Lehet, hogy már tudtok róla, de azért bemásolom...
" A magyar vezetői engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltanánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez (az Egyezményt az 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki).
Ezek az országok a következők:
Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Jugoszlávia, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedónia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe.
Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek."
Nekünk sincs nk jogsi, sosem volt, tavaly viszont kérték, büntettek.
Ha idén is utaznánk, azt hiszem, kiváltanánk. Nem tudom, mennyibe kerül, de ha kevesebb, mint 10-20 euro (ennyi a "büntetés"), akkor szerintem megéri.
Nem tudom, mennyibe kerül, de ha kevesebb, mint 10-20 euro (ennyi a "büntetés"), akkor szerintem megéri.
Tudomásom szerint, 10€ alatt van. Mintha 1800 forintot olvastam volna.
A férjem gondolkozik rajta, hogy kiváltja. Nekem nem kell, úgyis Ő vezet Szerbiában és Macedóniában. Én csak itthon és görög honban vállalom a vezetést.
Sziasztok!
26-án indulok Horvátország felé Pécsről. Tovarnik határátkelő után rá az autópályára Belgrád felé, onnét a szokásos útvonal Sartiba.
Kérdéseim: autópálya díjat ebben az esetbe Sid-Beograd, Beograd-Nis szakaszokra kell csak fizetnem? Belgrádba errefelé is be kell-e menni, esetleg ugyan az az út, mint Novi Sad felől, vagy máshol érek be a városba és hogy találom meg a Nis felé vezető utat, esetleg itt is van valami elágazás amire nagyon kell figyelni?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Ha az autópályán vagy akkor csak egyenesen előre!
A főut ugyanis Zágráb-Belgrád-Nis autópálya (a régi jugoszlávia terület szerint) Akik Novi-Sad felől érkeznek, ők csatlakoznak az autópályára.
Mi is ezen az útvonalon szoktunk közlekedni (Letenye-Zágráb-Belgrád---)
Sajna az dijakat nem tudom, de nem számottevő.
Jó utat,nyaralást
Idefele Pireusig semmi problema nem volt, Szerbiaban sok rendor van, de csak mutattak magukat nem mertek. Macedoniaban euroval fizettunk az autopalya kapuknal. Egyszer probaltak atverni, 1 Euro helyett 2 eurot kertek, amit oda is adtunk, de kertuk a blokkot, erre az 1 eurot megtartotta, 1 eurot pedig macedon denarban adott vissza, a fene a pofajat. Mas problema nam volt. Aki Pireusban akar kozlekedni autoval, az kosse fel a gatyajat, itt a piros lampa es a stop tabla sem szent.
Nyogodtan vagjon bele mindenki, tartsatok be a szabalyokat es figyeljetek, akkor nem lesz gond.
Jo utat mindenkinek!!!!
Babarek
Nekünk is útlevél problémánk volt, a barátnőm külföldi állampolgár és csak ezért nem akartunk hozzájuk utazni mert a nyaralás után pár héttel amúgy is mentünk volna.
Én megmondom őszintén lebeszélnélek erről az útvonalról titeket. Igaz a táj nagyon szép romániában a duna mentén, bulgáriában a Montanai hegyi úton és Szófiától délre Görögországhoz közeledve de ezzel szemben nem lehet haladni, sok az őrült sofőr, rossz minőségűek az utak és majdnem dupla annyi idő alatt érsz oda mint Szerbia-Macedónia felé.
Szerintem inkább csináltassátok meg az útlevelet ha még megtudjátok.