Korfun nagyon sok homokos part van.. Sidariban, Ipszosban, Dassiában pl... Én elsétáltam Peroulades partjához is... Ez északon van nem messze Sidaritól.. Itt is homokos part volt, csak a víz mélyült gyorsan:D No meg Paleokasztricán is homokos a part:D De a víz itt is nagyon mélyül
Nagyon egyszerűen.. De ehhez előtte be kell menned Korfu fővárosába.. Ott a buszállomáson lesznek kint táblák honnan indul a busz és hová.. Mindig oda áll be a busz ahová megy.. Én ott láttam, mármint onnan induló buszokat Palekasztricára..
De ha valaki tud okosabbat mondani az szóljon:) Amugy a buszjegy Korfu városba 3,10 euró
Megérni megnézni nagyon szép.. A Bella Vista kilátót ne hagyd ki semmiképpen.. Onnan a kilátás isteni:D
Igen ezt én is tapasztaltam.. Ott álltak meg a buszok ahol nem is volt megálló.. A menetrendről annyit, hogy valóban betartják ugy ahogy:) Egyszer kellett várni rá 20 percet.. 11:00 órára volt kiirva, hogy jön helyette 11:20-ra ért oda:)
Viszont Korfu városba ritkán járnak, mivel minden busz onnan indul tovább:D Csak figyelj nagyon mert visszafelé este 8-kor indul az utolsó busz:)
Ez sem egészen igaz... Én pl Korfu városból a 8 órás busszal úgy értem vissza Sidariba, hogy fullon volt.. Szó szerint!! Ülöhely nem volt egy sem.. De álló hely sem.. A kalauznak ugy kellett átverekednie magát mindenkin.. Aki ráadásul nem volt kis méretű bácsika:)
Sokat vacakoltak az indulással ugyan, de végül elindult a busz tele álló ülő emberekkel:) És ugyanúgy megállt a busz mindenhol ahol volt fel és leszálló ember...
Szia! Helyi utazási irodák is szerveznek oda programokat, ami egyrészt abból áll, hogy elvisznek kumqat üzembe, a Monasterybe, majd a Bella Vista kilátóba, ahol a szív alakú öböl található. Kihagyhatatlan! Olcsó, és nagyon megéri. Kocsival és robogóval nem ajánlatos oda menni, főleg a kilátóba, mert az utcák olyan szűkek, hogy szinte a ház falait súrolják a járművek és kanyarodni életveszélyes.
...majd a Bella Vista kilátóba, ahol a szív alakú öböl található. Kihagyhatatlan! Olcsó, és nagyon megéri. Kocsival és robogóval nem ajánlatos oda menni, főleg a kilátóba, mert az utcák olyan szűkek, hogy szinte a ház falait súrolják a járművek és kanyarodni életveszélyes.
Azért az erős túlzás, hogy nem ajánlatos, meg életveszélyes. Az tény, hogy felelősségteljesen, figyelmesen és ésszel kell vezetni, vigyázni a kanyarokkal, szűk utcákkal, buszokkal, de egy rutinos, óvatos sofőr megoldja a helyzetet, nem lehetetlen!
Persze mindenki a saját felelősségére... Ha valaki fél tőle, vagy "nyomná, mint az állaaaat", akkor igen: gondolkodjon el más lehetőségeken.
(Mi próbáltuk busszal, robogóval és autóval is, ezért merem mondani.)
Moraitikán egy órát vártunk a 40 fokban a buszra mert nem állt meg, a sofőr mutatta hogy teli van a busz, majd jön a következő. Szó szerint a köv. busz elé kellett állnom, mert az sem akart megállni, de aztán csak felvett. Szerintem Korfun meg máshol is érdemesebb autót v. motort bérelni, azzal oda mész ahová akarsz, sőt sokkal szebb helyekre is el lehet jutni mint a buszos kirándulással. Térkép alapján mindent könnyű megtalálni, nem kell tolongani minden látnivalónál. Persze nem árt a körültekintő közlekedés.
Igen a perros engem is érdekelne. Pl mennyire van felszerelve az apartman, mit vigyünk magunkkal? Robogót mennyiért lehet bérleni, előre is köszi, olyan jó itt mindig jön válasz az ember kérdésére
Én úgy érzem nem volt túlzás, mert akárhogy is nézzük nem túl biztonságos. Nyilván a helyi görögöknek van rutinjuk, és jobban tudják mire kell oda figyelni, de egy turista aki először megy oda robogóval... vagy autóval.... az egészen más. Minden esetre én nem kockáztatnám meg, hogy a kölcsönzött robogót, autót vagy épp magamat összetörjem..... De hidd el, hogy nekem teljesen mindegy ki megy oda és hogyan, milyen úton módon.....