lesz a döntő.
A pénz meg számít, de az sem lehet döntő, akkora eltérés nem lehet árban a két desztináció között - autóval mennénk, plusz egy tank benzinről és a kompjegy lenne a plusz Lefkadához képest.
De akárhogy is döntünk, a másik szigetre is ellátogatunk. Jelen állás szerint Kefalonia a befutó, egy bő hetet töltünk ott, aztán hazafelé megállunk Lefkadán is. És ha már ott vagyunk, egy nap kirándulás lesz Ithakára.
Ha autóval mentek akkor javaslom olvasd át ezt. (lehet már te is láttad)
http://balazsbea.freeweb.hu/kefalonia-lefkada.html 2 hét, ebből 1 Kefalónián, 1 pedig Lefkadán. Szívem szerint én is így mentem volna, mert mind a két hely nagyon tetszik, de mivel végül "csak" ketten maradtunk (eleinte többen mentünk volna) és így nem érte volna meg kocsival, így maradt az utazási iroda, busz. Árban így irodával ~40 000 forinttal került volna többe nekünk Kefalónia (igaz az 2 nappal több)