Vicosz!
Én évekig egy helyi utazási irodában foglaltam más irodák útjait és mindig azon az áron kaptam, ahogy az illető iroda hirdette. Igaz, ez a helyi iroda csak más irodák útjait közvetíti, sajátja nincs - nem tudom, hogy akik saját utakat is szerveznek, náluk mi a helyzet.
De mióta ennyire elterjedt az internet, azóta inkább közvetlenül az irodákkal veszem fel a kapcsolatot és ha nincs itt nálunk saját irodájuk, akkor utalok vagy az általuk megjelölt bankba besétálok és befizetem a számlájukra.
D,
A legtöbb partner iroda az utas felé nem számol fel közvetitői díjat (a tapasztalatok szerint). Ugyan annyiért adják az utakat mint a szervező prospektusában írnak. Ahol külön díjat számítanak fel az valószínű, hogy duplán akar nyerészkedni, mivel a prospektusos árakban bele van kalkulálva a közvetitői díj!. Meg kell csak nézn pl. a Grandtours árképzését (ha az útjukat online közvetlenül náluk rendeljük, és átutalással fizetünk, ha jól emlékszem 3% plusz kedvezményt adnak a többi kedvezményhez). Tehát valószínű, hogy ez a 3% a közvetitői díj.
Doro írta: De mióta ennyire elterjedt az internet, azóta inkább közvetlenül az irodákkal veszem fel a kapcsolatot.
Igen Doro, idén én is ezt választottam, nagyon rugalmas és egyszerű az ügyintézés, az iroda e-mailen elküldte az árajánlatot, majd az aláírt szerződést, az előleget utaltam, és a hátralék befizetése után a részvételi jegyet is küldik majd, kb. 2 héttel az utazás előtt. Egy lépést sem kellett tenni, megkönnyítették az életemet.
Off: nem látok nálad úticélt beírva, ha nem titok, hová utazol?
Igen tapasztalt utazási irodás és "kezdő fórumozós" vagyok és igen a Grand Tours színeiben! Szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre annak fényében, hogy irodánk az őszinte kommunikációra esküszik!
Abban tudnátok segíteni, ha egy iroda, más útjait értékesíti, akkor mi a fontosabb neki, hogy eladja a saját útját vagy a másik iroda ajánlatait?
Sziasztok,
Mindenkinek köszönöm a választ.
Tulajdonképpen azért kérdeztem ezt, mert még mindig az Ibusz alkudj és nyaralj akcióján lovagolok... Szerintetek mennyi az esély arra, hogy Máltát kapjuk, mint lehetséges uticélt, ha az egy másik iroda útja? (mellesleg nem szeretném)
Húú remélem érhetően fogalmaztam.
Kedves anyuci68!
Miért nézed le ennyire Paraliát? Ott biztosan találsz 4 fős apartmant, most már vannak nagyon nyugodt, csendes helyek, közel bolt, étterem. Az árak kedvezőek, fakultatív programok prímák (mivel közel van aránylag sok szép hely) és, ha nem főszezonba mész, a tengerparton is van szabad hely.
Talán azért "nézi le", mert Paralianak a tengerparti nyaraláshoz van csak köze, Görögországból nem mutat semmit. én sem szeretem, de kétszer is nyaraltam ott, mert vannak ott (remélem) barátaim, és sok látnivaló közel van. Ennyit az off-ról.
Én legtöbbször 4-5 fős apartmanokban nyaralok. Így jártam már Fourkan és Paralian. Most éppen Tolo-ba megyünk négyen.
Ha rendesen körülnéztek, és nem ragaszkodtok egy irodához, igenis találtok olyan ajánlatokat, amik egy 4-5 fős családnak is megfelelnek.
Miért baj az, ha Paraliának "csak a tengerparti nyaraláshoz van köze"? Nagyon sokan csak azért megyünk Görögországba, hogy élvezzük a tengerparti nyaralást!
Miért baj az, ha Paraliának "csak a tengerparti nyaraláshoz van köze"? Nagyon sokan csak azért megyünk Görögországba, hogy élvezzük a tengerparti nyaralást!
Megint off: Nem baj, de sokan nem csak a tengerpartért járunk Görögországba, és remélem mi vagyunk többségben.
És most vezekelek, mert offoltam, holott a témához ragaszkodó, "kötekedő" alak vagyok. Bocsi!