Le tudnád írni nekem, hogy pontosan milyen adatok kellenek a macedónok nyomtatványára? Szerintem ezzel az infóval sok fórumozónak segítenél, akik ezután indulnak útnak.
Szia Anita!
Szerencsére van nálam egy elrontott példány.
Tehát: Vezetéknév, keresztnév,születési dátum,útlevél szám,nemzetiséged, lakóhelyed (ország), rendszám, melyik városban laksz?
Aki akarja, annak beszkennelem és elküldöm emilben.
Le tudnád írni nekem, hogy pontosan milyen adatok kellenek a macedónok nyomtatványára? Szerintem ezzel az infóval sok fórumozónak segítenél, akik ezután indulnak útnak.
Szia Anita!
Szerencsére van nálam egy elrontott példány.
Tehát: Vezetéknév, keresztnév,születési dátum,útlevél szám,nemzetiséged, lakóhelyed (ország), rendszám, melyik városban laksz?
Aki akarja, annak beszkennelem és elküldöm emilben.
Ha valaki tud ezzel kapcsolatban infót, engem is érdekelne, hogy mi van ha nem macedóniának megyünk kifelé?
Mi ugyanis nem macedónia elkerülése végett megyünk bulgáriának, hanem mert ott is eltöltünk a tengerparton pár napot. Emiatt nem lesz ilyen papírkánk...
Akkor ugye jogtalanul kérnék hazafelé... De ezt, hogy fenébe magyarázzam el a macedón határőrnek???
Ha majd sikerül a száraz kenyéren átrágnod magad, légyszíves nézz bele az útleveledbe, hogy a Macedonok tettek-e bele pecsétet belépéskor.
Ebből kiderülne a nagyérdeműnek, hogy mi van akkor, ha csak visszafelé akarnak macedon területre lépni.
Aki kocsival jön: Macedóniában a határon figyelje hogy pecsételnek e az útlevélbe és kérjetek regisztrációs papírt, ahányan vagytok, a kilépésnél ugyanis akinél nincs papír (ami egy sajtfecni, ki kell tölteni a nevet stb) azt vissza akarják fordítani, mint minket is, és pénzt vagy piát, kávét stb-t kell adni a határőröknek.
Rohadékok,d irekt nem pecsételnek az útlevélbe és papírt sem adnak, hogy a kilépésnél lehúzhassanak.
Amúgy kánikula, tenger, napfény, kalimera mindenhol....nincs jobb hely ennél a világon
Illetve ami esetleg magyarázatot ad, hogy miért találták ki a papíros módszert:
Figyelmeztetések
A Külügyminisztérium általános (terrorizmus, járványok, egészségügy stb.) utazási tanácsai és figyelmeztetései
Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy az ország utazás és ott tartózkodás szempontjából "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik.
Hírek, információk, ajánlások
Ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.
Tájékoztatjuk a magyar állampolgárokat, hogy a mecedóniai határokon megkövetelik az utasbaleset-biztosítás meglétét. A szkopjei magyar nagykövetség javasolja, hogy az országba beutazók, illetve azon átuzók még elindulás előtt kössék meg biztosításukat!
Macedónia a 90 napot nem meghaladó, turista célú tartózkodás esetére vízummentes be-, illetve átutazást biztosít a Magyar Köztársaság állampolgárai számára az ország egész területén. Ennek megfelelően magyar állampolgárok érvényes útlevelük vagy - 2008. október 3. óta - érvényes személyi igazolványuk birtokában, vízummentesen utazhatnak Macedóniába.
Akik a héten indulnak, nagyon jó utat, és szép időt kívánok!!!!