Szerintem jó az összeállított programod, minden "jelentősebb" látnivaló benne van, ami beleférhet ebbe a pár napba. Mi 2008-ban két hetet töltöttünk el a szigeten, de úgy éreztem még ez is kevés a sok szép hely meglátogatásához, pedig keresztül-kasul igyekeztünk bejárni a szigetet. Éppen ezért én inkább azt javasolnám, hogy a Kefalóniai kirándulás helyett inkább azt a napot is Lefkadán töltsétek és esetleg a jövőben egy másik úticélként menjetek el Kefalóniára. Kefalónia is nagy sziget, és az egy napos kirándulás alatt szinte alig fogtok látni valamit belőle. Arra a szigetre is érdemes inkább rászánni egy hetet. Ezt a napot pedig Lefkadára áldozni.
Persze ha úgy gondolod, erre a jövőben úgy sem lenne lehetőségetek, akkor az megint más helyzet.
Pargara fakultatív kirándulással mentek át?
MaciG!
A terved nagyjából OK!
1. nap: A fővárosnak pici piaca van, nem nagy idő körbejárni a helyet, ott is fürdőzhettek egyet a parton a szélmalmoknál, de sok időt nem itt töltesz majd, ha még A. Nikitasba is mentek aznap! Ott a Milos beachre menjetek, ne a városira, az nem olyan szép!!
2. nap: Meganissi a lehető legjobb választás. Nézd meg azt is, hogy a komp pontosan hol áll meg odafele, és hol vissza, vagyis a sorrendet, és aszerint szállj le Spartohoriban vagy Vathyban, és tervezd meg, hol szállsz fel hazafelé.
Ajánlom a Limonari beachet Katomerin túl, az Atherinos baynél Elia Cape-t, és a nyugati parton Ag. Ioannist. Bármelyiket látogatod meg, nem fogsz csalódni. Mi anno Katomeriből átsétáltunk a gerincúton Spartohoriba, az sem csúnya, ha meg valamilyen járgánnyal vagytok, még könnyebb!
3. nap: Hm...Porto Katziki - világítótorony!
Nem rossz, meg az oda vezető út sem csúnya:
4. nap: Egremni és Kavalikefta - 2 kedvenc (engedélyezve )
5. nap: Ajánlatom az Aghiofili beach Vassilikitől begyalogolva, de megéri!!
6. nap: Kefallonia - erre csak annyit tudok mondani, hogy erre majd szánjatok rá x-szer 2 hetet - van miért! Nem tudom, hogy tervezitek, de Lefkadáról max. Fiscardót tudjátok beiktatni, másra nemigen lesz időtök, elaprózni meg nem ajánlott.
7. nap: Pargán nem voltam, csak a fiamék, nekünk is lehetséges uticélunk 2 hétre. Fakultatívban, vagy ha bátor vagy magánszervezésben inkább egy Epirusz-túrát ajánlok - na az csodás kirándulás a vízben gázolva 1-2 km-t.
8. nap: A vízesés kellemes kis kirándulás, de vigyél magaddal stabil cipőt vagy túraszandált, mert az utolsó 30-50 m nehezen járható. Az oda vezető úton rengeteg citromliget van - ha érted, mire gondolok (egy hátizsák elkél ).
A helyi strandolás utána szintén jó opció!
9. nap: Már csak a motorcsónak túra maradt - nagyon klassz nap lesz, érdemes a Geni mögötti, csak víz felől megközelíthető, vagy a félszigetről babrásan megtalálható kis ékszer-beach-ek valamelyikén, esetleg többön is pihagni, sznorizni egy jót!!
Pl. a Laka beach erre kiváló alkalom!
Szép nyarat! Jó a terv, és könnyedén megvalósítható, talán Kefallonia kivétel (lehet, csak számomra)!
Köszi h.apci, nem volt nehéz, mivel mind saját fotó, csupán 2 albumban kellett kb. 1000-1000 képet átböngészni
De jó volt emlékezni! Jövőre újra Lefkada lesz (ha minden igaz)
Addig is nézzétek meg helyettünk is!
Köszönöm a segítséget, meg a képeket is!
Kefalóniára egy ilyen fakultatív hajókirándulás keretében látogatnék el (Apollon szervezi azt hiszem), mert az asszony nagyon szeret hajókázni.
Pargara meg robogóval/motorról, meg úgy az összes többi helyre is. Meganissi-re is úgy, hogy a kompon visszük azt is oda-vissza.
Viszont az ilyen helyeken, mint mondjuk ez a vízesés, hova lehet tenni a robogót? Mert ahogy látom a kép alapján, azt hamarabb "el kell hagyni" és gyalog tovább.
Snorizásra ti melyik strandokat/partokat ajánlanátok?
Mondjuk robogóval Pargat sem vállalnám be a távolság miatt. Azért az messzebb van. Ott, és a környéken is van bőven látnivaló és az utazással sok idő telne el, az ott tartozkodásra pedig kevés jutna. Szerintem úgy jönnétek onnan el, hogy alig láttatok valamit és hogy oda is vissza szeretnétek majd még térni. És érdemes is oda külön elmenni!
Viszont Lefkadára így még egy nappal kevesebb jutna. Pedig bőven van mit megnézni.
Parga is nagyon szép város, Kefalóniára min. 2 hét, Pargara minimum 1 hét szükséges. Tapasztalatból mondom.
De ez csak a saját véleményem!
Maci!
A kefalloniai hajóút az rendben van, sok időtök nem lesz ugyan semelyik szigeten, Egyiken fél órányi, másikon 2-3, de megszeretni elég lesz, és legközelebb 2 hétre is beiktatjátok!
Meganissire a moci a legjobb, így több partot is megnéthettek, akár az általam említett hármat is, a gerincút pedig így kötelező. Egyik kikötőben kiszálltok-strandok-gerincút-másik kikötőben beszálltok. Érdemes az első helyen lepattanni, mert akkor kb. fél órával előbb már elindulhattok, és vissza a másikra fél órával később mehettek ki! Nyertek 1 órácskát!
Parga szerintem is messze van ahhoz, hogy még a várost és környékét is megnézzétek, az is egy külön nyaralás lehet. Oda tudsz érni, ha korán keltek, de kevés lesz az időtök a bámészkodásra.
A parton nézz körül először, mert több hajó is megy sokfelé, kevés áreltérésse! Többféle útból válogathatsz, van a Kefallonia-Ithaka verzió, anno megállt porto Katzikinél is a világítótornyot megkerülve, de sokan úgy jártak, hogy a nagy hullámzás miatt nem tért ki oda a hajó.
Másik körút a környező szigeteket kerüli, kis ugrálás, sznorizás Skorpios, Madouri stb. körül.
Van egy drágább is Kastos-Kalamos felé a Christina árbócossal, az ára húzósabb, de csodás út volt!!
A mocit ne féltsd, nem hallottam még görög szigeten motor-lopásról, de a vízesés alatt van egy kávézó, általában odáig mennek járművel, tehát emiatt ne aggódj. 4 éve egy kint élő magyar lány dolgozott ott, Anita. De persze azóta ez változhatott. Értéket ne hagyj a motornál, nem csak görögök lehetnek a szigeten, pár éve albánok fosztogatták az apartmanokat, volt is anno nagy rémület itt a topikban is, de elkapták a csapatot (még az Apollonnak is volt keserű storyja az ügyben). De a zárt erkélyajtó akkor is elég volt megoldásnak a földszinti szállásokon, mert besurranók voltak.
Motorcsónakot is lehet bérelni a kikötőben, és érdemes is, bejárhatod vele a közeli partokat, főleg a Geni félsziget túloldala izgalmas. Delfines terület, pár éve pecázás közben a volt id.vez. csónakja alatt ide-oda úszkált egy szép példány, magam láttam a videót, épp ott nyaraltunk
Sznorizásra a nyugati oldal felejtős és a keleti Nidritől északra, vagyis:
Dessimi bay (kikötő és kemping, be kell úszni a szikláknál bal oldalon, és a kis barláng környékén már csodás vizi élet van, de pár éve valaki innen a fórumról talált a jobb parton a sziklaoldalban is egy klassz helyet), Aghiofili (Vassilikitől 3 km gyalogtúra, de kötelező-vagy vizitaxi Vassilikiből) mindkét oldalán a sziklák sok halnak, csillagnak és egyéb vizilénynek adnak életteret. Geni félsziget úloldala: ez a Dessimi felől gyalog is megközelíthető bátrabbaknak!
Általában elmondható, hogy a Nidritől Aghiofiliig terjedő partvonal jó sznoris helyek (ahol le tudsz menni a partra ). A keleti oldal tiszta, sznorizhatsz, csak nincs miért, mert az nyílt víz, legfeljebb 1-2 közönséges halat látsz majd.
Nidri alatt a hajósöböl szeméttároló, úszni nem is lehet, Nidrin minél északabbra keresel, annál inkább találsz kellemes látvánnyal beachet, de itt sok búváranyag nem lesz. Feljebb meg (Nikiana, stb) elég szemetes az aljzat, tele van minden szarral, kiábrándító. 12 éve még szép tiszta volt, de 4 éve elmenekültünk Nikianából!
Akár még narancs is lehet, de szerintem ez citrom, ott nem olyan szép e
EU-s szabvány, klasszikus alakú és méretű citromok teremnek, mint amit a piacon látsz török árut:-)
A lényeg, hogy milliom citromfa kíséri el a kirándulót a vízesés felé - és 1-2 narancsfa is. De azoknak sz@r az ízük, szerintem nem a nyár a szezonjuk. Mármint nem a narancsfának, hanem a narancsnak szar az íze - a fát még nem kóstoltuk
Off: ahogy az ország áll, lehet még arra is ráfanyalodunk
Mediterraneo | #180300 | 2012-02-29 19:16:09 | Válasz a #180292. hsz-ra
Off: ezzel én is megjártam, összeszedtem egy földön heverő példányt, zöldessárga volt, azt hittem nem teljesen érett narancs, de kiderült, hogy citrom.
Amúgy millió féle fajta van, mindenféle formával, és gondolom, hogy egymással is kereszteződnek.
Dessimi bay (kikötő és kemping, be kell úszni a szikláknál bal oldalon, és a kis barláng környékén már csodás vizi élet van, de pár éve valaki innen a fórumról talált a jobb parton a sziklaoldalban is egy klassz helyet), Aghiofili (Vassilikitől 3 km gyalogtúra, de kötelező-vagy vizitaxi Vassilikiből)
Köszönöm ismét a rengeteg hasznos információt!
Ez a Dessimi bay akkor a kemping strandja? Vagy szabad strand?
Aghiofili-re ezt a 3km-t meg lehet tenni robogóval? (út minősége miatt kérdezem)
Nem tudom mikor érik a citrom, de szerintem június végén mikor mi megyünk még zöldek lesznek.